Afbeelding

Don’t Roll The Dice is goed ontvangen

Cultuur 1.325 keer gelezen

Bennett & Van Dijk, twee ogenschijnlijk jeugdige heren op gevorderde leeftijd, blijven gewoon doorgaan. De tand des tijds lijkt nauwelijks vat op hen te krijgen! Het is nog lang niet tijd voor hen om achter de geraniums te gaan zitten. Recentelijk waren ze te gast bij verschillende radiostations en speelden ze het nummer samen met de mannen van The Clarks op televisie bij het programma ‘Vandaag Inside’ van SBS 6. 

Door: cultuurjournalist Martin Reitsma

Velen op social media hebben het optreden gezien en reageerden enthousiast. Zelfs Johan Derksen, een autoriteit op het gebied van muziek, vindt het nummer geslaagd. Dit compliment van Derksen is bijzonder waardevol, gezien zijn expertise. Hij is een bewonderaar van de stemmen van Bennett & Van Dijk. De afgelopen jaren hebben ze samen met andere bekende namen uit de muziekscene, als ware pioniers van de Nederpop, volle zalen door het hele land getrokken. Het afsluitende optreden in Rotterdam Ahoy was een waar hoogtepunt.

De stemmen van Michel en Rudy passen perfect bij elkaar en ze inspireren elkaar ook. Met haar prachtige achtergrondzang voegt Jody Pijper een extra dimensie toe. Het arrangement is uitstekend en instrumentaal gezien is het een sterke productie. De ervaring straalt ervan af, evenals het plezier dat ze erin hebben. Dat is ook niet verwonderlijk, gezien de topmuzikanten die hebben meegespeeld, waaronder PP Everts op toetsen, Peter van Rhijn op drums, Polle op bas en Alan McLachlan op gitaar. Producer Erik Kuylaars heeft een prachtige productie afgeleverd met deze muzikanten, die nog steeds tot de top van Nederland behoren. De stemmen van Rudy en Michel blijven onmiskenbaar. Sterker nog, het is als goede wijn: gerijpt door de jaren heen en heerlijk om muzikaal van te genieten.

Een opvallend aspect is de sterke onderlinge chemie tussen de heren. Het zijn muziekvrienden in hart en nieren die het beste in elkaar naar boven halen. Beide heren hebben een indrukwekkende staat van dienst binnen de Nederlandse popmuziek. Van Dijk maakt al tientallen jaren indruk met zijn doorleefde en karakteristieke stemgeluid. Hij heeft deel uitgemaakt van verschillende bekende bands, zoals Les Baroques, Ekseption, Amsterdam, Brainbox, Alquin en Klaassen & Van Dijk. Daarnaast brengt hij al vele jaren hoogwaardige songs en albums uit in het duo LONE, samen met Ferdinand Bakker. Op 26 maart zal er een nieuw album van hen in première gaan in de Zoetermeerse Boerderij.

Ook de stem van Rudy Bennett is niet te missen. Hij is een muziekicoon dat al in 1964 van zich liet horen met The Ricochets. Ze traden op als voorprogramma van het legendarische Kurhausconcert met The Rolling Stones, waarbij de stoelzittingen door de lucht vlogen. Velen herinneren zich nog steeds het nummer ‘Wasted Words’ dat hij in 1965 uitbracht met The Motions, gevolgd door vele hits. In de jaren zeventig was hij lid van Galaxy Linn. Herinnert u zich nog de hit ‘Long Hot Summer’? In de jaren tachtig vormde Rudy samen met Bea Willemsteijn het duo Bennett & Bee, waarbij de hits elkaar bleven opvolgen. Wat beide heren gemeen hebben, is dat hun geluid en uitstraling ook internationaal de aandacht hebben getrokken. De leden van de legendarische Amerikaanse band The Monkees complimenteerden Bennett al in 1969 tijdens zijn optreden in New York met The Motions. Van Dijk heeft succesvolle tournees gedaan in Engeland en Frankrijk, zowel met Alquin als samen met iconische bands als The Who en Golden Earring.

De muzikale samenwerking tussen Bennett & Van Dijk is hen goed bevallen, en op de vraag of we in de toekomst meer van hen kunnen verwachten, reageerden beide heren positief. Met topproducer Erik Kuylaars aan hun zijde ziet de toekomst er veelbelovend uit! Er is inmiddels ook een goed bekeken videoclip gemaakt van het nummer, onder regie van Peter van Schie van The Clarks.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant