Afbeelding

Oranjecomité Delfgauw viert “50-jarig” bestaan

Actueel 1.047 keer gelezen

Delfgauw - 2020 was het jaar waarin de weken rond Koningsdag extra veel georganiseerd zou worden in verband met het gouden jubileum. Helaas gooide corona roet in het eten en moest het Oranjecomité de festiviteiten op het Bart Dekkerveld twee jaar uitstellen. Gelukkig kwam er van uitstel geen afstel en is het dit jaar nog grootser dan de jaren ervoor! 

Het Oranjecomité van Delfgauw is opgericht in 1970 en bestaat dit jaar dus eigenlijk 52 jaar. Toch vieren ze dit jaar alsnog hun gouden jubileum of zoals zij zeggen 50-jarig (+2 coronajaren) jubileum. “In Delfgauw is alles net effe anders”, aldus voorzitter Ruud Righarts. “Zoiets als dit kan je niet voorbij laten gaan en daarom heeft dit jaar alsnog een goud randje”, vervolgt hij. Niet alleen het programma van Delfgauw is dit jaar grootser, ook de tent is de nodige meters groter.

De activiteiten op het Bart Dekkerveld zijn voor jong en oud en voor zowel inwoners uit Delfgauw als daarbuiten. Vooral de feestavonden met gratis entree zijn weer als vanouds met dit jaar artiesten als dj Maurice, Tim & Faab en coverband SQUARE. De aloude activiteiten als klaverjassen, kinderoptocht, bingo, rommelmarkt, kinderdisco mogen niet ontbreken, maar ook zijn er dit jaar nieuwe activiteiten als een braderie en de vrijdagmiddagborrel voor wie het weekend goed wil beginnen.

Met de toekomstige bouwplannen voor Vrijenban 2 is het voor het Oranjecomité niet zeker of er volgend jaar nog festiviteiten zullen zijn. Aan de vrijwilligers ligt het in ieder geval niet, die kunnen er nog vele jaren tegenaan. Benieuwd naar het volledige programma? Ga dan snel naar www.delfgauw.org.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant