In het midden staat de lichtmast nog overeind. Het doek scheurde door een combinatie van factoren helemaal af. Er wordt nu gekeken naar reparatie of mogelijk een compleet nieuwe hal. (foto: Regio 15)
In het midden staat de lichtmast nog overeind. Het doek scheurde door een combinatie van factoren helemaal af. Er wordt nu gekeken naar reparatie of mogelijk een compleet nieuwe hal. (foto: Regio 15)

Tennisclub beraadt zich: repareren of nieuwe ballonhal

Actueel 1.011 keer gelezen

Afgelopen vrijdag kantelde op de Nieuwkoopseweg een vrachtwagen. De chauffeur onderschatte de zachte berm en kukelde met zijn grote wagen pardoes de sloot in. Daarmee was de ellende nog niet ten einde. Door de enorme druk begaf een ondergrondse elektriciteitskabel het en zaten enige tijd 1200 inwoners zonder stroom. De ballonhal van de Nootdorpse Tennisclub bezweek ook aan de gevolgen van het stroomtekort. 

Penningmeester Rob Polderman van Nootdorpse Tennisclub werd vrijdagmorgen meteen gebeld. “Ik kreeg een telefoontje dat een deel van het doek van onze ballonhal was ingezakt. Al snel bleek dat het met de stroomstoring te maken had.” De met lucht gevulde hal is uiteraard voorzien van een noodaggregaat. Volgens Polderman is deze voorziening een maand geleden nog gecontroleerd en op de dag des onheils vrijwel zeker aangeslagen.

“Er is echter een zekering geklapt, omdat het fladderende doek tegen de lichtmast aan schuurde”, weet Rob. “En toen was er door de harde wind geen houden meer aan. Het doek is op de lichtmast gaan scheuren door een combinatie van factoren: het wegvallen de stroom en de harde wind. Toen de zekering eruit klapte, zakte de hal langzaam helemaal in.” In het geval van een calamiteit heb je een half uur om naar buiten te gaan. Toen de hal een inzinking kreeg, was er niemand aanwezig, bevestigt de schatbewaarder van de tennisclub.

De hal doet al zo’n zestien jaar dienst. In de zomermaanden spelen de gebruikers van de zogenoemde smashcourtbanen buiten en in de koudere periode wordt de hal weer opgebouwd. Het op- en afbouwen is overigens een gigantische klus. Omdat de hal alweer wat jaartjes oud is, gaat men nu kijken wat wijsheid is: een hele nieuwe hal of repareren. “Dat hangt ook af van de verzekeraar”, vervolgt Rob. “Wij zijn verzekerd voor stormschade en er is in dit geval sprake van schade door harde wind. Als het niet was gaan waaien, was het doek niet gescheurd. Dat erkent de verzekeringsexpert die hier gisteren was ook wel min of meer.” Het is dus afwachten wat de verzekering gaat doen.

De kosten voor een nieuwe hal lopen zo op naar honderdduizend euro. Een vaste hal is geen optie voor de club, omdat er dan met banen geschoven moet worden en en een corridor moet komen naar het clubhuis. Dat gaat tonnen kosten en is praktisch bijna niet haalbaar. Daarnaast is het zomers heerlijk om buiten te spelen. Gelukkig kunnen alle sportievelingen van de lokale tennisclub voorlopig wel terecht op de tien overige banen. Het clubhuis was dan ook deze week weer gewoon geopend.

Voorlopig kijkt iedereen weer vooruit en als de gescheurde doeken zijn weggehaald - deze moeten even blijven liggen van de verzekeraar - kan er onder een klein lentezonnetje weer lekker worden gesmasht in Nootdorp!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant