Niels en zijn collega Alison met de nieuwe haring.
Niels en zijn collega Alison met de nieuwe haring.

Vis. Nootdorp: de haring is heerlijk

Algemeen 1.176 keer gelezen

Sinds een week is-ie er weer: de nieuwe haring. Je hebt er bij Vis. Nootdorp vijf voor een tientje. Ze zijn van de hoogste kwaliteit. In 2014 scoorde Vis. een acht en vorig jaar een negen.

"Haring, daar moet je alle aandacht aan besteden. Het begint al met het selecteren van de bedrijven waar je ze inkoopt. Wij gaan van tevoren proeven. Vervolgens ga je ze ontdooien en tijdens het ontdooien moeten ze rijpen. Dat luistert allemaal heel nauw. Evenals het schoonmaken van de vis. Ik ben er zelf enorm mee bezig. Durf gerust te zeggen dat er geen een de deur uit gaat die ik niet in mijn handen heb gehad."

Aldus Niels van de Coterlet uit Spakenburg. De pas 26 lentes tellende jongeman is de chief van Vis. Nootdorp. Zijn vader Bert runt de winkel aan de Frederik Hendriklaan in Den Haag. Iedere morgen rijden ze om half zes langs de afslag in Spakenburg en daarna via Scheveningen naar Den Haag en Nootdorp. In deze omgeving gaan wonen? Geen denken aan. Een Spakenburger blijft in Spakenburg.

Vis. gaat voor een groot assortiment en topkwaliteit. De visschotels zijn geweldig, zegt een klant. De heilbot idem dito. Eigenlijk alles. Vis. leert de bezoekers van Parade vis eten. In het begin gingen ze vooral voor de gebakken vis maar gaandeweg gingen ze de specialiteiten ontdekken. Niels: "Er zijn zelfs mensen die binnenkomen en aan ons overlaten wat ze eten die avond."

De familie Van de Coterlet had eerst een marktbedrijf en is een aantal jaren geleden gaan 'winkelen'. Hoe lang Vis. al in Nootdorp zit, weet Niels niet eens. "Zes zeven jaar? Hou ik me niet mee bezig. Ik ben bezig met de vis. Die moet altijd en overal top zijn."

De haring van 2017 is prima en kan zelfs nog beter worden, zegt Niels. De zee heeft veel zonlicht gekregen met als gevolg veel algvorming en dat eten de haringen graag. Ze zijn daarom lekker vet en kunnen nog vetter worden de komende weken. Sommige mensen kunnen er dan ook geen genoeg van krijgen en blijven ze eten.

De kracht van Vis. is de kwaliteit en het feit dat ze alles zelf doen en maken. Alleen roken doen ze niet zelf omdat anderen daar beter in zijn. "Het mooie van dit vak is de veelzijdigheid en de mogelijkheid om er iedere dag weer iets van te maken dat heel goed is", aldus Niels die weer snel aan de gang gaat met het prepareren van de haring. Het gaat namelijk hard!

Vis. Nootdorp
Lange Baan 34
2632 GC Nootdorp
015 - 310 5167
info@vispuntnootdorp.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant