Dick Westerman en Peter de Roos bij de winkel aan de Oostlaan in Pijnacker.
Dick Westerman en Peter de Roos bij de winkel aan de Oostlaan in Pijnacker.
FOLDER!

Nieuwe uitstraling Electro World Van Dijk

Algemeen 1.776 keer gelezen

De drie winkels van Elektro World Van Dijk – in Bergschenhoek, Pijnacker en Zoetermeer – hebben net als de andere plusminus 150 winkels van Electro World in Nederland een nieuwe uitstraling gekregen.

Deze vernieuwing was nodig na de samenvoeging van de twee elektronica-formules Electro World en Euronics. Tot voor kort bestonden deze twee formules nog naast elkaar, maar nu zijn ze samengevoegd en is Electro World de naam die in stand is gebleven.

Bij de nieuwe formule past een verversing en vernieuwing van de uitstraling. De eigenaren Marcel en Peter van Dijk van Electro World Van Dijk vinden dat een goede zaak. Het is goed dat alles in een nieuw jasje is gestoken. Ze zeggen er meteen bij dat het natuurlijk niet in de eerste plaats om de uitstraling gaat. Het allerbelangrijkste van de formule is het grote kwaliteitsassortiment op het gebied van witgoed, bruingoed, beeld en geluid, de vakkennis en de kunde van de medewerkers binnen en buiten de winkels en de service vanuit de eigen onderhouds- en reparatieafdeling van Electro World Van Dijk. Deze zaak met drie winkels combineert de eigen kennis, kunde en servicebereidheid met de zeer sterke inhoud van de formule Electro World. De vader van Marcel en Peter – Jan van Dijk – begon in 1961 met de eerste winkel die nog steeds te vinden is aan de Julianalaan in Bergschenhoek.

Jan van Dijk was tot dat moment antennezetter en radioreparateur. Dus toen hij met een eigen winkel begon, deed hij dat vanuit vakkennis en ervaring. Later kwamen de winkels in Pijnacker en Zoetermeer erbij. Alle drie de winkels draaien prima en zijn niet weg te denken.. "Als er zich een probleem voordoet of iets loopt anders dan gepland, dan zijn we altijd wel bereid om het zo snel mogelijk op te lossen naar de wens van de klant", zegt Peter van Dijk die vooral de man van de winkel is. Broer Marcel voelt zich lekkerder als hij onderweg is om de producten af te leveren en te installeren.

De broers zijn eigenaar sinds 1992, toen ze het bedrijf overnamen van hun pa. In totaal werken er tien mensen. De winkels hebben sinds jaar en dag hun eigen bezetting en dat geldt ook voor het service- en installatieteam. Het verloop is gering. Tot slot zegt Peter van Dijk dat hij zelf het mooie van het vak vindt dat het zich altijd vernieuwt. De ontwikkeling in techniek en producten gaat heel snel. Verder vindt Peter de omgang met allerlei mensen prettig en boeiend. De kunst van het vak is de mensen zo te begeleiden in hun keuzes dat ze jaren later nog tevreden zijn!

Electro World Van Dijk
Pijnacker, Oostlaan 28-29

Uit de krant