Afbeelding

MuziekTheater Odes speelt de Drie Musketiers

Actueel 853 keer gelezen

MuziekTheater Odes begon ruim twee jaar geleden met het instuderen van de musical de Drie Musketiers. Helaas werd de productie diverse keren uitgesteld tijdens de coronapandemie in ons land. 

Het is een historisch stuk vol met prachtige liederen in een mooi ontroerend (historisch) verhaal. Het muzikale stuk is door Joop van de Ende producties diverse jaren terug speciaal voor Nederland geproduceerd. Na het succes in de Nederlandse theaters hebben zij ook een aangepaste versie uitgebracht in Duitsland. MT Odes is zeer bekend in Pijnacker, Noordorp en omstreken. Ieder jaar voeren zij vier keer een productie uit in een stampvolle Cultura &Zo. Afgelopen maart veroverde zij de harten van het publiek met de musical Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat. 

Ook deze productie staat onder leiding van vader Edwin en dochter Nienke Feenstra uit Pijnacker. Zij hebben samen weer de regie en choreografie van deze mega productie in handen. Een enorme klus bij dit ruim twee en een half uur durend verhaal. Mede omdat er naast zang en dans ook echte zwaardgevechten in het stuk voorkomen. MT Odes heeft daarvoor de hulp ingeroepen van de Haagse vereniging Ter Weer. Een aantal maanden werd er op de dinsdagavond les gevolgd en geleerd hoe je veilig kunt vechten. Na deze lessen werd de choreografie ingestudeerd zodat er ook indrukwekkende scenes op de planken worden neergezet. Ook een drietal leden van Ter Weer zal tijdens de uitvoeringen op de planken staan. Er is een uitstekende cast solisten gevonden die dit stuk op zeer hoog niveau weten te brengen. 

Samen met het ongeveer vijftig koppig koor zal er weer een productie worden neergezet waar deze van oorsprong Haagse verenging ontzettend trots op mag zijn. Wat zo bijzonder is bij MT Odes is het feit dat alles in eigen beheer wordt gedaan. De decors zijn de afgelopen jaren helemaal zelf gemaakt. Diverse theater achterdoeken zijn speciaal voor deze voorstelling geprint en ook de kleding (ruim 150 kostuums) zijn eigendom van de club. 

Niet voor niets zijn de kosten van deze productie ruim 50.000,-. Maar dat is dan ook wel terug te zien. Iedereen ziet er straks tot in de puntjes verzorgd uit. Wij waren te gast bij één van de laatste ‘doorlopen’ en konden volop genieten van wat er te zien was. Kaarten voor deze twee uitvoeringen (zaterdag 15 oktober om 20 uur en zondagmiddag 16 oktober 14 uur) zijn (online en aan de kassa) te koop bij de Rijswijkse Schouwburg. De prijs is mede door de enorme hoeveelheid sponsors en subsidies zo laag mogelijk gehouden. Kaartverkoop: rijswijkseschouwburg.nl/voorstelling/3musketiers.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant