Herdenkingsplek aan de Oude Klapwijseweg.
Herdenkingsplek aan de Oude Klapwijseweg.

Ouders Livia praten over pesten

Actueel 36 keer gelezen

Pijnacker - De ouders van Livia van Beelen vragen morgen in Hart van Nederland wederom aandacht voor pesten. De dertienjarige Livia pleegde volgens haar ouders zelfmoord omdat ze op school enorm werd gepest.

In een groot interview in de Telegraaf doet Ingrid van Beelen vandaag al haar verhaal. Vader Gerard meldt op Twitter dat hij morgen over de zaak praat in Hart van Nederland, het nieuwsprogramma van SBS6. “Allemaal kijken”, zo schrijft hij en “Na negen maanden is de pijn nog niet minder, eerder meer.”

Livia werd woensdagavond 28 maart aangetroffen in een bos aan de Oude Klapwijseweg. Het meisje was slechts 13 jaar en zat sinds kort op het Stanislas College in Pijnacker. De treurige zaak kreeg landelijke aandacht door een geruchtenstroom op internet dat het meisje op een zogenoemde Bangalijst zou hebben gestaan. “Ze had één meisje een briefje gestuurd met de tekst: 'Binnenkort zal je geen last meer van me hebben, want dan ben ik er niet meer.' Dat kwam hard aan, dat ze aan zelfmoord dacht, maar ze beloofde het niet echt te doen”, zo zegt haar moeder vandaag in de Telegraaf.

Uit de krant