Afbeelding

Speeltoneel met 'Slecht Speel Goed'

Actueel 30 keer gelezen

Na het succes van 'Vals Spel' in januari, speelt  't Speeltoneel in het weekend van 20, 21 en 22 maart de komedie 'Slecht Speel Goed'.

De jongste tieners van 't Speeltoneel, in de leeftijd van 11 tot 15 jaar, laten in deze humoristische productie zien hoe zelfs de liefste knuffels een kwaadaardige kant kunnen hebben. De helft van de kaarten is al verkocht, dus reserveer snel op: www.speeltoneel.nl!

Pijnacker, 2015. Een schilderachtig huis met een even lieflijk gezin wordt bewoond door niet alleen mens en dier, maar ook speelgoed. Het leven van dit speelgoed lijkt hier zijn gewone gangetje te gaan: schroefjes worden aangedraaid, plastic spieren worden scherp geslepen en batterijtjes worden vervangen. Maar alles verandert zodra één van de  stukken speelgoed verdwijnt.

Want waar is dit kleine stukje speelgoed heen? Van opgezogen worden door de stofzuiger tot per ongeluk meedraaien met de bonte was in de wasmachine: ieder lot is even gruwelijk. Het speelgoed besluit daarom ook op zoek te gaan naar het verloren knaapje, maar de helden komen tot alleen maar ergere ontdekkingen…

In 'Slecht Speel Goed' ziet het publiek een andere kant van de speeltjes die je normaal zo lief aankijken en waar je eindeloos mee zou kunnen knuffelen. Zo voeren de wrede dokter Bibber en zijn teddybeer-(co-)assistent Beertha, gespeeld door respectievelijk Leon Kempff en Iris Delpeut, blijkbaar heel wat andere operaties uit dan 'adamsappels' of 'wensbotjes' verwijderen. Ook is te zien hoe prinses Peach, gespeeld door Romy Reinen, psychologisch gezien toch niet zo goed in elkaar zit als de Super Mario videogames doen lijken.

'Slecht Speel Goed' combineert spanning en hilariteit, wat leidt tot schaterlachend op het puntje van je stoel zitten. Het stuk, geschreven en geregisseerd door Janneke Wienen en Pieter Perrels, is een must-see voor iedere komedieliefhebber. Ook de kwaliteit van de productie met het oog op de jonge leeftijd van de spelers is opmerkenswaardig. "Indrukwekkend hoe zo'n jonge groep zo'n kwalitatief goed stuk neer kan zetten" was één van de vele lovende reacties na de try-out. Het is dan ook niet voor niets dat er al 150 kaarten gereserveerd zijn!

'Slecht Speel Goed' is op 20, 21 en 22 maart te bewonderen in het Parochiehuis te Pijnacker. Kaarten zijn al verkrijgbaar vanaf slechts zeven euro per stuk, inclusief consumptie! U kunt reserveren via de reserveringsmachine op wwwpeeltoneel.nl. Hier kunt u ook kiezen voor het theatermenu in café De Guyter.

Uit de krant