Logo telstar-online.nl
<p>De toekomstige bewoners zijn een groep jong volwassenen die met elkaar een fijne schooltijd hebben gehad op het Herman Broerencollege. Foto: genomen voor coronatijd.</p>

De toekomstige bewoners zijn een groep jong volwassenen die met elkaar een fijne schooltijd hebben gehad op het Herman Broerencollege. Foto: genomen voor coronatijd.

Van leegstaand pand naar kleinschalig wooninitiatief

  •   keer gelezen   Actueel

Delfgauw - Arthur en Freya Brehm hadden één grote wens: een eigen plek voor hun verstandelijk beperkte dochter Manon (21) en het liefst bij hen in de buurt. Toen in 2018 het pand naast hun huis te koop werd gezet, twijfelden ze geen moment en kochten ze het om er een wooninitiatief van te maken. Onlangs heeft de gemeente de verbouwing van het pand aan de Zuideindseweg in Delfgauw goedgekeurd en kan het avontuur beginnen. 

De toekomstige bewoners zijn een groep jong volwassenen die met elkaar een fijne schooltijd hebben gehad op het Herman Broerencollege. Nu zijn ze van school af en gaan ze naar een dagbesteding. Deze groep heeft 24 uur per dag zorg en begeleiding nodig bij hun dagelijkse leven. De zorg wordt geleverd door Ipse de Bruggen en vanzelfsprekend blijven de ouders nauw bij hun kinderen en bij het wooninitiatief betrokken. Met elkaar gaan ze een ‘zelfstandige’ toekomst tegemoet in Delfgauw en Manon en haar vrienden hebben er zin in!

Stichting HOF Delfgauw
Inmiddels hebben enkele ouders stichting HOF Delfgauw opgericht: House of Friends. ‘Een huis van vrienden, een huis met vrienden.’ HOF Delfgauw is tevens de naam van dit toekomstige (t)huis dat passend, veilig en huiselijk wordt. De ouders van Manon verbouwen het pand tot een wooninitiatief en verhuren het aan de stichting. Er komen tien appartementen, een gemeenschappelijke woonkamer met keuken, een kantoor en een slaapwachtruimte. Voor de inrichtingskosten van de algemene ruimtes worden fondsen aangeschreven en sponsoren gezocht. De kamers voor de bewoners worden casco opgeleverd en worden door hen zelf - samen met hun ouders - naar persoonlijke smaak en wensen ingericht.

Kijk voor meer informatie op www.hofdelfgauw.nl of volg het avontuur op Instagram.

Meer berichten