Afbeelding

Ontving jij ook het NL-Alert testbericht?

Algemeen 1.821 keer gelezen

Vandaag rond 12.00 uur stuurde de overheid een NL-Alert testbericht uit, inclusief in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Het NL-Alert is een alarmmiddel dat je waarschuwt en informeert bij noodsituaties. Het is belangrijk dat je jouw mobiele telefoon aan hebt staan en opgeladen hebt om NL-Alert te ontvangen.

Als je een NL-Alert binnenkrijgt, hoor je een doordringend alarmgeluid en zie je het bericht direct op het beginscherm van je mobiele telefoon. Om ervoor te zorgen dat iedereen geïnformeerd wordt, is het handig om afspraken te maken met mensen uit je omgeving die mogelijk geen mobiele telefoon hebben of deze soms uitzetten. Bespreek hoe zij willen worden geïnformeerd bij een noodsituatie, bijvoorbeeld via de vaste telefoon.

NL-Alert wordt uitgezonden in het gebied dat getroffen is door een noodsituatie, bepaald door de lokale veiligheidsregio. Het kan zijn dat zelfs als je verder weg woont, een gevaarlijke situatie jouw woonplaats kan bereiken. Het ontvangen van NL-Alert is gratis, anoniem en wordt ook verzonden bij storingen of overbelasting van het mobiele netwerk.

Twee keer per jaar wordt er een testbericht verstuurd op de eerste maandag van juni en december om 12.00 uur. Het volgende NL-Alert testbericht ontvang je op maandag 4 december 2023.

Uit de krant