Afbeelding

Pijnackerse jeugd presteert goed op het WK Othello

Sport 1.661 keer gelezen

Van 2 tot en met 5 november vond het WK Othello plaats in Rome. In Team NL waren 2 jeugddeelnemers, beiden afkomstig uit Pijnacker. Daniel Dufour plaatste zich na 13 rondes voor de jeugdfinale en behaalde verdiend de derde plaats bij zijn tweede WK-deelname. Isabel Zillig eindigde als negende bij de jeugd (en twaalfde bij de dames); voor haar was het haar eerste WK. Team NL bestond in totaal uit 5 deelnemers en behaalde de derde plaats in de landenranking. Er waren in totaal 98 deelnemers en 32 landenteams. Al met al een mooie prestatie!

Othello is een niet al te bekende denksport in de categorie schaken en go. Je moet de stenen van je tegenstander insluiten en ze dan omdraaien naar je eigen kleur. Het is gemakkelijk en leuk om te spelen, zelfs voor beginners, maar net als bij schaken moet je er tijd in investeren om hoog te kunnen eindigen in toernooien. De Nederlandse Othello vereniging organiseert het hele jaar door toernooien. Sinds 2 jaar worden er ook regelmatig toernooien in Pijnacker gehouden. 

Het idee voor deze toernooien kwam doordat beide vaders al jarenlang spelen en in Pijnacker wonen. Hierdoor zijn de toernooien in het Denksporthuis ontstaan, waar nu ook plaatselijke jeugd zich aansluit dankzij lessen op school. De toernooien zijn geschikt voor zowel jong als oud, beginners en gevorderden. Sinds september is er ook op vrijdagavond een Othello Club bij Buurt en Zo. Als je interesse hebt om het spel te leren, kun je altijd langskomen. Voor meer informatie en aanmeldingen (voornamelijk voor het bijhouden van aantallen en de beschikbare ruimte), kun je kijken op Othello.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant