Rodi smikkelt van zijn welverdiende brunch.  (Foto's: Sander de Hollander)
Rodi smikkelt van zijn welverdiende brunch. (Foto's: Sander de Hollander)

Juliette Overgaag en Rodi winnen ponybrunch

Actueel 2.957 keer gelezen

Nootdorp - Na twee stille zomers is dinsdagochtend dan toch eindelijk de Nootdorpse Kermisweek weer van start gegaan. Traditiegetrouw beginnen de festiviteiten met de ponybrunch op het Paradeplein.

Het was gezellig druk in het Nootdorpse winkelcentrum. Juryvoorzitter Rita Verdonk had bij de aftrap van de brunch nog een leuk nieuwtje voor alle aanwezigen: de ponybrunch en kortebaan zijn ingeschreven als Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland. Immaterieel erfgoed zijn cultuuruitingen die door erfgoedgemeenschappen worden beleefd als erfgoed en hen een gevoel van identiteit en continuïteit geven. Het is de schakel tussen heden, verleden en toekomst. Het geeft een gevoel van verbondenheid met vorige generaties en is tegelijkertijd ook toekomstgericht, omdat mensen het willen doorgeven aan volgende generaties. Andere voorbeelden van immaterieel erfgoed in Nederland zijn bijvoorbeeld het vreugdevuur in Duindorp en de Amsterdam Pride.

Pitcrew
Na het praatje van de voorzitter, presenteerden vijftien combinaties hun creaties. Als eerste kwam Juliette Overgaag met Rodi in de ring. Zij waren verkleed als combinatie Red Bull Racing / een bekende, Nederlandse autocoureur. Juliette en Rodi deden hun naam eer aan, want na het eerste rondje kwam een heuse ‘pitcrew’ de ring in en verwisselde in een recordtijd de banden. Vervolgens begon Rodi aan zijn tweede rondje. Hierna volgden de overige combinaties. Sommige paarden roken de lekkernijen al aan de kant en wilden het liefst alvast beginnen..

Top 3
Nadat alle creaties in de ring waren geweest, overlegden juryleden Rita Verdonk en Ellen Steendam over de rangvolgorde van de top 3. Nummer drie werd Idun Mikkers met Calippo als Pippi Langkous. Tweede werden Amy en Talitha Hooijmans met Micha als bijen met een bloemenkleed. Onbetwiste winnaar dit jaar was Juliette Overgaag, inclusief de pitcrew, met Rodi verkleed als de bekende, Nederlandse autocoureur. Na de prijsuitreiking, volgde voor alle paarden een smakelijke ponybrunch. Alle bordjes zijn weer schoon leeg gegeten!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant