Ellen de Hoog met een boeket en op de achtergrond Ingrid Hutink die vaste klant Elly Teerling (links) helpt.
Ellen de Hoog met een boeket en op de achtergrond Ingrid Hutink die vaste klant Elly Teerling (links) helpt.
Ondernemer aan het woord

Boeketten als kunstwerken bij de Ateliertuin

Algemeen 77 keer gelezen

De Ateliertuin is, zoals de naam al doet vermoeden, een waar bloemenatelier. Prachtige boeketten worden hier gecreëerd door eigenaresse Ellen de Hoog en haar medewerksters Ingrid, Femke en Mariska.

“In 2013 begon ik de winkel alleen en nu werk ik samen met een leuke ploeg mensen,” vertelt de Hoog. “Naast de vaste krachten hebben we ook nog een aantal kundige oproepkrachten en regelmatig stagiaires.” De Hoog werkte in diverse bloemenzaken voor ze voor zichzelf begon. “Het leek me leuk om iets voor mezelf te hebben. Ik woonde in Pijnacker en zag op dit pand een bordje dat het te huur was. Ik was 45 en het voelde een beetje als ‘nu of nooit’. Nadat ik contact had gezocht was het heel snel rond.”

“We hebben niet veel verbouwd, er moest alleen een werkbank en een koelcel komen,” gaat de Hoog verder. “Alle meubels die hier staan heb ik zelf gemaakt of ze komen van de kringloop.” Niet alleen de meubels komen trouwens van de kringloop, de Hoog loopt in binnen en buitenland heel wat marktjes en brocante winkels af om leuke vaasjes, theepotjes en kannetjes te vinden. Deze zijn los te koop in de winkel of opgemaakt met een boeket. “Je kunt ook met een potje of kannetje langs komen, dan maken wij dat leuk op,” vertelt de Hoog.

Kenmerkend voor de winkel zijn de creatieve boeketten. “Klanten kiezen zelf hun bloemen uit en dan maken wij daar een mooi boeket van. Ze plukken ze als het ware uit de bakken die hier staan. Zo maken we kleurrijke veldboeketten met veel variatie in bloemsoort en lengte. Onze klanten stellen dat zeer op prijs. We hebben daarom veel vaste klanten, die telkens terugkomen. Echt gezellig is dat.”

De Ateliertuin verzorgt ook bruidsboeketten en rouwwerk. “Dat is heel mooi om te doen,” vertelt de Hoog, “mensen kunnen daar veel troost uithalen.” Behalve particulieren heeft de Ateliertuin ook bedrijven en instellingen als klant. Bij een aantal restaurants en andere bedrijven verzorgt de Hoog de aankleding voor wat betreft de bloemen. “Dan ga ik wekelijks langs met vazen met verse bloemen. Maar bedrijven weten ons ook te vinden voor boeketten voor bijvoorbeeld een jubileum of een huwelijk. Daar zijn we trots op. We bezorgen boeketten in de omgeving maar zijn niet aangesloten bij een bestelsite, toch krijgen we bestellingen uit het hele land, dan belt iemand uit Groningen, en zelfs uit Spanje is wel eens gebeurd, of we in Pijnacker een boeket willen bezorgen. Dan hebben ze vaak zelf een keer een boeket van ons gehad en onze naam onthouden. Reclame heb ik dan ook nooit hoeven maken, dat gaat vanzelf en na negen jaar hebben we het nog steeds lekker druk.”

Uit de krant

Uit de krant