Logo telstar-online.nl

Week lang pendelen tussen Pijnacker Zuid en Nootdorp

  •   keer gelezen   Actueel

Regio - De RET werkt aan het spoor tussen metrostations Pijnacker Zuid en Nootdorp, zodat men veilig, snel en comfortabel kan blijven reizen. Vanwege de werkzaamheden aan de keervoorziening rijden er geen metro’s tussen deze stations tussen zaterdag 1 augustus en vrijdag 7 augustus.

De keervoorziening wordt aangelegd langs de Klapwijkseweg in Pijnacker, tussen de Duikersloot en het Vrouwenrecht. Deze bestaat uit een nieuw spoor van 250 meter, nieuwe bovenleidingportalen, een overstapperron voor de metrobestuurders en een 1-meter hoge geluidswerende muur aan de westzijde van het spoor, de kant van de wijk Koningshof.

Pendelbus 710
De pendelbus rijdt twee verschillende routes gedurende de werkzaamheden: van zaterdag 1 tot en met dinsdag 4 augustus langs haltes: Ade – Pijnacker Hazelaarplein – Nootdorp – Pijnacker Hazelaarplein – Ade. Let op: van 1 t/m 4 augustus komt de pendelbus dus niet langs halte Pijnacker Centrum. Houd rekening met een looproute van 9 minuten (ca. 700 meter) tussen metrostation Pijnacker Centrum en pendelbushalte Pijnacker Hazelaarplein.  Van woensdag 5 tot en met vrijdag 7 augustus rijdt de pendelbus langs haltes: Ade/ Pijnacker Zuid – Pijnacker Centrum – Pijnacker Hazelaarplein – Nootdorp – Pijnacker Hazelaarplein – Pijnacker Centrum – Ade/Pijnacker Zuid. Houd rekening met langere reistijd, overstappen en extra drukte.  

Hoe werkt een keerspoor? 
Een keerspoor is een spoor dat speciaal bedoeld is voor het keren van metro’s. Het keerspoor op metrolijn E wordt gebruikt om extra metro’s te kunnen laten rijden tussen Pijnacker-Zuid en Rotterdam.

Meer berichten