Erna heeft jarenlange ervaring in de reisbranche, ze is betrokken en regelt vol passie een onbezorgde reis.
Erna heeft jarenlange ervaring in de reisbranche, ze is betrokken en regelt vol passie een onbezorgde reis.

Erna Vermeer: “De wereld is zó mooi en er is zóveel te zien!”

Actueel 2.343 keer gelezen

Pijnacker - Erna Vermeer kent niet alleen de (reis)wereld op haar duimpje, maar ook onze eigen regio. Ze is namelijk geboren en getogen in het Westland, verkaste naar Bleiswijk en woont nu al een poosje naar volle tevredenheid in Pijnacker. Onder de vlag van de bekende, gerenommeerde Travel Club helpt ze inwoners en regiogenoten op weg naar een heerlijke vakantie of een onbezorgde reis. Niet vanuit een groot onpersoonlijk kantoor of reisbureau, maar gewoon vanuit haar eigen kantoortje aan huis aan de Boekweitakker 2 in Pijnacker Zuid of desgewenst gezellig en laagdrempelig aan uw keukentafel. 

In het Westland was Erna sinds 1992 lange tijd een vast gezicht van een bekende reisbureauketen. In 2005 besloot ze zelfstanding verder te gaan, eerst onder de vleugels van OAD en later in samenwerking met The Travel Club. “Ik was eigenlijk een van de eerste met een reisbureau dat vanuit huis kantoor hield”, vertelt ze. Haar klanten zijn heel divers. “Vooral mensen die tijdens het boeken van een reis of een vakantie door de bomen het bos niet meer zien. Je kunt natuurlijk online reviews gaan lezen, maar de één schrijft dat het allemaal in orde is en de andere weer van niet. Soms lees je wel zestig reviews en iedereen interpreteert het weer anders.” Haar klanten willen geen vervelende verrassingen en gewoon onbezorgd op reis. “Samen bespreken we de wensen en kijken we wat het meest passend is. Soms zitten er ook tieners aan tafel en zoeken we iets uit dat zowel voor de ouders, als voor de kinderen leuk is. Dat zijn best grappige discussies en uiteindelijk komen we er altijd uit!”

Complexe reizen
Naast standaard vakanties, regelt Erna net zo gemakkelijk complexe reizen. “Een reis door bijvoorbeeld Canada of Amerika. Daar komt best een heleboel bij kijken. Van het vervoer tot allerhande accommodaties. Door veel te vragen aan mijn klanten kom ik er achter wat ze leuk vinden. Wil je slapen bij locals of een mooi hotel? Door mijn samenwerking met The Travel Club kan ik kiezen uit ontzettend veel goed beoordeelde accommodaties, reizen en locaties.” Erna heeft overigens ook veel ‘cruise-ervaring’. Ook daarbij is advies van groot belang. “Een fijne cruisevakantie valt of staat met het kiezen van de juiste rederij en schip”, vertelt ze.

Dat de klanten van Erna tevreden zijn blijkt wel uit de vele kaartjes en whatsappjes die ze krijgt. “Soms zelfs bloemen en chocolade, veel te gek natuurlijk”, zegt ze bescheiden. De kracht van Erna is dat ze altijd bereikbaar is, ook tijdens de reis. “Kijk een weekendje Brugge is niet zo spannend, maar laatst stond er iemand met een kapotte wagen in Amerika. Dan ga ik meteen aan de slag.” Het mobieltje van Erna staat zelfs ’s nachts aan voor dringende zaken.

Huwelijksreis
Vanwege haar jarenlange ervaring, heeft ze de mooiste anekdotes verzameld. “Ik heb ooit een keer een huwelijksreis geregeld. Dat is niet zo bijzonder, maar het stel kreeg de reis cadeau en mocht niet weten waar ze heengingen. Dat is natuurlijk best een spannend gebeuren”, lacht ze. “Onderweg naar Schiphol kregen ze het pas te horen. Het werd Indonesië en ze vonden het fantastisch!”

Met alle reisverhalen van haar klanten heeft Erna zelf vast ook een paar favoriete bestemmingen. Toch? “De wereld is zo mooi, er is zoveel te zien”, zucht ze. “Ik ben zelf nogal actief. Ziplinen, raften en dat soort dingen, maar ik kan ook gewoon genieten van een luie vakantie hoor.” De Galapagoseilanden en skiën in Canada staan hoog op haar verlanglijstje.

Maar voorlopig heeft ze het te druk om zelf op vakantie te gaan. “Als ik nu op mijn bureau kijk, hoef ik mij niet te vervelen”, grapt ze. “Een stedentrip naar Berlijn, een daktentvakantie door Namibië, een romantische reis naar Fins Lapland, Vietnam, Mauritius...”, zo somt ze even haar takenpakket op.

“Ik onderscheid mij door persoonlijke service. Mensen kunnen echt altijd bij mij terecht. Ik sta voor ze klaar en onderneem meteen actie”, besluit Erna.

Reisadviseur Erna Vermeer
Boekweitakker 2
2642 KL Pijnacker
06-51547161
www.thetravelclub.nl
erna.vermeer@thetravelclub.nl


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant