Afbeelding

Gemeentebelangen vraagt meer aandacht voor herdenking 15 augustus

Actueel 1.276 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - De fractie van Gemeentebelangen in de Gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp vraagt meer aandacht voor de herdenking van de oorlogsslachtoffers uit Nederlands Indië die op 15 augustus worden herdacht. 15 augustus is een nationale herdenking en betekent het officiële einde van de Tweede Wereldoorlog.

In antwoord op vragen van Gemeentebelangen aan het College van Burgemeester en Wethouders werd op 30 juli 2020 geantwoord dat de gemeente op 15 augustus de vlag uithangt, overeenkomstig het landelijk vlagprotocol en dat zij een stukje plaatsen in de eigen media.

Volgens fractielid Kees Jongh staat dit in schril contrast met de activiteiten op 4 mei, waarbij kransen worden gelegd bij de verschillende monumenten.

Jongh is zelf vrijwilliger bij de Stichting Herdenking 15 augustus en woont jaarlijks de herdenking en kranslegging bij bij het Indisch Monument in Den Haag. Behalve door de Minister-President legt Zijne Majesteit de Koning dit jaar ook een krans bij dit monument. In verband met de Corona maatregelen vindt de herdenking in beperkte vorm plaats.

Kees Jongh:” Voor dit jaar is het te laat maar het zou de gemeente sieren als zij zouden willen nadenken over een betere invulling van de herdenking op 15 augustus. Binnen onze gemeente wonen ongetwijfeld veel mensen met een Nederlands-Indische afkomst. Er kan gedacht worden aan het plaatsen van een klein monument of een plaquette naast de bestaande monumenten, maar er zijn ook andere invullingen mogelijk. Het alleen uithangen van de vlag en het plaatsen van een artikel vind ik onvoldoende”.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant