Afbeelding
Video

Uurtje Sjaak met Paul Bergen

Actueel 2.318 keer gelezen

Pijnacker - De 62-jarige Paul Bergen is landelijk bekend als fotograaf en met name op gebied van popfotografie. De beroemdste muzikanten heeft hij voor zijn lens gehad, soms voor een portret en soms tijdens live-optredens. Sjaak Oudshoorn, van Cultuur Support Pijnacker-Nootdorp, interviewt Paul Bergen over zijn roots in Pijnacker en over zijn muzikale voorkeur en loopbaan als fotograaf. 

Bergen was verdienstelijk voetballer bij Oliveo, werkte voor toenmalige drukkerij Raket en maakte vele foto's voor de Telstar. Sinds 1987 werkt hij als zelfstandige voor o.a. Algemeen Dagblad, Mojo Concerts en muziekkrant Oor. In twee delen vertelt Paul Bergen op openhartige wijze over zijn jeugd tot heden. Cameraman Leo Scheen heeft ervoor gezorgd dat het gesprek fraai geïllustreerd wordt met prachtfoto's uit het rijke archief van Bergen. 

Nog een geinige foto als uitsmijter: Doelman Hans Stolk met staand v.l.n.r Mario Brusse, Rob van den Bulk, Ton van der Quast, Kees Kerklaan, Paul Bergen, Kees Verdel, Aad van der Helm. vooraan gehurkt v.l.n.r Peter van Velzen, John van den Boer, André Bakker, Harm Teunissen, Peter Meyster, Jeffrey Oost.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant