Afbeelding

Minister Hugo de Jonge pleit tijdens onthulling WijCKmus voor Demi Volleringstraat

Actueel 6.543 keer gelezen

Pijnacker-Zuid is een opvallend kunstwerk rijker: De WijCKmus. De metershoge mus, ontworpen door Amsterdamse kunstenaar Frankey, werd vandaag officieel onthuld door demissionair minister van Volkshuisvesting Hugo de Jonge. 

De vier meter hoge en zes meter brede ‘huismus’ staat niet alleen symbool voor het verbinden van mens en natuur, maar doet ook een eerste aanzet tot saamhorigheid binnen de nieuwe buurt. Grenzend aan het prachtig weide-, plassen- en slotengebied de Groenzoom, lijkt de natuur voor bewoners van de WijCK straks niet ver te zoeken. Maar ook binnen WijCK staat groen en natuurinclusiviteit centraal. Met onder andere kweekkassen op de daken, weelderige binnentuinen en autovrije gebieden, wordt ingezet om de buurt een verlengstuk van het leefgebied van diverse soorten vogels, vlinders en insecten uit de Groenzoom te maken.

Demi Vollering
De minister hield nog een vurig pleidooi om in de nieuwe wijk een straat te vernoemen naar Tour-winnares Demi Vollering. “Ik bemoei me altijd graag met zaken waar ik me eigenlijk niet mee mag bemoeien, maar in dit geval doe ik het toch. Jan Janssen heeft al een eigen pad en standbeeld in Nootdorp. Demi verdient een eigen straat in Pijnacker,” zo zei hij.

(Foto’s: Martijn Mastenbroek)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant