Afbeelding

Open Dag bij dagbesteding van de Hollandse Zorg Groep

Algemeen 1.383 keer gelezen

Regio - Zaterdag 1 april is de open dag van de dagbesteding van Hollandse Zorg Groep. Van 11.00 uur tot 16.00 uur bent u van harte welkom op de dagbesteding. U heeft de mogelijkheid om rond te kijken in de ruimte. Ook kan u de medewerkers ontmoeten en de sfeer proeven. Hopelijk tot 1 april.

Als u thuis woont, wilt u natuurlijk graag zo lang mogelijk zelfstandig blijven. Wellicht heeft u soms moeite met de dagen te vullen. Voelt u zich eenzaam of heeft u een steuntje in de rug nodig? Een dagbesteding buitenshuis kan dan uitkomst bieden. Bij de dagbesteding brengt u één of meerdere dagdelen per week bij de Hollandse Zorg Groep door op de gezellige locatie.

De dagbesteding van de Hollandse Zorg Groep biedt een afwisselend programma met aangepaste activiteiten in groepsverband. U kunt uw dag op een prettige manier invullen. Daarnaast kan het u helpen een sociaal isolement te doorbreken. Zo nodig verleent de dagbesteding ook (beperkte) lichamelijke zorg. Op de locatie is altijd een professionele zorgverlener aanwezig.

Voor wie?
De dagbesteding van de Hollandse Zorg Groep is bedoeld voor mensen die zich thuis eenzaam voelen, voor mensen met een vorm van dementie en voor mensen met een niet aangeboren hersenletsel.

 De activiteiten van de dagbesteding zijn bedacht en ontworpen naar de behoeftes van de hiervoor genoemde doelgroepen en worden regelmatig aangepast. We hebben een plek gecreëerd waar iedereen zich thuis, veilig en welkom zal voelen. 

Tijdens een intakegesprek worden de wensen van de deelnemers besproken en deze worden voortdurend als leidraad gebruikt. Met de deelnemer wordt er gekeken naar de krachten van de deelnemer en hoe deze tot zijn recht kunnen komen tijdens de dagbesteding.

Beleid
De deuren van de dagbesteding van de Hollandse Zorg Groep zijn op maandag tot en met vrijdag geopend. Afhankelijk van de afspraken die er gemaakt zijn zullen deelnemers een bepaald aantal dagdelen per week deelnemen aan de dagbesteding. Een dag is altijd opgedeeld in twee dagdelen. Tussen de dagdelen wordt er, tegen een vergoeding, met elkaar geluncht. De lunch wordt gezamenlijk met de deelnemers bereid.

Deelnemers hebben zelf de regie over de invulling van de dag. Zij bepalen zelf aan welke activiteiten zij wel of niet willen deelnemen. Wel zullen wij ten alle tijden stimuleren om de deelnemers betrokken te laten zijn binnen de groep. Uiteraard gebeurt dit zonder enige vorm van dwang, maar in volledige vrijwilligheid. Wij hanteren een open deur beleid. Wij zijn geen gesloten afdeling.

Hoe ziet de dag eruit?
U komt zelf naar onze dagbesteding toe of u wordt gebracht. We beginnen dan met een gezellig bakje koffie of thee, waarna we starten met de activiteiten. Deze verschillen per persoon, per dag en per moment. We hebben een werkplaats waar we met hout en/of metaal aan de slag kunnen. Denk hierbij aan het maken van broedhokjes voor onze vogels of het repareren of maken van kleine meubels. We hebben knusse zithoekjes, waar leuke, oud Hollandsche, spelletjes gespeeld kunnen worden. Naast onze open keuken hebben we een gezellige eetruimte. In de grote algemene ruimte worden veelal groepsactiviteiten gedaan. Aan het einde van het dagdeel gaat u weer zelfstandig naar huis of wordt u weer opgehaald.

Interesse? 
Wilt u meer weten over de dagbesteding van de Hollandse Zorg Groep?

Adres:
Wilgenlaan 3
2651 TA
Berkel en Rodenrijs

U kunt telefonisch contact opnemen met de medewerkers van de dagbesteding via 010-3077333 of u kunt een e-mail sturen naar dagbesteding@hollandsezorggroep.nl.

Hollandse Zorg Groep kijkt ernaar uit om u te verwelkomen bij de dagbesteding van de Hollandse Zorg Groep, wellicht op de open dag 1 april tussen 11.00 uur en 16.00 uur. 


Bovenstaand artikel is een advertorial.

Uit de krant