Afbeelding
Uurtje Sjaak

Jos van der Ploeg

Actueel 2.312 keer gelezen

Het Uurtje Sjaak is een serie van interviewer Sjaak Oudshoorn met voormalig inwoners uit Pijnacker-Nootdorp die zich succesvol inzetten op gebied van kunst en cultuur. 

De altijd goedgemutste Oudshoorn heeft deze keer Jos van der Ploeg te gast, die in Pijnacker als gitarist in de jaren 70 deel uitgemaakt heeft van allerlei popgroepen. Met mooie verhalen wordt hier in deel 1, over 'zijn dorpsroots', aandacht aan geschonken. Deel 2 handelt over zijn professionele carrière in o.a. de Raad van Cultuur en ontmoetingen met toenmalig Koningin Beatrix en staatssecretaris Mark Rutte. Toch begint deel 2 met een anekdote rondom een aanvaring met voormalig burgemeester Hempenius.

De 65-jarige Van der Ploeg is geboren in de Oude Leede en woont al jaren in Rotterdam. Daar was hij zo'n 35 jaar geleden al actief ten einde de popmuziek in de havenstad serieus onder de aandacht te brengen. Speciaal voor Cultuur Support Pijnacker-Nootdorp heeft Van der Ploeg uniek fotomateriaal meegenomen. Sjaak Oudshoorn was zelfs speciaal op tijd gekomen om dit alles te kunnen laten zien en het Uurtje Sjaak is weer een ruim, maar gezellig uur geworden!

 


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant