Foto: Avalex
Foto: Avalex

Avalex: vulgraadsensoren nu in alle containers

Actueel 3.502 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Begin dit jaar meldde Avalex dat rond april alle containers in onze gemeente voorzien zouden zijn van zogenoemde vulgraadsensoren. Deze operatie is geslaagd, laat men desgevraagd weten aan Telstar Online.

"We hebben de sensoren in de (ondergrondse)containers geplaatst. Deze sensoren geven ons een seintje als de container bijna vol is, zodat we hem op tijd kunnen legen. Op tijd betekent niet te vroeg. Dat is zonde van het geld, omdat we dan voor een heel klein beetje afval een eind moeten rijden. Maar op tijd is ook niet te laat. Dat is helemaal vervelend want dan staat u voor een volle container", vertelt Machteld Woudenberg van Avalex.

"De sensoren zitten in de containers, nu wordt het tijd voor de volgende stap; we gaan met de systemen werken om de beste routes te maken. Dat wordt een periode van gewenning voor zowel onze chauffeurs als voor onze inwoners. Onze chauffeurs zijn gewend om vaste routes te rijden, dat is straks niet meer het geval. Zij rijden alleen naar een container als hij geleegd moet worden. De route wordt dan elke dag anders. Voor onze inwoners zal het ook even wennen zijn. Zij zien een Avalex vuilniswagen langs de containers rijden, zonder de container te legen. Een hele nieuwe manier van afval ophalen", aldus Machteld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant