Erwin Nieuwenhuizen en Claudio Houtman zijn in Voorburg begonnen met Proeflokaal Sijgje. Na anderhalf jaar zijn er al vier.
Erwin Nieuwenhuizen en Claudio Houtman zijn in Voorburg begonnen met Proeflokaal Sijgje. Na anderhalf jaar zijn er al vier.

Proeflokaal Sijgje wordt franchiseformule

Algemeen 4.259 keer gelezen

Proeflokaal Sijgje van de Nootdorpse ondernemer Claudio Houtman en zijn culinaire kompaan Erwin Nieuwenhuizen blijkt zo'n doorslaand succes dat het een franchiseformule wordt. De vestiging aan de Oude Delft is het eerste restaurant dat wordt overgenomen door een horeca-ondernemer van buitenaf. Dat is Harry Kaan, een man met tientallen jaren ervaring als chefkok. Hij had altijd al de droom een eigen restaurant te beginnen. Deze droom wordt nu werkelijkheid. Hij gaat per 1 oktober zelfstandig aan de slag bij Proeflokaal Sijgje aan de Oude Delft.

Harry: "Ik was zeer benieuwd naar de uitdaging die Claudio en Erwin voor zichzelf hadden gecreëerd door een driegangenmenu aan te bieden voor 14,25 euro en ben de proef op de som gaan nemen. Ik was gelijk enthousiast! Ik zie het natuurlijk ook als een hele eer dat de heren mij benaderd hebben om Proeflokaal Sijgje Delft als eerste franchisezaak te mogen gaan runnen."

Harry vindt het best spannend maar heeft zijn handtekening gezet. De laatste tien jaar werkte hij  met veel plezier als chefkok bij Van der Valk Nootdorp. "Ik heb een geweldige tijd gehad bij Van der Valk en veel geleerd. Als je er voor open staat, leer je nog iedere dag", aldus de ervaren kok.

Ondernemer Claudio Houtman en horecaman Erwin Nieuwenhuizen zijn op 18 oktober 2015 begonnen met Proeflokaal Sijgje in Voorburg. Het concept 'driegangenmenu voor 14,25 euro' bleek zo'n succes dat ze op 9 september 2016 in Leiden een Proeflokaal Sijgje hebben geopend. Op 8 maart van dit jaar volgde Delft en op 5 mei Voorhout.

De vier 'Proeflokalen' hebben hun eigen karakter en uitstraling, maar in alle vier wordt hetzelfde concept toegepast. "De kracht is de uitstekende verhouding tussen prijs, kwaliteit, uitstraling en service", zegt Claudio. "Mensen denken dat het niet kan of niet veel voorstelt, maar dan blijkt dat het ver boven hun verwachtingen uit steekt. We zien dat mensen van allerlei leeftijden en achtergrond er op af komen", vult Erwin Nieuwenhuizen aan.

Hij is verantwoordelijk voor het culinaire deel van het succesverhaal van Proeflokaal Sijgje dat je zou kunnen samenvatten met de woorden: van stoofpotje tot franchiseformule. Claudio Houtman bemoeit zich niet met de keuken en beperkt zich tot het commerciële deel van het bedrijf.

Door het grote en snelle succes van Proeflokaal Sijgje hadden ze in no time vier vestigingen en dreigde het boven hun hoofd te groeien. Ze kwamen in contact met een bedrijf dat gespecialiseerd is in franchise. Claudio: "We moesten er aan wennen, want je geeft toch wat uit handen. We hebben met elkaar een model ontwikkeld waarbij Harry als zelfstandig ondernemer in grote vrijheid aan de gang kan, terwijl hij tegelijk toch de voordelen blijft houden van het concept en het grotere geheel, op het gebied van inkoop, de doorontwikkeling van de menukaart, de publiciteit, de herkenbaarheid van de naam, enzovoort."

Harry is het daar helemaal mee eens. "Er komt toch al heel veel op je af zodra je voor jezelf begint en dan is het prettig als wat zaken al geregeld zijn en er met je wordt meegedacht."

Erwin zegt dat alles in goede samenwerking en samenspraak wordt geregeld en georganiseerd. "We versterken elkaar en kunnen op alle gebieden altijd van elkaar leren."

De vestiging Delft is de eerste franchisezaak van Proeflokaal Sijgje. Erwin en Claudio gaan kijken en ervaren hoe het functioneert en aan de hand daarvan kunnen er heel goed nog meer vestigingen van Proeflokaal  Sijgje bij komen. Misschien ook in Pijnacker en/of Nootdorp… Je weet het niet!

sijg

De vestiging aan de Oude Delft is de eerste franchisezaak van Proeflokaal Sijgje. Per 1 oktober neemt Harry Kaan de zaak over met behoud van de krachtige formule.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant