Afbeelding
ByDiana Fotografie_Diana van der Meer

Anthonie Breur heeft zijn bestemming gevonden in ‘optiekland’

wo 9 dec 2020, 14:24 Algemeen

Pijnacker - Nog geen grijze haar te bespeuren bij Anthonie Breur, de nieuwe eigenaar van Leezr Optiek. In september nam hij de zaak over en dat betekende voor de gepassioneerde opticien een blije terugkeer naar Pijnacker. 

Anthonie: “Ik was gescheiden en wilde ook voldoende tijd kunnen vrijmaken voor mijn nog jonge kinderen – ik heb een dochter die nu negen is en een zoon van vijftien – maar dat was niet voldoende mogelijk. Eye Wish zou ervoor zorgen dat de winkel op bepaalde tijden werd overgenomen maar dat bleek niet haalbaar. Vervolgens ben ik weer in loondienst gaan werken bij een collega/vriend van mij en toen de mogelijkheid zich voordeed om hier in de passage van Ackershof 1 de winkel van Leezr Optiek over te nemen, heb ik die kans met beide handen aangegrepen. Het is een schitterende winkel op een perfecte locatie met allemaal topzaken er omheen. Er is hier altijd loop en je moet wel erg slechte ogen hebben, wil je onze winkel over het hoofd zien.”

Veelzijdig vak
Anthonie is 45 jaar maar zit al 25 jaar in het vak. Hij begon als verkoper maar raakte al snel geboeid door het vak. “Het mooie van dit vak is de combinatie van met techniek bezig zijn en met allerlei verschillende mensen omgaan. Je moet technisch zijn maar ook heel communicatief. Ik hoop dat ik beide ben. Een ander belangrijk onderdeel van het vak is: welke bril past het beste bij het gezicht van de toekomstige drager en wat sluit het beste aan bij zijn of haar wensen op dit vlak. Een toekomstdroom van mij is om nog eens een styliste aan te nemen die zich helemaal kan richten op dit onderdeel van het vak. Wij hebben het namelijk al heel druk met alles wat er gedaan moet worden voordat we toe zijn aan het uitzoeken van de bril.”


“20, 50 of 70% korting op alle monturen bij aankoop van een complete bril”


Diepere oorzaken
Dat vindt Anthonie duidelijk het meest boeiende onderdeel van zijn vak. “Ik vind het een uitdaging om altijd op zoek te gaan naar de diepere oorzaken van waarom iemand problemen heeft met zijn of haar ogen. Alleen maar oogmeting is daarbij voor mij niet voldoende. Ik probeer door te vragen en ga zo op zoek wat er onder de oppervlakte misschien nog verborgen zit. Dat is ook bepalend voor de verdere keuzes die de klant samen met de vakvrouw of vakman maakt. Verder is het heel belangrijk om vast te stellen waar de persoon in kwestie de bril precies voor nodig heeft. Multifocaal is leuk maar als je vooral veel dichtbij moet kijken daar switcht tussen de televisie, de telefoon of de computer en de krant, dan ligt een andere oplossing misschien meer voor de hand. We nemen er echt alle tijd voor om samen met de klant op zoek te gaan naar wat het beste is.”

Rechterhand vakvrouw
Anthonie Breur is een vakman en zijn rechterhand is een vakvrouw. Dat is Suzanne die al vijftien jaar werkzaam is bij Leezr Optiek. Zij weet ook van de hoed en de rand en kent uiteraard ook heel veel klanten die al jaren voor hun oog-, bril- of lensaangelegenheden bij Leezr Optiek gaan.

Het allerbelangrijkste vindt Anthonie Breur kwaliteit. Dat geldt voor alles. Zeker ook voor het product, de monturen en niet te vergeten de glazen. Hij begon zijn loopbaan bij Hans Anders en had ook een aantal jaren een Specsaverswinkel. Daarna volgde dus EyeWish en nu heeft hij zijn bestemming gevonden. 

Anthonie Breur voelt zich helemaal op zijn gemak in zijn nieuwe winkel, zelfs in coronatijd met mondkap voor. Hij mag de Pijnackernaren wel. “De mensen hier stellen prijs op kwaliteit en perfecte service. Het hoeft niet overdreven te zijn, maar het moet goed zijn en het mag mooi zijn. We hebben al een heel breed assortiment brillen – van ingetogen tot heel uitgesproken en zelfs artistiek - en gaan de collectie nog verder uitbreiden.”

In de feestmaand december heeft Leezr Optiek leuke kennismakings- cq overname-aanbiedingen! Een goede reden op bij deze winkel eens naar binnen te stappen en je ogen goed de kost te geven. 

Website: leezroptiek.nl
Facebook: facebook.com/Leezr.Optiek.Pijnacker

Ackershof 45, 2641 DZ Pijnacker 


Uit de krant