Afbeelding
Ondernemer aan het woord

Futuro Mannenmode

Algemeen 1.205 keer gelezen

Jong en oud weet al 21 jaar Futuro mannenmode te vinden in Pijnacker Centrum. Nadat hij de liefde voor het vak ontdekte bij Nuovo in Delft begon hij zijn eigen winkel in Pijnacker en dat doet hij nog steeds met veel plezier. 

“We proberen een zo breed mogelijk publiek te bedienen,” vertelt Brouwer, “zowel voor de laatste modetrends als voor klassiekere kleding kun je bij ons terecht en voor casual of voor een net pak.” Brouwer heeft het idee dat het kostuum weer een opleving maakt na een lange periode van thuiswerken. “Je ziet weer dat mensen een kostuum kopen voor een sollicitatie of presentatie, vaak hebben ze in 2019 voor het laatst een pak gekocht. Ik denk dat er altijd behoefte blijft aan een goed kostuum. Behalve voor een zakelijk pak komen mensen hier ook voor gelegenheidskleding zoals een trouwkostuum of wat minder leuk een kostuum voor een begrafenis. Er is nog steeds een inhaalslag gaande na corona wat bruiloften betreft. De toekomstige bruidegom kan hier prima terecht, niet alleen voor het kostuum zelf, maar ook voor accessoires zoals strikjes, bretels en riemen.”

Brouwer koos destijds als Delftenaar bewust voor Pijnacker als vestigingsplaats. “Pijnacker was en is een groeiende gemeente en het is makkelijk bereikbaar vanuit omliggende plaatsen. Ik krijg hierdoor ook mensen van alle leeftijden in de winkel, dat is het leuke. Veel klanten ken ik inmiddels persoonlijk, maar ik blijf nieuwe gezichten zien, omdat er nog steeds nieuwe wijken bij komen.”

In de winkel waar onder ander merken als Boss, State of Art, Denham, Lacoste, Ledub, Tommy Hilfiger en nog veel meer te koop zijn, zijn de laatste modetrends merkbaar. Brouwer: “Je ziet nu veel camel en off white kleuren, maar ook bordeauxrood en een colbert met daarbij een chino of andere nette pantalon. Onder een colbert wordt nu vaak een colletje gedragen, lekker warm. Wij hebben dat allemaal van mooie merken.” Ook voor de wat minder gangbare maten kun je bij Futuro prima slagen. Zo hebben ze van de merken Meyer en Gardeur broeken in kwartmaten en in lengtematen. Hangt je maat er niet bij dan kan die altijd besteld worden.

Sinds 23 november verkeert de etalage weer in kerstsferen. Brouwer geniet daarvan: “Ja dat heeft toch wat feestelijks. Wij kiezen de kledingsetjes uit en een professionele decorateur maakt er wat moois van. Je merkt ook dat mensen toe zijn aan een feestelijke kerst met mooie kleding. Winkeliers zijn er ook aan toe, nadat twee jaren achter elkaar net voor kerst de winkels dicht moesten.” Wie nog een last minute cadeau zoekt voor Sinterklaas of kerst kan ook prima terecht bij Futuro. Brouwer: “We hebben cadeaubonnen, sokken, riemen, bretels of een mooie trui is ook altijd goed natuurlijk.”


Uit de krant