Gavin en Annemarieke.
Gavin en Annemarieke.

Statera Fysio zeven dagen per week bereikbaar én geopend

Algemeen 924 keer gelezen

ADVERTENTIE - Annemarieke Schmidt staat sinds een jaar aan het roer van haar eigen fysiopraktijk: Statera. De praktijk is gevestigd in de fonkelnieuwe sportschool van Anytime Fitness op de Markt in Nootdorp. Een ideale combinatie, want patiënten van Annemarieke kunnen bij wijze van spreken direct gebruik maken van de faciliteiten van de sportschool.

De 36-jarige van oorsprong Delftse deed meer dan tien jaar ervaring op in een fysiopraktijk en zag daar goede, maar ook minder goede dingen. "Ik wil honderd procent aandacht voor iedereen", zegt ze resoluut. "Daarnaast vind ik het prettig om vanuit mijn eigen visie te werken." 

Oorzaak en oplossing
"Sommige artsen en fysiotherapeuten snappen er echt niks van. Ik heb vroeger een behoorlijke sportblessure gehad en heb heel wat dokters en behandelaars afgelopen. Na twee jaar kwam ik er eigenlijk toevalligerwijs achter dat ik een liesbreuk had. Dat kan gewoon echt niet en daarom is het belangrijk om eerst goed naar de oorzaak op zoek te gaan en daarna te werken aan een oplossing."

Zeven dagen
Statera is sinds kort zeven dagen per week geopend. Annemarieke krijgt hierbij hulp van fysiotherapeut Gavin Maduro. "Dit betekent dat als mensen bellen, wij feitelijk nog dezelfde dag kunnen starten met de behandeling", vervolgt ze. Statera is een moderne fysiopraktijk, want ook whatsappen, mailen of een berichtje via Facebook behoren tot de mogelijkheden. "Wij reageren vrijwel altijd binnen een uur", aldus Annemarieke.

Shockwave
In de praktijk van Annemarieke worden allerlei behandelingen gegeven. De meest toonaangevende is misschien wel de Shockwave therapie. Heb je chronische pijn zoals een hielspoor, verkalking in de schouder, een tennisarm of golfelleboog? En heb je alles al geprobeerd om ervan verlost te raken zoals injecties, medicatie, fysiotherapie en relaxatiemethodes? Zonder resultaat en met terugkeer van de pijn, soms erger dan voorheen? Dan is Shockwave therapie bij Statera wellicht de oplossing.

Shockwave werkt met bewegingsgolven. Deze bewegingsgolven verplaatsen zich onder een bepaalde druk door je huid naar de plek waar je blessure zit. Door deze golven verbeteren de bloedsomloop en stofwisseling in het blessuregebied waardoor de pijn afneemt. Shockwave stimuleert zo je lichaam om de blessure zelf te genezen. Het is een goede behandeling bij chronische en/of hardnekkige blessures. 

Sportrevalidatie
Annemarieke voetbalt al jaren in een damesteam van SV Nootdorp en weet als geen ander dat sportblessures erg vervelend zijn. Bij Statera gaat men specifiek aan de slag met de pijnklacht: "Eerst moet je goed begrijpen wat er aan de hand is", zegt Annemarieke. "Je kunt tien mensen hebben met dezelfde klacht, maar uiteindelijk is iedereen weer anders en moet je op zoek naar een passende oplossing of therapie." De goedlachse Annemarieke geeft meteen aan dat ze 'het zoeken naar een oplossing' het mooiste vindt van haar vak. "Op deze manier kun je mensen echt helpen en dat geeft echt een goed gevoel."

Statera staat inmiddels bekend als een zeer toonaangevende fysiopraktijk. "Mensen uit de hele regio komen langs. Zelfs uit Bergen op Zoom, Boskoop en het Westland", zegt Annemarieke. Ondanks de groei van haar praktijk is er zeker nog ruimte voor nieuwe patiënten. Bel, app of Facebook naar Statera voor een afspraak.


Statera Fysio
Markt 1
2631 ED Nootdorp
Mail: info@staterafysio.nl
Website: www.staterafysio.nl
Telefoon/Whatsapp: 06-24220714
Facebook: StateraFysio

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant