Logo telstar-online.nl

Jeugdland Vakantie Activiteiten boek is klaar!

  •   483 keer gelezen   Actueel

De afgelopen weken is er door de leiding van Jeugdland heel hard gewerkt aan een mooi, interactief, creatief Jeugdland vakantieboek. Dit onder de bezielende leiding van de bedenker en de ontwerper van het boek; Evelien Stikkelman. Zij kwam met het idee toen in april bleek dat Jeugdland 2020 door de corona maatregelen niet door kon gaan.

Op de haar eigen enthousiaste manier wist zij iedereen te mobiliseren en het resultaat van die gezamenlijke activiteit ligt vanaf 15 juli bij Kantoorboekhandel Van Atten en Sigarenmagazijn ’t Moortje.

In het boek staan naast de bekende vakantieboek activiteiten, zoals puzzels en rebussen ook typische Jeugdland projecten. Met duidelijke plaatjes en links naar filmpjes kun je gaan knutselen, kleien, een technisch project uitvoeren, sportieve opdrachten in en om je wijk doen en je eigen knuffel maken.

Het allerleukste aan het boek is volgens de makers het bijgeleverde LEGO-poppetje. Met deze Jeugdland-mini creëer je je eigen vakantieavonturen en kun je diverse uitdagingen aangaan die je dan vervolgens via foto’s en/of filmpjes weer naar de Jeugdland Whatsapp, Facebook, Instagram of e-mail kunt opsturen. Ook kun je meedoen met The Voice of Jeugdland, maar dan door een filmpje te maken en op te sturen. In de week van 24 augustus, de officiële Jeugdlandweek, wordt er elke dag een selectie van de ingestuurde opdrachten op de website, Facebook en Instagram gezet. Met deze challenges zijn ook leuke prijzen te verdienen. 

Kortom, alle vrijwilligers zijn ontzettend trots op het resultaat en hopen dat dit boek toch een beetje bij kan dragen aan het Jeugdland gevoel van 2020. Ook zij zullen de gezelligheid, de sfeer en alle kinderen heel erg gaan missen dit jaar.

Ze zien jullie reacties met heel veel spanning tegemoet en hopen iedereen volgend jaar op 23 augustus weer ‘normaal’ te mogen ontvangen aan de Sportlaan voor de 49ste Jeugdland.

Meer berichten