Achter een tafel vol met cadeau's en bloemen zetelt Jenny.
Achter een tafel vol met cadeau's en bloemen zetelt Jenny.

Na 26,5 jaar feestelijk weg bij Blokker

Actueel 3.548 keer gelezen

De pure Pijnackerse Jenny Olsthoorn-Van der Elst is vrijdag feestelijk uitgezwaaid bij Blokker Pijnacker. Ze heeft er 26,5 jaar gewerkt. Heel lang met Frans Hofman als werkgever en het laatste jaar onder leiding van de nieuwe bedrijfsleider Alexander met wie ze het uitstekend kon vinden. "Een heerlijke vent om mee te werken", zegt ze.

Jenny was het werken bij Blokker Pijnacker echt nog niet zat maar ze werd 66 en dat betekent dat je met pensioen mag of moet. Of allebei. Hoe dan ook: er is een einde gekomen aan een mooie periode in haar leven. "Ik heb er altijd met ontzettend veel plezier gewerkt. Vooral de contacten met allerlei mensen in de winkel vond ik heel leuk. Heel veel mensen kenden mij en ik kende hen. Dus behalve de leuke contacten met de collega's zal ik ook de contacten met al die klanten best gaan missen."

Toch verwacht Jenny niet dat ze in een saai zwart gat gaat vallen. Destijds is ze gaan werken omdat haar drie kinderen naar school gingen en nu ze stopt met werken, kan ze zich gedurende een deel van haar tijd gaan ontfermen over haar twee kleinkinderen. Zoë van twee jaar en Méas van vier maanden. Verder wil ze graag zo af en toe een reisje ondernemen. Met vijf buurvrouwen maakt ze bijvoorbeeld leuke stedentripjes en met haar zus Joke heeft ze onlangs nog een tiendaagse reis naar Singapore gemaakt. Ook met vriendinnen doet ze leuke dingen zoals naar het theater gaan. Verder houdt Jenny van lezen en van fietsen.

Jenny en Cees Olsthoorn hebben drie kinderen: Rick van 36, Tom van 33 en Lisa van 30. Toen Lisa naar de basisschool ging, kon Jenny gezellig bij Blokker Pijnacker gaan werken. Ze begon destijds in de winkel in de Stationsstraat. Daarna was de Kerkweg the place to be en vervolgens was Winkelcentrum Ackershof de werkplek waar ze vooral als caissière in actie kwam. De laatste jaren is het team sterk verjongd en dat vond Jenny ook weer verfrissend om mee te maken. Evenals dus de overgang van Frans en Lia Hofman naar Blokker zelf. Frans en Lia waren franchisenemers en toen zij stopten nam Blokker de winkel weer terug. Er zijn veel collega's weggegaan, maar er zijn ook mensen gebleven. De oude garde heeft voor Jenny komende zondag nog een leuke verrassing in petto.

Intussen kijkt ze terug op een ontzettend leuke en gezellige laatste werkdag op vrijdag 29 juni. Er was een grote taart en heel veel klanten kwamen Jenny gedag zeggen. Het was voor haar echt een dag met een lach en een traan. Het is best emotioneel om na zo veel jaren te stoppen met het werk dat je altijd met hart en ziel hebt gedaan, maar wat overheerst zijn toch al die mooie contacten. Het zal voor alle partijen even wennen zijn: Blokker Pijnacker zonder Jenny Olsthoorn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant