Afbeelding

Open ochtenden tijdens de Week van Openbare Scholen

Algemeen 1.425 keer gelezen

In de week van 20 tot en met 24 maart vindt de ‘Week van Openbare Scholen’ plaats. In deze jaarlijks terugkerende week worden het unieke karakter en de kernwaarden van het openbaar onderwijs onder de aandacht gebracht. Scholen laten zien dat het openbaar onderwijs staat voor gelijkwaardigheid, vrijheid en ontmoeting. 

In de gemeente Pijnacker-Nootdorp openen drie scholen van Scholengroep Holland die week om beurten een ochtend hun deuren. Misschien hebt u altijd al eens binnen willen kijken bij de school in uw buurt of bent u op zoek naar een school voor uw kinderen? Dan is dit uw kans. Eenieder die een kijkje wil komen nemen is van harte welkom!

OBS De Bonte Tol – Gantellaan 5 in Pijnacker (woensdag 22 maart van 9.00-12.00 uur)
De Bonte Tol is een kleurrijke school waar je mag zijn wie je bent. Ieder kind is uniek en daar past De Bonte Tol haar onderwijs op aan. De lessen wordt afgestemd op de onderwijsbehoeften en leerstijlen van het kind. Kinderen worden voorbereid op een maatschappij waarin zelfkennis, zelfstandigheid, over (lands-)grenzen heen kijken, samenwerken en écht contact kunnen maken belangrijker zijn dan ooit. Samen met het kind en zijn/haar ouders haalt De Bonte Tol het beste uit ieder kind.

OBS De Meander – Florijnstraat 3 in Delfgauw (donderdag 23 maart van 9.00-12.00 uur)
De Meander is een open, veilige en warme school waar iedereen welkom is en waar het prettig spelen en werken is. De Meander speelt in op de onderwijsbehoeften van ieder kind om zo zijn of haar talent optimaal te kunnen ontwikkelen. ‘De Meander zijn we samen’ is het motto van de school: samen werken, samen leren en samen vieren. Ook de ouders spelen hierin een belangrijke rol. Creativiteit, zelfstandigheid en respect voor elkaar zijn de kernwaarden van de school. Er wordt gewerkt met coöperatief leren en een uniek maatjessysteem.

Basisschool OMNIA – De Poort 6 in Nootdorp (vrijdag 24 maart van 9.00-12.00 uur)
OMNIA biedt kinderen een veilige, uitdagende leeromgeving. Bij OMNIA hebben ze hart voor de kinderen en ze laten hen op hun eigen niveau met plezier leren en groeien. Vanuit thema’s leren de kinderen onderzoekend leren en leren ze hun talenten optimaal te ontwikkelen. Binnen de school wordt veel structuur geboden en er wordt nauw samengewerkt met de ouders. De kinderen krijgen goed onderwijs, met een balans tussen kennis en creativiteit. En natuurlijk wordt er tijd gemaakt voor plezier en het vieren van successen – én af en toe een feestje.

Meer informatie over de scholen vindt u op de respectievelijke websites.

Komt u ook gezellig langs op 22, 23 of 24 maart?

OBS De Bonte Tol
Gantellaan 5
2642JK Pijnacker
015-369 92 56
www.debontetol.nl

OBS De Meander
Florijnstraat 3
2645HH Delfgauw
015-256 41 59
www.demeander-delfgauw.nl

Basisschool OMNIA
De Poort 6
2631PT Nootdorp
015-310 53 10
www.basisschoolomnia.nl


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant