Afbeelding

Groene vingers gezocht

Actueel 2.132 keer gelezen

“Het gras is altijd groener bij de buren.” en “Beter een goede buur dan een verre vriend.” Komen samen in de dankbare functie van vrijwilliger bij de Klussendienst van de SWOP. Zij zijn namelijk op zoek naar mensen die mede-inwoners willen helpen met allerhande klussen in de tuin.

De Klussendienst van de SWOP is er voor inwoners van Pijnacker-Nootdorp die gezien hun leeftijd, lichamelijke conditie of financiële situatie niet in staat zijn kleine klussen in en om het huis zelf te doen of te laten doen. In dit geval gaat het vooral om kleine klussen om het huis, in de tuin dus. Denk hierbij aan klussen die 30 minuten tot maximaal één uur in beslag nemen. Veel voorkomende klussen zijn: onkruid wieden, heg knippen, plantjes poten, verwijderen van bladeren.

Je doet een klus op afspraak. Je wordt door een medewerker van de dienstencentrale van de SWOP benaderd om een bepaalde klus bij iemand te doen en daarna kun je met de ‘aanvrager’ zelf afspreken wanneer het het beste uitkomt om de klus te klaren. Heel flexibel dus!

Heb jij groene vingers en zou je graag iets doen voor een ander? Meld je dan aan als vrijwilliger Klussendienst bij de SWOP door te mailen naar info@swop.nl.

Heb je interesse in ander vrijwilligerswerk binnen onze gemeente? Kijk dan eens op de vacturebank van het Vrijwilligers Informatiepunt via www.swop.nl/vrijwilligerswerk.

.

Uit de krant