Rob, Anneke en Jade in de winkel die zo lang is dat mensen soms denken dat ergens halverwege een spiegel de boel twee keer zo groot maakt.
Rob, Anneke en Jade in de winkel die zo lang is dat mensen soms denken dat ergens halverwege een spiegel de boel twee keer zo groot maakt.

Slijterij De Helm op weg naar de feestdagen

vr 29 okt 2021, 13:16 Algemeen 873 keer gelezen

Bij De Helm aan de Kerkweg in Pijnacker hebben ze altijd wel iets te vieren. Eerder dit jaar was dat het zestigjarig bestaan. Des te leuker dat Anneke, dochter van oprichter Nol van der Helm en moeder/schoonmoeder van de huidige eigenaren Rob en Marian Kouwenhoven, maandagmiddag toevallig even langskwam in de winkel. Kon ze meteen op de foto met Rob en Jade.

In anderhalf jaar tijd zijn er vele digitale whisky- en gin proeverijen georganiseerd en voor bedrijven die nog steeds veel thuiswerken, doen ze dat nog. Maar gelukkig kunnen er begin november weer live in de winkel whiskyproeverijen georganiseerd worden. Met in totaal drie sessies van zestig personen per sessie.

Heel snel waren deze proeverijen volgeboekt. De Helm is letterlijk een enorme speciaalzaak. Heel veel mensen van buitenaf die voor het eerst in de winkel komen, zeggen: woo wat groot en wat veel. Alleen al qua whisky heeft De Helm duizend verschillende soorten. En sinds kort ook een eigen whisky die afkomstig is van het Schotse eiland Islay. Het is een Kilchoman. Een ziltige whisky met een geheel eigen smaak, die tijdens de proeverijen te proeven zal zijn. Er zijn in totaal 120 flessen van gebotteld, speciaal voor De Helm. Zoals De Helm vanwege het zestigjarig bestaan ook een eigen gin heeft ontwikkeld: Il Casco. Dat is Italiaans voor De Helm. Er is nu ook een speciale najaarsgin van Il Casco; de barrel aged, gerijpt op whiskyvaten.

Ook op het gebied van wijn en andere dranken is De Helm een echte speciaalzaak waar ze niet alleen de klanten heel goed kennen maar ook de relaties van de klanten. Bij De Helm vragen ze voor wie het drinkbare cadeautje bestemd is en dan weten ze ook nog wat die persoon lekker vindt. Hoe mooi is dat?

Jade vertelt dat De Helm op weg is naar de feestdagen en binnenkort weer de najaarsaanbiedingen gaat presenteren. Er komen al veel aanvragen binnen voor feestjes en daarvoor kan De Helm alles leveren. Ook de bijzondere en creatieve relatiegeschenken en de kerstpakketten komen er weer aan. Hierbij worden speciale dranken gecombineerd met eetbare lokale producten. Een lekker kaasje of een bijbehorend worstje. Het kan van alles zijn.

De Helm is een winkel waar heel Pijnacker-Nootdorp trots op kan zijn. Echt een ‘exportproduct’ die ook heel veel mensen van verder weg aantrekt. In de winkel en via de webshop die qua voorraadbeheer direct gekoppeld zijn.

Uit de krant