Afbeelding

Regio: afsluitingen Sijtwendetunnel

Verkeer 1.213 keer gelezen

Rijkswaterstaat vervangt van 4 februari tot en met 18 mei 2024 de verlichting in de Sijtwendetunnel in Leidschendam-Voorburg. Om de tunnel veilig te houden, storingen en oponthoud te voorkomen, is het belangrijk het gehele systeem van de verlichting nu te vervangen. Hiervoor wordt telkens één van de zes tunnelbuizen afgesloten. De werkzaamheden vinden doordeweeks plaats, ook overdag. In het weekend is de tunnel open. Weggebruikers worden omgeleid en moeten rekening houden met een extra reistijd van 10 tot 30 minuten.

Planning en aanpak
De Sijtwendetunnel bestaat uit drie afzonderlijke tunnels; de Vliettunnel, Parktunnel en Spoortunnel. De werkzaamheden worden in fasen uitgevoerd, waarbij steeds één van de drie tunnels in één rijrichting wordt afgesloten. De kruispunten tussen de tunnels blijven open voor het verkeer. We starten met de tunnelbuizen richting Den Haag. Daarna volgen die richting de A4.

Vanaf 4 december 2023 vinden er al voorbereidende werkzaamheden plaats in de gangen tussen de tunnelbuizen. Deze leveren vrijwel geen hinder op voor de omgeving of het verkeer. Op 7, 8, 14 en 21 december zijn er nachtafsluitingen van (delen van) de Sijtwendetunnel.

Op zondag 4 februari 2024 starten we met het vervangen van de verlichting. De verwachting is dat deze werkzaamheden per rijrichting zeven weken duren. De werkzaamheden vinden plaats van zondagavond 21.00 uur tot zaterdagochtend 6.00 uur. In overleg met belanghebbenden is besloten om doordeweeks te werken en de tunnel in het weekend open te houden in verband met de bereikbaarheid van Westfield Mall of the Netherlands.

Kijk voor de hele planning op rijkswaterstaat.nl/verlichting-sijtwendetunnel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant