Michel van Sint Anneland en Rob Verkuil van SKP zetten symbolisch de eerste schep in de grond in Oud-Delfgauw.
Michel van Sint Anneland en Rob Verkuil van SKP zetten symbolisch de eerste schep in de grond in Oud-Delfgauw.

Werkzaamheden SKP in Oud-Delfgauw gestart

Actueel 948 keer gelezen

Na de voorbereidende werkzaamheden zijn afgelopen week de werkzaamheden in Oud-Delfgauw gestart om het bestaande coaxnetwerk van SKP te vervangen door glasvezel. In totaal gaat het om 740 woningen. De planning is dat de aanleg van de glasvezelaansluitingen medio juni gereed is. SKP realiseert, samen met haar aannemer BAM Telecom, een betrouwbaar, snel en duurzaam netwerk.

In eerste instantie wordt de glasvezelkabel in de straat en direct door naar de gevel van de woning gelegd. Met de bewoners worden afspraken gemaakt waar de aansluiting de woning binnenkomt en wanneer de aansluiting afgemonteerd kan worden.

Uiteraard zorgt SKP ervoor dat de bewoners zo min mogelijk overlast hebben van de aanleg. Zodra de werkzaamheden gereed zijn, beschikken de bewoners over snel, betrouwbaar en voordelig internet tot 1 Gbps. “Als lokale aanbieder voorzien wij huishoudens in Pijnacker en Delfgauw van supersnel internet tot 1000 Mbps, glasheldere televisie en voordelig bellen”, zo vat een woordvoerder de diensten samen.

Uit de krant