Spelers en supporters vieren feest na het behalen van de finale
Spelers en supporters vieren feest na het behalen van de finale Foto: Aleid Auwerda

Avanti/Post Makelaardij B1 plaatst zich voor finale Nederlands Kampioenschap

Sport Avanti 2.068 keer gelezen

Ridderkerk - Avanti/Post Makelaardij B1 heeft voor een unieke prestatie gezorgd, door zich als eerste jeugdteam van de Pijnackerse korfbalclub ooit te plaatsen voor een finale om het Nederlands kampioenschap. Zaterdag werd in de halve finale met 19-23 gewonnen van Dalto B1, nadat de tegenstander uit Driebergen aan het begin van de tweede helft nog met 14-10 leidde.

Gesteund door een opnieuw overweldigende zee van blauwwitte supporters, gingen beide halve finalisten aanvankelijk gelijk op. Maar vanaf een 7-7 stand sloeg Dalto een gaatje naar 11-8. De rust ving aan bij 11-10.

Na de pauze liep Dalto opnieuw weg (14-10). Des te knap was het dat de Pijnackerse talenten rustig bleven en via 16-13 bij 16-16 weer langszij kwamen. Het Avanti-publiek ging nog eens vol achter hun team staan en dat betaalde uit. Na een door Dalto gemiste strafworp, schoot jeugd-international Jasmijn Los haar team naar een 16-18 voorsprong, om die niet meer uit handen te geven.

Komende zaterdag vormt De Maaspoort in Den Bosch het podium voor de apotheose van een nu al ongelooflijk sprookje, als Avanti B1 in een direct duel met PKC B1 mag strijden om de nationale titel.

Jeugdinternational Jasmijn Los viert één van haar zes goals met het uitzinnige publiek
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant