Logo telstar-online.nl

Zwembad De Viergang in Pijnacker vanaf 22 mei weer open

  •   keer gelezen   Actueel

Pijnacker - Na ruim twee maanden mag het zwembad weer bezoekers ontvangen. Het aantal zwemmers dat we kunnen ontvangen is weliswaar beperkt, maar wij zijn enorm blij om onze vaste bezoekers weer te zien, zo laat men weten. De veiligheid van onze zwemmer en medewerkers staat daarbij voorop, daarom hebben we het zwembad helemaal corona-proof gemaakt. 

"Vanaf 22 mei kun je weer komen zwemmen. Dat kan alleen wanneer we een aantal voorwaarden in acht nemen. De belangrijkste zijn: thuisblijven met klachten, vooraf reserveren, thuis douchen en zwemkleding onder de gewone kleding aan, 1,5 meter afstand houden en de aangegeven route en aanwijzingen van het personeel volgen. Wij doen er bovendien alles aan om extra tijd te besteden aan schoonmaken en hygiëne. We laten daarom minder mensen toe tot ons zwembad en beperken de toegang tot de faciliteiten, zoals douches en kleedkamers. Hier lees je alle voorzorgmaatregelen voor verantwoord zwemmen. We volgen hierbij de richtlijnen van het RIVM, het protocol Verantwoord Zwemmen van de zwembranche en stemmen de maatregelen af met de gemeente", aldus het team.

"We gaan stapsgewijs open voor onze zwemmers. We beginnen met de zwemlessen, omdat wij de zwemveiligheid van kinderen belangrijk vinden. We beginnen hierbij klein en hopen dit snel uit te kunnen breiden. Aanmelden voor deze zwemlessen moet telefonisch, 015-3695447 en kan van maandag t/m vrijdag tussen 08.00 – 10.00 uur en tussen 12.00 en 14.00 uur. Vanaf dinsdag 26 mei tevens dinsdag t/m donderdag tussen 19.30 – 21.30 uur."

"Daarnaast gaan de deuren open voor banenzwemmers en aquasporten. Voor deze activiteiten kunnen wij 1,5 meter afstand tijdens het sporten garanderen, waardoor het besmettingsgevaar minimaal is. Je kan alleen komen banenzwemmen of aquasporten als je vooraf hebt gereserveerd. We kunnen namelijk maar een beperkt aantal sporters toelaten." Reserveren kan telefonisch: 015-3695447.

Nathalie Klerx, Hoofd Zwemzaken bij zwembad De Viergang: “Wij zijn heel blij dat we weer kunnen bijdragen aan de vitaliteit van onze bezoekers. Het plezier dat zij beleven aan het zwemmen is voor ons een belangrijke drijfveer. Daar kom ik ieder dag mijn bed voor uit. Het duurde even voordat we onze deuren weer konden openen, want we moesten eerst het zwembad in orde maken voor een verantwoorde herstart. De kwaliteit en temperatuur van het badwater moest perfect zijn en de doorstroom en routing van bezoekers zodat er onderling 1,5 meter afstand gehouden kan worden. Alles voor de veiligheid van bezoekers en medewerkers. Wij zijn er in ieder geval klaar voor en hebben er veel zin in!”

Meer berichten