Een vlaai verhoogt je Zwitserlevengevoel.
Een vlaai verhoogt je Zwitserlevengevoel.

Vijftig verschillende vlaaien bij Multi-Vlaai

Algemeen 2.089 keer gelezen

Sinds 2013 is Stefano Pittana van Intermezzo aan het Paradeplein ook eigenaar van Multi-Vlaai, de vlaaienwinkel die al heel lang niet meer is weg te denken is uit het winkelcentrum van Nootdorp.

Wie iets te vieren heeft en een lekkernij zoekt voor bij de koffie komt natuurlijk bij Multi-Vlaai terecht. Deze vlaaienwinkel heeft rond de vijftig verschillende vlaaien in huis. Naast de veelzijdigheid en de grote keuze is versheid een grote kracht van Multi-Vlaai. Iedere dag worden de vlaaien vers geprepareerd en aangeleverd.

Het uitvoerende werk bij Multi-Vlaai Nootdorp wordt vooral gedaan door onder meer Karin en Willy. Maar Stefano zelf staat ook regelmatig achter de toonbank met de heerlijke sortering vlaaien. Hij verdeelt zijn aandacht over meerdere winkels: uiteraard kun je bij Intermezzo een heerlijk kopje koffie nog feestelijker maken met een stukje vlaai.

Stefano en Karin vertellen dat er ook voortdurend nieuwe vlaaien worden ontwikkeld. Wat te denken van de Nutellavlaai, de Mascarpone en de Oreo waar met heerlijke bavarois van oreakoekjes.

Naast de vele vlaaien heeft Multi-Vlaai ook bonbons van Leonidas. Verder kun je er taarten bestellen van iedere willekeurige omvang, compleet met je eigen bedrijfslogo of met een foto van de jarige of de jubilaris voor wie de taart wordt besteld. Voor 13.00 uur bestellen betekent: de volgende dag beschikbaar.

Karin werkt al een aantal jaren bij Multi-Vlaai. Het kost haar geen moeite om lekker klantvriendelijk te zijn. Bijna iedereen die de winkel binnenstapt, komt daar omdat er iets te vieren valt. En dus is de stemming bijna altijd heel goed. Een leuke kant van het werk vindt ze de verhalen die achter een bestelling schuilgaan. Heel veel mensen vertellen waar het voor is. Het is leuk om te horen waarom iemand een vlaai koopt cq samenstelt. Dat kan namelijk ook: delen van vlaaien 'bij elkaar kopen',  zodat de feestgangers hun eigen keuze kunnen maken!

Terwijl we met Stefano en Karin staan te praten, komt er een Zwitserse Nederlander binnen die vrienden uit zijn land van herkomst op visite heeft. We vragen naar 'het verhaal' achter zijn bestelling. Hebben ze iets te vieren. Niets bijzonders: "Wir feiern das Leben", zegt de man. Inderdaad: dat is reden genoeg om bij Multi-Vlaai naar binnen te stappen!

Multi-Vlaai Nootdorp
Lange Baan 4
2632 GC Nootdorp
015 - 3610190

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant