Sylvia Stam van basisschool Omnia (links) en Helen Huisman van Gro-up bevestigen de samenwerking met een handdruk.
Sylvia Stam van basisschool Omnia (links) en Helen Huisman van Gro-up bevestigen de samenwerking met een handdruk.

Samen onder één Nootdorps dak

Actueel 2.631 keer gelezen

Een goed begin van het nieuwe jaar. Vanaf dit schooljaar zijn de peuteropvang, buitenschoolse opvang en basisonderwijs onder één dak te vinden aan de Poort 6 in Nootdorp.

In één pand komen kinderopvangvormen en onderwijs samen. Met een peuteropvang, buitenschoolse opvang (BSO) en de basisschool. 

Vertrouwd
Zo groeien kinderen op in een vertrouwde leer- en ontwikkelomgeving. Helen Huisman vertelt hierover: “De overgang van peuteropvang naar de basisschool wordt soepeler. En als kinderen naar Basisschool Omnia gaan, kunnen zij hier ook naar de BSO van gro-up.”

Peuteropvang
“De peuteropvang is voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Op peuteropvang Geluksvogels werken we met een programma Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) ‘Piramide’. Dat betekent dat de kinderen aan de hand van vaststaande thema’s en een duidelijk dagritme op ontdekkingstocht gaat.”

Taalontwikkeling
“We helpen de kinderen zich op allerlei vlakken te ontwikkelen, met de nadruk op taalontwikkeling. Op onze BSO hebben we alle aandacht voor de kinderen. Wij zorgen ervoor dat die uurtjes na school ook echt als vrije tijd voelen door samen de leukste dingen te doen.”
Spelen
Op het grote schoolplein spelen we dagelijks met de kinderen buiten en we maken ook gebruik van de gymzaal. “Weer of geen weer, wij komen in beweging”, zegt Helen.

Veilige leeromgeving
Basisschool Omnia biedt jouw kind een veilige en uitdagende leeromgeving. We hebben hart voor goed onderwijs.
“We leren onze leerlingen om samen te spelen, te leren en te groeien,” vertelt Sylvia Stam, directeur van Basisschool Omnia.

Balans
“Ieder kind is anders en alle leerlingen komen bij ons tot hun recht. Een school waar je een fijne tijd hebt, dat is Omnia. We zorgen voor een goede balans tussen kennis, ontspannen, spelen en creativiteit. We houden van het vieren van succes en op z’n tijd een feestje.”

Samenwerking
Ouders en kinderen kunnen rekenen op een gestroomlijnde overgang tussen kinderopvang en de basisschool. Wij willen optimaal gebruikmaken van elkaars talenten en de samenwerking verder uitbouwen.

Lesmethoden
Sylvia Stam: “Door gezamenlijk te werken aan innovatieve lesmethoden, het delen van expertise en het creëren van een inspirerende omgeving, blijven we de kwaliteit van ons onderwijs en opvang verbeteren. Daar zetten we ons met volle overtuiging voor in.”

Uit de krant