Marja en Gijs van der Helm met in hun midden Ted Duijvestijn en Marc van Buijtene. De derde genomineerde, Cees van der Meij, had onontkoombare bezigheden elders.
Marja en Gijs van der Helm met in hun midden Ted Duijvestijn en Marc van Buijtene. De derde genomineerde, Cees van der Meij, had onontkoombare bezigheden elders. Foto: Denise Quik

Genomineerd voor Kees van der Helm Award

Actueel 1.498 keer gelezen

Drie regionaal bekende ondernemers zijn tijdens het Miljoenenontbijt van VNO NCW Oostland genomineerd voor de Kees van der Helm Award, genoemd naar de twee jaar geleden vrij plotseling overleden grondlegger van VanderHelm Bedrijven.

Vorig jaar was het thema inspiratie en nu is het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Genomineerd zijn: Cees van der Meij van Royal Lemkes in Bleiswijk, Marc van Buijtene van Van Vliet Contrans en de Milieu Express en Ted Duijvestijn van Duijvestijn Tomaten in Pijnacker. Deze drie ondernemers zijn volgens jurylid Gijs van der Helm – zoon en opvolger van Kees – alle drie op hun eigen manier maatschappelijk verantwoord bezig als ondernemer. Cees van der Meij – niet aanwezig – heeft zelfs een uitgesproken interessante visie op het leven, vertelde Gijs.

Royal Lemkes was onlangs de gastheer van 10.000 mensen die meededen aan de Ride for the Roses. Marc van Buijtene en Ted Duijvestijn doen naast het leiding geven aan hun bedrijf als persoon en als onderneming van alles buiten het eigenlijke werk. Ted gaat via een stichting fietsen met verslaafden en voormalig gedetineerden. Hij is actief bij de lokale Lionsclub en zit in de besturen van diverse organisaties die de regio economisch vooruit willen helpen en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk proberen te helpen. Ook Marc doet van alles buiten het eigenlijke 'afvalverwerkingswerk' van de bedrijven waar hij leiding aan geeft.

Van Vliet steunde jaren lang een wielerploeg en helpt ook wielerverenigingen zoals de Toerclub Pijnacker. Van Vliet en de Milieu Express doen heel veel aan sponsoring. Marc deinst er ook niet voor terug om bij de Kraaienrit – waarbij mensen met een verstandelijke beperking een rondrit maken in toeterende vrachtwagens – als claxonnerend chauffeur in de cabine plaats te nemen. De jury gaat de ondernemers bezoeken en later dit jaar volgt de bekendmaking van de winnaar. Komende zaterdag 30 september is de zogenoemde Kees Classic, een wandel- en fietsevenement door de groene dreven van het Oostland dat van start gaat bij VanderHelm Bedrijven op Bedrijvenpark Oudeland. Iedereen kan meedoen.

Uit de krant

Uit de krant