Wethouder Hanneke van de Gevel en Wilrik Kok van Field Factors. (Foto: Gemeente Pijnacker-Nootdorp)
Wethouder Hanneke van de Gevel en Wilrik Kok van Field Factors. (Foto: Gemeente Pijnacker-Nootdorp)

Aanleg waterbuffer Klapwijk van start

Actueel 2.694 keer gelezen

Pijnacker - De Pijnackerse wijk Klapwijk is flink verzakt sinds de aanleg ruim dertig jaar geleden. De gemeente wil verdere verzakkingen tegengaan en kiest voor een innovatieve oplossing: de Urban Waterbuffer, een ondergrondse wateropslag.

De waterbuffer komt in het Wijkpark, op het marktplein. De werkzaamheden zijn donderdag 23 maart gestart. Voor de aanleg van de Urban Waterbuffer heeft de gemeente de hulp ingeschakeld van het Delftse watertechnologie bedrijf Field Factors. Wethouder Hanneke van de Gevel zette donderdag symbolisch de eerste schop in de grond. “Het veranderende klimaat vraagt om aanpassingen in onze woonomgeving. Het regent steeds vaker én heviger. Dit overtollige water moeten we ergens op kunnen slaan. De waterbuffer is een mooie oplossing om het water op te slaan en in te zetten in momenten van droogte. Een mooie stap voor een klimaatbestendig Klapwijk. Ik kijk uit naar het eindresultaat.”

Meer informatie
Naar verwachting is de Urban Waterbuffer in de zomer klaar. De aanleg van de waterbuffer is onderdeel van het project Klimaatbestendig Klapwijk. Nieuwsgierig naar meer informatie over de waterbuffer en Klimaatbestendig Klapwijk? Bekijk de website: www.klimaatbestendigklapwijk.nl.

Uit de krant