Aad van der Burg ontvangt de Fer Jantschik Wisselbeker uit handen van Bep Jantschik.
Aad van der Burg ontvangt de Fer Jantschik Wisselbeker uit handen van Bep Jantschik.

Aad van der Burg librekampioen

Sport 1.493 keer gelezen

Pijnackernaar Aad van der Burg is woensdag 3 mei librekampioen van Pijnacker-Nootdorp gewonnen. Hij versloeg in de finale Gerard Tas die in de halve finale te sterk was voor Paul Jantschik.

In de andere halve finale won Aad van der Burg van Martin Boutkam. Paul Jantschik was er nog meer dan de anderen op gebrand om het toernooi te winnen. De nieuwe trofee van het toernooi draagt de naam van zijn recent overleden vader Fer die het toernooi jaren lang mede organiseerde. De trofee werd uitgereikt door Bep Jantschik, de weduwe van Fer en moeder van Paul. Niettemin was het Aad van der Burg van harte gegund. Hij is na zijn pensionering ook bij De Schakelaar gaan spelen en heeft duidelijk stappen vooruit gemaakt. Dat geldt ook voor Gerard Tas die kan terugkijken op een sterk toernooi. Martin Boutkam komt uit de snookerwereld en gaat steeds beter carambolen. 

Mooie vooruitzichten en nieuwe kansen voor iedereen bij het volgende libretoernooi van De Guyter in 2024. Intussen is het Nootdorps kampioenschap in volle gang.

Uit de krant