Afbeelding

Ingezonden: Overlast van houtstook

wo 8 dec 2021, 08:04 Actueel 4.389 keer gelezen

Ik ben blij dat er de laatste tijd wat meer aandacht wordt gegeven aan de overlast van houtstook. Ik heb het gevoel dat er weinig rekening wordt gehouden door dorpsgenoten met de gezondheid van hun medemensen.

Tot mijn grote spijt heb ik met verschillende mensen in mijn omgeving geen fijne verhouding meer, omdat men het niet wil accepteren dat er iets van hun wordt gevraagd in verband met hun stookgedrag. Als ik netjes vraag of er rekening kan worden gehouden met de overlast en de vervuiling ben ik wel erg lastig en verstoor ik een pleziertje.

Er wordt door de media gewezen op een stookwijzer, maar er is geen enkele stoker die daar in geïnteresseerd is. Wat voor weer het is maakt ze ook echt niets uit: de kachel wordt dagelijks gestookt wat betekent dat wij iedere avond rond 17.00 uur alles dicht moeten houden, dus ook als ik kook. 

Er wordt vrijwel elke dag wel door mensen gestookt, maar het is voor mij niet te doen iedere stoker aan te spreken. Is het niet mogelijk dat de gemeente Pijnacker-Nootdorp bij de stokers, te zien aan de schoorstenen op de bewuste huizen, directe informatie stuurt zodat zij misschien begrijpen wat ze een ander aandoen. Dan heb ik het nog niet eens over vervuiling in het algemeen!

Ellie Brandhof

Uit de krant