Marieke van Bijnen wethouder, Jan Nederveen nieuwe fractievoorzitter | Telstar Online - Actueel nieuws uit Pijnacker-Nootdorp
Logo telstar-online.nl

Marieke van Bijnen wethouder, Jan Nederveen nieuwe fractievoorzitter

  •   keer gelezen   Actueel

Pijnacker-Nootdorp - Donderdag 24 september 2020 is Marieke van Bijnen door de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp als wethouder benoemd. Door deze benoeming heeft Marieke de gemeenteraad verlaten en heeft de fractie van Progressief PN, combinatie PvdA en GroenLinks, een nieuwe samenstelling.

De fractie heeft besloten dat Jan Nederveen het fractievoorzitterschap op zich neemt. Jan Nederveen is zeer ervaren in de gemeenteraad en heeft in de afgelopen raadsperiodes ook de rol van vice- fractievoorzitter vervuld. Wineke ’t Hart heeft de vrijgekomen plaats van Marieke in de gemeenteraad ingenomen en zal naast Jan-Willem Maas, Saskia Kleewein en Dilara Gök de fractie gaan versterken. In de vorige raadsperiode was Wineke ook gemeenteraadslid.

Wineke ’t Hart is vanwege haar ervaring, enthousiasme en betrokkenheid bij de gemeente een aanwinst voor de fractie. De vernieuwde fractie van Progressief PN ziet de komende periode met veel vertrouwen tegemoet en gaat verder om het gecombineerde progressieve geluid van PvdA en GroenLinks te laten horen.

Saskia Kleewein feliciteert Marieke van Bijnen. (Foto: Jan-Willem Maas)


VVD feliciteert Marieke van Bijnen met benoeming tot wethouder

De VVD-fractie is blij dat het college van burgemeester en wethouders na een zorgvuldige vervangingsprocedure nu weer compleet is, laat men weten. Ze feliciteren Marieke van Bijnen met haar wethouderschap.

“In de rapportages van Ronald Vuijk is transparant aangegeven op welke wijze de Raad in een gezamenlijk vastgestelde procedure tot een afgewogen keuze is gekomen. De VVD-fractie heeft het volste vertrouwen in Marieke van Bijnen en ziet uit naar de samenwerking met de nieuwe wethouder”, zegt Peter van der Heuij.

“Er liggen belangrijke uitdagingen op belangrijke dossiers waaronder zorg en afval. De inwoners van Pijnacker-Nootdorp rekenen er terecht op dat het gemeentebestuur zich daarvoor inspant omdat dit onderwerpen zijn die iedereen raken en zorgvuldig optreden vragen van de gemeente. De VVD-fractie verheugt zich om deze onderwerpen die al op korte termijn aan de orde zijn in samenwerking met de wethouder aan te pakken”, aldus VVD’er Peter van der Heuij.

Meer berichten