Logo telstar-online.nl

Danick Snelder gehuldigd

  •   keer gelezen   Sport

Wereldkampioen handbal Danick Snelder is vrijdag gehuldigd bij de club waar ze begon met deze sport: Oliveo Handbal. Een volle kantine vierde groot feest met Danick als stralend middelpunt. Ze ontving de Sportpenning van de gemeente en de tribune draagt vanaf heden haar naam.

De 29-jarige aanvoerster van het Nederlands handbalteam leerde de beginselen van haar geliefde sport bij Oliveo Handbal aan de Monnikenweg. Daar ging ze op haar vijfde handballen en daar genoot ze van handbal als teamsport.

Nooit had ze gedacht dat ze zo hoog zou komen. Rond haar zestiende ging ze bij Hellas in Den Haag handballen en ontwikkelde ze zich verder op de Handbalacademie in Papendal. Ze drong door tot het Nederlands jeugdteam en daarna werd ze een vaste waarde in het Nederlands team.

Intussen speelde ze al meer dan 150 interlands en sinds zeven jaar is ze aanvoerster. Zondag werd ze na een tweede plaats in 2015 en een derde plek in 2017 wereldkampioen. Een primeur voor Nederland. Woensdag werd ze met haar collega’s Sportploeg van het Jaar en vrijdag werd ze gehuldigd bij Oliveo Handbal.

Ze kreeg uit handen van de burgemeester de Sportpenning van de gemeente Pijnacker-Nootdorp en de tribune van Oliveo Handbal heet vanaf nu de Danick Snelder Tribune. De huldiging bij de club mondde uit in een groot feest. De jeugd vroeg handtekeningen, stelde vragen en ging met Danick op de foto.

Na een korte rustperiode vertrekt Danick binnenkort weer naar Hongarije waar ze al een paar jaar speelt na een periode van zes jaar in Duitsland. Met het Nederlands team is het volgende doel de Olympische Spelen in Tokio volgend jaar. In de krant van vrijdag een reportage van de huldiging.

Meer berichten