Logo telstar-online.nl
<p>Het veelzijdige team van De Laen.&nbsp;</p>

Het veelzijdige team van De Laen. 

De Laen Makelaardij viert twintigjarig bestaan

  •   keer gelezen   Actueel

Een groot feest zat er vanwege corona niet in, maar toch staat De Laen Makelaardij uitgebreid stil bij het twintigjarig bestaan. Er zijn cadeaus en aardigheden voor de klanten en de relaties. En heel bijzonder: het damesdreamteam van De Laen heeft een prachtig full colour magazine samengesteld.

Je kunt er bijna aan afzien en aflezen dat Nadine Duurkoop, de nieuwe bedrijfsleider van De Laen, tijdens haar hbo-studie Communicatie aan de Haagse Hogeschool nog stagegelopen heeft bij De Linda. Het is echt een prachtig 52 pagina’s tellend boekwerkje geworden waarin het niet alleen over huizen en huizen verkopen gaat maar ook over de hobby’s/interesses van de zeven medewerksters.

Anneke Haak en Nadine zelf zijn fervente wandelaars en nemen de lezers mee naar de mooiste wandelroutes in Nootdorp, Delfgauw en Pijnacker. Ellen Jongbloed zou iets met boeken zijn gaan doen, als ze niet bij zo’n prachtig makelaarskantoor als De Laen terechtgekomen zou zijn. Dus Ellen presenteert haar favoriete boeken top 5. Zoals kandidaat makelaar Lynn Kouwenhoven uit de doeken doet hoe je de lekkerste appeltaart voor elkaar bokst, heeft Aëlissa een mode-item laten zien en Dorothy een mooie fietsroute door de gemeente.

Op deze manier is er een heel gevarieerd De Laen Jubileum Magazine gemaakt en verschenen. Het was net te gortig om dat huis aan huis te verspreiden maar er zijn er toch zo’n 2.000 gedrukt waarvan er al ongeveer 1.000 zijn uitgereikt aan oude en nieuwe klanten en allerhande relaties waarmee De Laen goede contacten onderhoudt.

Het is ook leuk om te lezen en te zien hoe verschillende relaties over De Laen denken en hoe prettig ze al heel lang samenwerken. Zo komen Bloemendaal Ruigrok, het Notariskantoor Wienen en SNS Pijnacker aan het woord.

Grappig is ook de fotoreportage van de verschillende bedrijfsuitjes die door de jaren heen gemaakt zijn. Je ziet dan ook meteen dat het team van De Laen gegroeid is tot intussen zeven medewerkers/sters. Eigenlijk zijn het altijd alleen maar ‘sters’ geweest en zo is het nog.

Mannen?
Niet dat mannen niet welkom zouden zijn in het dreamteam maar ja: het is met twee vrouwen begonnen in augustus 2001 en de uitbreiding betrof altijd vrouwen. “We vormen met z’n zevenen echt een heel goed roulerend team”, zegt Nadine, nadat ‘oprichter’/eigenaar Anneke Haak even gedag is komen zeggen.

Als we vragen waarom ze niet gaat zitten, zegt Anneke: “Nadine doet het verhaal.” En hup weg is ze. We vragen nog even hoe het dan met de historische component zit en dan zegt Anneke: “Daar weet je toch alles van. Je bent er vanaf het begin bij betrokken geweest en die foto van Diane en mij op die fiets heb je nog gemaakt, denk ik!”

Dat zou heel goed kunnen. Het was in de zomer van 2001 dat Diane van Adrichem en Anneke Haak besloten om voor zichzelf te beginnen, nadat ze het vak bij andere kantoren hadden geleerd en lange tijd uitgeoefend.

De Laen hanteerde vanaf dag 1 een strakke, moderne, zakelijke, punctuele maar altijd ook heel persoonlijke aanpak en manier van werken. Kwaliteit en service zijn clichés, maar clichés zijn ook waarheden, stond onlangs ergens te lezen. Hoe druk het ook is, hoe lastig de omstandigheden zijn, hoe moeilijk de woningmarkt linksom of rechtsom is: de mensen van De Laen zetten zich tot het uiterste in om er voor de opdrachtgever het maximale resultaat uit te halen.

Nuchterheid
De nuchterheid en de doortastendheid waarmee Anneke en Diane in 2001 van start gingen, zijn twintig jaar later nog steeds volop aanwezig. Al snel verwierf De Laen zich een stevige positie in de lokale woningmarkt. Vanuit het kantoor aan de Oostlaan 6a – dat is nog steeds de uitvalsbasis – was en is De Laen vooral lokaal actief. Pijnacker blijft de hoofdmoot en daarna komen Nootdorp en Delfgauw. In Lansingerland, Delft en Zoetermeer is De Laen incidenteel actief maar dat komt dan vooral door tevreden klanten die graag weer gebruik maken van de gerichte aanpak van De Laen. Er komen er in het magazine ook een paar aan het woord die meerdere keren steeds weer in zee gingen met het vertrouwde De Laen. Ook kopers die De Laen als verkopend makelaar heel prettig vonden, bellen 015 - 361 5190 als ze hun woning willen verkopen.


In 2001 begonnen Diane van Adrichem en Anneke Haak met De Laen Makelaardij.

Juist de enorme lokale kennis en het grote lokale netwerk zorgen er voor dat De Laen ook onder lastige omstandigheden optimaal kan opereren. Nadine Duurkoop kwam in 2009 bij De Laen werken. Dat was de tijd dat de woningmarkt vanuit de vraagkant zwaar op slot zat. De koper kon er alle tijd voor nemen om een woning naar zijn/haar zin te bezichtigen, nog eens te bekijken en vervolgens een bod uitbrengen of nog eens verderop te gaan buurten.

Op dit moment is het tegenovergestelde aan de hand: voor iedere woning die op de markt komt, staan tientallen kopers in de rij die over elkaar heen buitelen bij het uitbrengen van een bod. Desnoods zonder het huis gezien te hebben, gaan ze regelmatig ver boven de vraagprijs uit, om er niet weer naast te zitten.

Overbieden
Nadine: “Eigenlijk zijn beide situaties niet goed. Die van de financiële crisis niet en die van nu ook niet. Het liefst hebben we toch allemaal een situatie waarbij verkopers en kopers allebei op een normale manier – met ons als bemiddelaars – tot elkaar kunnen komen. Maar goed, wij kunnen de situatie niet anders maken dan hij is en alleen maar zo goed en eerlijk mogelijk ons werk doen. Wat ik tegen een koper/bieder zeg: kijk wat het je waard is om in dit huis op deze plek te wonen, ga goed na wat financiële je mogelijkheden zijn en maak dan je keuze. Er gebeuren inderdaad heel bijzondere dingen qua overbieding, maar goed: wij werken doorgaans voor de verkoper en uiteindelijk gaat het toch om de optimale opbrengst voor de verkoper die doorgaans elders ook weer iets wil kopen dat ook over de kop kan gaan.”


Er wordt temidden van de drukte altijd tijd gemaakt voor bedrijfsuitjes.

Onder alle omstandigheden op een nette en normale manier je werk doen en je uiterste best doen voor de opdrachtgever, daar scoort De Laen in reviews hoge punten mee. De gemiddelde score zit boven de negen en door goed werk te leveren, doet ook de mond tot mond reclame het werk. Daardoor heeft De Laen steeds toch weer een flink aanbod, hoe snel dat aanbod ‘als sneeuw voor de zon’ verdwijnt als gevolg van snelle verkoop.

Medewerkers
Nadine, Anneke en Ellen zijn alle drie beëdigd makelaar en taxateur. Daarnaast is Lynn actief als kandidaat makelaar en zorgen Aëlissa, Dorothy en Amber dat op kantoor en achter de schermen alles op rolletjes verloopt. Het is een magisch vrouwenteam, die al lang meedraaien in de makelaardij. Het is hard werken met veel plezier.

Na Anneke met de meeste dienstjaren, blijven alle medewerkers van De Laen lang in dienst. “Dat geeft al aan hoe goed de sfeer is. We werken hard maar maken ook veel plezier. Het is ook qua leeftijd een prachtige mix. Het is goed om ook twintigers te hebben, zoals Amber en Lynn. Die meiden hebben weer andere ideeën, bijvoorbeeld met nieuwe media, zodat we in alles steeds blijven vernieuwen zonder dat we alles wat goed is overboord zetten. Wat dat betreft is ook in de instelling van Anneke zo dat we altijd op zoek zijn naar hoe het anders en beter kan, wat niet betekent dat we met iedere modegril meewaaien. Daar komt de nuchterheid weer om de hoek kijken.”

Meer berichten