Politieke partijen willen vuurwerkverbod in Pijnacker-Nootdorp
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo telstar-online.nl

Politieke partijen willen vuurwerkverbod in Pijnacker-Nootdorp

  •   2923 keer gelezen   Actueel

Pijnacker-Nootdorp - Onze gemeente zou, in navolging van veel andere steden en dorpen, een vuurwerkverbod moeten instellen. Ook zouden er regels moeten komen om het carbidschieten veiliger te maken. Dat stellen de Partij voor de Dieren en Progressief Pijnacker-Nootdorp (samenwerking tussen GroenLinks en PvdA) in vragen aan het gemeentebestuur van Pijnacker-Nootdorp.

Het Genootschap van Burgemeesters heeft naar aanleiding van toenemend geweld en gevaar voor hulpverleners, politie en toenemende (milieu)schade tijdens de afgelopen jaarwisseling aangedrongen op een landelijk vuurwerkverbod. Een aantal gemeenten heeft daarom inmiddels een vuurwerkverbod ingesteld of afgekondigd.

Voor de Partij voor de Dieren en PPN in Pijnacker-Nootdorp is dit aanleiding om burgemeester en wethouders te vragen of ook deze gemeente van plan is te pleiten voor een landelijk vuurwerkverbod. En als dat er niet komt, zou er in elk geval een gemeentelijk algemeen vuurwerkverbod moeten komen, vinden de partijen.

Ook wil ze weten hoe veel schade het vuurwerk in Pijnacker-Nootdorp definitief heeft veroorzaakt en welke kosten zijn gemaakt voor extra preventie en handhaving tijdens de laatste jaarwisseling. Verder dringt de partij er bij het gemeentebestuur op aan geen vuurwerkshows meer toe te staan, vooral omdat die de verkoop en het promoten van vuurwerk als doel hebben.

De Partij voor de Dieren wijst er ook op dat in Pijnacker-Nootdorp, met name in Oude Leede en Delfgauw, rond Oud en Nieuw het carbidschieten populair is. Veel gemeenten hebben regels opgenomen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) om de veiligheid van mens en dier beter te waarborgen.

Carla van Viegen, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp: ‘Pijnacker-Nootdorp heeft daarvoor helemaal geen regels opgesteld, terwijl carbidschieten serieuze veiligheidsrisico’s en overlast met zich meebrengt. De gemeente zou daarom maatregelen moeten nemen om het carbidschieten in elk geval veiliger te maken’.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9767773&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227765&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>