Afbeelding
Blootonderzoek

Damesdagen en extra badkledingdag Elysium

Regio 447 keer gelezen

Regio - Vanaf september hebben vrouwelijke wellnessgasten het Elysium in Bleiswijk de laatste donderdag van de maand helemaal voor zichzelf alleen. Het wellnessresort organiseert namelijk speciale damesdagen waarop geen mannen welkom zijn.

Zo'n damesdag bestond al op iedere tweede maandag van de maand maar wordt nu vervangen door een extra badkledingdag. Vanaf september is het bij Elysium dan ook iedere maandag badkledingdag. Op die manier hoopt het wellnessresort gasten die nu nog afzien van een dagje wellness over de streep te trekken.

Vrouwen die wel willen genieten van een dagje wellness maar dan het liefst alleen met andere vrouwen kunnen vanaf september op de laatste donderdag van de maand gebruik maken van speciale damesdagen in Elysium. Het wellnessresort in Bleiswijk reageert hiermee op de vraag van vrouwelijke gasten die afzien van een saunabezoek omdat een regulier dagje wellness ruimte biedt aan zowel mannen als vrouwen. Lang niet alle vrouwen voelen zich hierbij namelijk op hun gemak. Dat kan uiteenlopende redenen hebben volgens directeur van International Wellnessresorts (IWR) Gert van der Steen. "Denk bijvoorbeeld aan vrouwen met een andere culturele achtergrond die niet naar een gemengde sauna mogen. Maar ook gewoon vrouwen die langzaam willen wennen aan het bloot zijn zonder zich bekeken te voelen".

Blootonderzoek
Al eerder werd in, een door het in opdracht van het IWR uitgevoerde, Blootonderzoek uit 2014 duidelijk dat vrouwen zich tijdens een saunabezoekje beter op hun gemak voelen in het gezelschap van andere vrouwen dan mannen.

Net als bij de andere grote wellnessresorts kunnen gasten van Elysium vanaf september ook één keer per week in badkleding genieten van alle wellnessfaciliteiten. Het is dan iedere maandag verplicht badkleding te dragen in het resort. Dat was al zo op de eerste, derde, vierde en vijfde maandag van de maand. Vanwege de toegenomen vraag en om het overzichtelijker te maken voor de gast is besloten daar nu dus iedere maandag van te maken. Badkledingdagen hebben volgens Van der Steen in de praktijk hetzelfde effect als damesdagen. "Na een saunabezoek op een badkledingdag komen veel van onze gasten terug op reguliere dagen wanneer ze hebben ervaren dat het tijdens een bezoek aan de sauna niet gaat om het naar elkaar kijken maar om het genieten van een dagje wellness."

Elysium in Bleiswijk is verkozen tot beste wellnessresort van Zuid-Holland in 2013 en 2014 en behoort tot de top 3 van Nederland. Elysium is onderdeel van International Wellness Resorts (IWR), welke bestaat uit 5 toonaangevende wellnessbedrijven met tezamen een landelijke dekking. Op jaarbasis ontvangt de groep meer dan 950.000 gasten die zien dat een Dagje Wellness heerlijk en ontspannen kan zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant