Foto: Morris Bennis (c)
Foto: Morris Bennis (c)

Petitie voor bouw sociale huur- en koopwoningen in Pijnacker Centrum

vr 12 nov 2021, 12:39 Actueel

Pijnacker - Er is een petitie gestart voor de bouw van sociale huur- en koopwoningen in Pijnacker-Centrum. Volgens initiatiefnemer Fetse Visser heeft de gemeente op dit moment twee stukken grond in handen die een grote kans bieden om woningzoekenden met een kleiner budget aan een woning te helpen. 

De gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft met het besluit om een cultureel centrum op de plaats van het oude Rabobankkantoor te realiseren een gouden kans gecreëerd om ook direct iets te doen aan de woningnood in Pijnacker. Twee stukken grond die in eigendom zijn van de gemeente komen beschikbaar voor andere ontwikkelingen. Het gaat om het grasveld naast het gemeentehuis dat eerder door de gemeente is aangekocht en om de locatie van de huidige bibliotheek die uiteindelijk gehuisvest zal worden in het nieuwe cultureel centrum. 

Initiatiefnemer Fetse Visser: “In 2019 schreef bureau Explica al in een gemeentelijk rapport dat er vooral een gebrek is aan sociale huur- en koopwoningen, vooral voor starters. Maar die worden nauwelijks gebouwd door hoge grondprijzen en omdat speculanten en projectontwikkelaars vooral geld willen verdienen aan de bouw van duurdere woningen. De gemeente heeft bij deze twee percelen zelf de grond in handen en kan dus zorgen dat hier goedkopere huur- en koopwoningen worden gebouwd. De oproep van de petitie is: bouw hier voor mensen met een kleiner budget. Rondom Wonen zou een prima partij zijn om deze sociale huur- en koopwoningen te realiseren.” 

Visser begint nu met deze petitie omdat nu het moment is om in actie te komen: “De nood is hoog en de kans is er nú. En politieke partijen werken aan hun verkiezingsprogramma’s voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Laten we er samen voor zorgen dat ze niet onder dit plan uit kunnen en het wel op moeten nemen in hun verkiezingsprogramma. Met een beetje geluk en goede wil kunnen in 2023 de eerste mensen misschien wel de sleutel van hun nieuwe woning krijgen!” 

De petitie is te vinden op: petities.nl

Uit de krant