Logo telstar-online.nl

Jan de Bruijn gaat met brood, drinken, boek en klapstoel verhaal halen op gemeentehuis

  •   5515 keer gelezen   Actueel

Delfgauw - Hij is er he-le-maal klaar mee. "Ik ben woedend en heb vannacht amper geslapen", zegt Jan de Bruijn. Hij woont prachtig in de afgeknotte molen aan de Noordeindseweg... dat is het niet, maar toch is er een groot probleem.

"Het gaat niet om mezelf hoor, maar om mijn medemensen", zo begint hij zijn verhaal. "Voor onze molen, in de bocht met de Delftse Hout, de Korftlaan en de Noordeindseweg ligt al jaren een hoek puin en grind op de weg. Om de haverklap vallen er fietsers. Gisteren nog.. ik hoorde de klap zelfs binnen! Ik trek al jaren aan de bel bij de gemeente om dat stukje weg te asfalteren. Eerst was dat de gemeente Delft, maar nu valt het onder beheer van de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Ook daar vind ik helemaal geen gehoor! Althans, je krijgt wel iemand aan de lijn, maar er wordt niks, maar dan ook niks ondernomen. Ondertussen valt iedereen zich te barsten."

Tekst gaat verder onder de foto

Maandagmorgen was Jan het spuugzat zat. "Ik ben naar het gemeentehuis in Pijnacker gereden en heb daar meteen gezegd dat ik brood, drinken, een boek en een klapstoel heb meegenomen en net zo lang blijf zitten tot ze het hebben opgelost! Want jongens, waar hebben we het over? Het gaat om een heel klein stukje asfalt!"

De noodkreet aan de balie lijkt te zijn gehoord, want Jan heeft dinsdagmiddag al een afspraak met VVD-wethouder Ilona Jensen, zo laat hij weten. "Ik wil dan alleen wel concrete toezeggingen horen", besluit hij. Ook de Bewonersvereniging van de Noordeindseweg bevestigt de problematiek met los grind en puin en de vele ongelukken op de bewuste locatie.

Wim Meijer en Erik Bevaart waren al eens op bezoek bij Jan voor een bijzondere documentaire. De sfeer was toen wel ontspannen.

Meer berichten