Vraag en aanbod in tijden van corona | Telstar Online - Actueel nieuws uit Pijnacker-Nootdorp
Logo telstar-online.nl

Vraag en aanbod in tijden van corona

  •   keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - In deze rubriek verwerken wij allerhande verzoekjes op het gebied van vraag en aanbod. Dat houdt het nieuwsplatform overzichtelijk. U kunt uw initiatief mailen naar redactie@telstar-uitgeverij.nl of WhatsAppen naar de redactie op: 06-28792157.

Zondag 27 september 2020

13.41 uur
Vanwege de aanhoudende coronamaatregelen, de mogelijk toekomstige maatregelen en stijging van het aantal coronabesmettingen, hebben we besloten dit blog weer te openen. Aanmelden van initiatieven die positief kunnen bijdrage aan saamhorigheid in deze periode, zoals het ondersteunen van mensen met een zorgvraag of gewoon een kleinigheidje voor de medemens. Stuur het maar op! Ook serieuze zaken en mededelingen kunt u aanmelden, zoals een oproep voor mondkapjes en dergelijke.

Woensdag 22 april 2020

13.09 uur
DJ’s in Delfgauw: stuur uw verzoekje in!
Hoe lang is het geleden dat u liedjes hoorde van André Hazes, ABBA, Frank Sinatra, Willeke Alberti, Elvis Presley of Ramses Shaffy? “Om iedereen een hart onder de riem te steken willen we graag liedjes laten horen die u al lang niet gehoord heeft”, laten Brandon en Thomas weten. Op zaterdag 25 april zullen twee diskjockeys alle verzoekliedjes laten horen midden in het ouderencomplex van Delfgauw! Vanaf 14.00 kunt u genieten van liedjes die u al jaren niet meer op de radio hoorde. 

Een oproep aan alle bewoners: geef uw verzoekliedjes door! U krijgt allemaal een briefje in de brievenbus waarmee u uw verzoekliedjes kunt opschrijven. U kunt deze in de brievenbus doen bij Just & Lenie op nummer 273. Zo weten de diskjockeys welke liedjes zij moeten draaien. Doe dit wel voor vrijdag 24 april! Ze hopen u allemaal op uw balkon te zien de 25e. Pas goed op uzelf en blijf op 1,5 meter afstand!, aldus Brandon en Thomas. Het evenement is nadrukkelijk niet toegankelijk voor andere mensen dan de bewoners van het complex zelfs.

Dinsdag 21 april 2020

08.34 uur
Ouderen in beweging
Een van de grotere problemen waar senioren op dit moment tegenaan lopen is het tekort aan beweging. Sommige mensen durven de deur niet uit, anderen weten simpelweg niet hoe ze kunnen bewegen. Er zijn gelukkig diverse mogelijkheden om op een laagdrempelige manier toch in beweging te komen. Kijk maandag tot en met vrijdag op SKP kanaal 23 tussen 06.00 en 12.00 uur voor Viergang Gym.

08.21 uur
Tip voor de buurt
Doe een briefje bij een kwetsbare buurman- of buurvrouw in de bus met jouw naam en telefoonnummer, en geef aan dat je wil helpen.

06.14 uur
Een praatje maken via de ANBO lijn
De ANBO heeft een speciale telefoonlijn waar ouderen naar toe kunnen bellen. Bijvoorbeeld om hun zorgen te delen, vragen te stellen of gewoon om een praatje te maken. De lijn is 7 dagen per week te bereiken van 09:00 tot 21:00. Het telefoonnummer is 0348 - 46 66 66. De lijn is beschikbaar voor leden en niet-leden. Soortgelijke initiatieven zijn deluisterlijn.nl en upinnederland.nl.

05.22 uur
Een gezonde maaltijden bezorgen
Door het coronavirus durven veel ouderen niet meer naar de (drukke) supermarkt. Boodschappen doen zit er dan vaak ook niet meer in. Het kan dan een behoorlijke uitdaging zijn om dagelijks aan een gezonde maaltijd te komen. Terwijl het juist nu belangrijk is dat ouderen voldoende vitamines, mineralen en andere belangrijke bouwstoffen binnenkrijgen voor een goede weerstand. Verschillende maaltijdservices en tafeltje dekje organisaties bezorgen - ook in deze onzekere tijden - gezonde koelverse maaltijden bij ouderen thuis. Bekijk op www.maaltijdvoorzieningen.nl het overzicht met alle maaltijdservices in Pijnacker-Nootdorp. 

Maandag 20 april 2020

11.45 uur
Online communiceren met familie
Er zijn tegenwoordig heel veel mogelijkheden om online te communiceren. Zowel chatten als videobellen. Via een smartphone, tablet / iPad of middels de laptop kan eenvoudig een videogesprek worden gestart. Zo blijft iedereen op te hoogte van elkaars leven en kunnen hoogtepunten zoals een jubileum of verjaardagen toch gevierd worden.
- WhatsApp: de meest populaire app van dit moment. Veel senioren gebruiken deze service om berichten naar familie te sturen.
- Facetime: voor iedereen die een iPhone, iPad of Macbook heeft bestaat er de mogelijkheid te (video) bellen via Facetime.
- Skype & Zoom: deze diensten zijn over het algemeen iets ingewikkelder voor ouderen in vergelijking met Whatsapp. Toch kan het handig zijn wanneer men een videogesprek wil voeren met meerdere mensen tegelijkertijd.
- Social Media: via bijvoorbeeld Facebook of Instagram kan iedereen eenvoudig op de hoogte blijven van het leven van familieleden. Bekijk foto’s en video van kinderen en kleinkinderen en leg contacten via de chat.
- Op Seniorweb is er een handige stap-voor-stap uitleg van deze online diensten, speciaal voor ouderen

Zondag 19 april 2020

19.15 uur
Minibieb!
Sinds dit weekend staat er bij het Huis van Rie een mini bibliotheekkastje met kinderboeken, zodat kinderen weer wat nieuws te lezen hebben in de tijd dat de gewone bibliotheek dicht is.

12.27 uur
Online Alzheimercafé
Met Corona-tijden in het verpleeghuis.

05.15 uur
Kinderhulp collecteert digitaal voor school- en speelmateriaal
Van 20 t/m 25 april staan de collectanten aan de digitale voordeur: de collectanten in Nootdorp maakten zich klaar om langs de deuren te gaan om geld op te halen voor kinderen in armoede. Wegens het coronavirus dat Nederland in de greep houdt is de collecte echter opgeschort. Een flinke klap voor Nationaal Fonds Kinderhulp, omdat dit juist de gezinnen raakt die financieel krap zitten. Uit de stijging in aanvragen blijkt dat de behoefte aan school- en speelmateriaal groot is. Het wegvallen van de collecteweek is een flinke klap. Jong Perspectief die de collecte enige jaren in Nootdorp organiseert heeft een digitale collectebus aangemaakt: https://kinderhulp.digicollect.nl/jong-perspectief..

Zaterdag 18 april 2020

15.55 uur
Creatieve challenge
De Parade Nootdorp organiseert in samenwerking met beeldend kunstenaar Caroline Grootenboer een creatieve challenge. De komende periode zullen we elke maandag speciaal voor jou een uitbarsting van inspiratie leveren in de vorm van een korte videoworkshop en een textiel en of tekenuitdaging die je komende dagen thuis kunt doen. Creaties van dit community art project worden verzameld en zijn te zien in de etalage van Albert Heijn in winkelcentrum De Parade en kan worden gedeeld in de Facebookgroep De Parade Rode Draad Challenge. Kijk voor meer informatie over dit project. www.carolinegrootenboer.com en www.parade-nootdorp.nl

Vrijdag 17 april 2020

12.45 uur
Uitstel belastingaangifte voor 1 mei
Veel mensen zien hun afspraak met hun belastinghulp geannuleerd worden vanwege de coronamaatregelen. Als het niet lukt om zelf de belastingaangifte over 2019 te verzorgen, vraag dan voor 1 mei uitstel aan. De aangiftetermijn wordt dan verlengd tot 1 september. De SWOP kan helpen met het aanvragen van uitstel. “Veel mensen lukt het prima om zelf de belastingaangifte te verzorgen of om zelf uitstel aan te vragen bij de Belastingdienst”, vertelt Astrid Hagen. Zij is als coördinator financiële diensten bij de SWOP onder andere verantwoordelijk voor de jaarlijkse hulp bij belastingaangiftes. “Mensen die niet weten hoe ze uitstel aan moeten vragen en die daar hulp bij nodig hebben, kunnen zich bij de SWOP melden. Dan helpen wij hen daarmee”. Uitstel aanvragen over de belastingaangifte van 2019 kan via de website van de Belastingdienst met uw DigiD of via de gratis Belastingtelefoon 0800-0543. Belangrijk is dat het uitstel vóór 1 mei 2020 wordt aangevraagd. Wie hierbij hulp nodig heeft bij het aanvragen van uitstel, kan de SWOP om hulp vragen via 015-3 699 699 (houd legitimatie bij de hand). De welzijnsorganisatie is elke werkdag bereikbaar via van 8.30-16.30 uur.

11.34 uur
Delfg’HouseBand
Komende zondag 19 april 19:30 uur is er een “Verzoek Praise” met de Delfg’HouseBand via de livestream van Kerk Delfgauw via: https://kerkdelfgauw.nl/livepraise/. Om het gemis van het bijwonen van kerkdiensten en het samen liederen zingen in deze tijd toch dichtbij te brengen spelen en zingen we uw favoriete liederen. Een verzoeknummer kunt u opgeven tijdens de Praise via de Youtubechat. Anderhalvemeter Praise we hebber er nu al zin in.

09.10 uur
Kerk via internet en ook op TV
Vanaf zaterdag 18 april zijn ook de zaterdagavond vieringen (19u00) in Berkel en Rodenrijs via internet te volgen. Een live stream via het YouTube kanaal “Parochie Christus Koning”. Dat geldt in ieder geval zolang er door de Corona crisis nog geen vieringen in de kerken gehouden kunnen worden. Op de website van de parochie zijn op de pagina “Vieringen” de links te vinden naar de uitzendingen via internet: https://www.parochiechristuskoning.nl/vieringen, zowel voor de vieringen vanuit Bleiswijk, via kerkdienstgemist.nl als de vieringen vanuit Berkel en Rodenrijs via het YouTube kanaal Daarnaast heeft RTV Lansingerland aangeboden de zondagochtend vieringen (9u15) vanuit Bleiswijk ook live uit te zenden op TV. Dat is nu geregeld waarmee er een mooie gelegenheid bij is om onze vieringen te volgen. Via de website van de parochie Christus Koning worden de parochianen zo goed mogelijk op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen van de kerkelijke activiteiten. Daar is het laatste nieuws te vinden over de (internet) vieringen, telefonische bereikbaarheid van het pastorale team en de secretariaten, openstelling van kerkgebouwen in de vijf dorpskernen en andere informatie over de gehele parochie. Op de hoofdpagina van de parochie vindt u ook links naar het YouTube kanaal en Facebook pagina van de parochie. Door vele enthousiaste betrokkenen worden daar regelmatig nieuwe items aan toegevoegd, ook voor onze jongeren. Neem daar eens een kijkje, geef een reactie en deel het met vrienden.

Donderdag 16 april 2020

20.02 uur
Repair Café Nootdorp 
Helaas gaat het Repair Café Nootdorp ook in april niet door vanwege de maatregelen rond het coronavirus. Maar we willen graag contact met u houden. Dus: hoe gaat het nu met u? Bent u zelf aan het repareren geslagen? Of mist u het praatje met onze vrijwilligers? Heeft u zelf tips of vragen? Laat het ons weten op onze Facebookpagina. Alleen samen krijgen we corona onder controle! Wij wensen u een goede gezondheid en zien u hopelijk snel weer. 

Bestuur en vrijwilligers, Repair Café Nootdorp 

11.13 uur
Masseer thuis!
Voor wie veel thuis werkt en regelmatig last heeft van nek, schouder of rug en voor wie soms last heeft van stress, hebben we een instructiefilmpje gemaakt voor massage thuis, zegt gediplomeerd masseur Marco Bukman. “Hiermee kun je je partner of huisgenoot een ontspannende massage geven” zo laat hij weten. Speciaal voor Telstar Online heeft hij een video gemaakt om iedereen een ontspannen gevoel te geven. Oefen en geef een massage! Hij is zeer benieuwd naar de reacties. Deze mag je achterlaten in de reactiemogelijkheid. Tag jij iemand van wie jij een massage wil?

Deze video wordt u aangeboden door emerald-mf.nl.

09.17 uur
Alzheimer cafe DWO Thuis in Coronatijden
Een digitale boodschap namens DWO.

Woensdag 15 april 2020

14.11 uur
Spannend! Naar de brugklas…
Hoe was jouw eerste dag op de middelbare school? Voor veel jongeren is dit erg spannend. Hoe gaat het in zijn werk op het voortgezet onderwijs? Hoe maak je nieuwe vrienden? Hoe plan ik al het huiswerk en hoe leer je de toetsen? Kortom er komt een hoop bij kijken. Stichting Jong Perspectief biedt het mentorprogramma

school’s cool aan. Leerlingen van groep 8 kunnen worden aangemeld door de basisschool. Mochten zij in aanmerking komen voor dit mentorprogramma, dan krijgen zij een thuismentor die wekelijks voor 1,5 uur bij de jongere thuis komt om hem te helpen bij het plannen van huiswerk, leervaardigheden en andere schoolzaken die om de hoek komen kijken op het voortgezet onderwijs. Door dit mentorprogramma kunnen de jongeren een goede start maken op het voortgezet onderwijs en met dit steuntje in de rug is er meer kans op een goede schoolloopbaan. Jong Perspectief is, ook in deze tijd van het Corona virus, hard op zoek naar nieuwe thuismentoren om deze jongeren een goede kans op het voortgezet onderwijs te kunnen bieden. ‘Ik kon altijd bij mijn thuismentor terecht met mijn vragen. Ik vond het heel fijn dat hij altijd naar mij luisterende en tips had.’ Wil jij een brugklasser een goede start geven op de nieuwe school? Vind je het leuk om jongeren een betere kans te geven? Wil jij werkervaring op doen en je coachingsvaardigheden vergroten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Neem contact met ons op voor meer informatie of meld je aan!

Wij zijn werkzaam in de gemeenten Zoetermeer, Lansingerland & Pijnacker-Nootdorp. www.jongperspectief.nl tel. 079-7502233 info@jongperspectief.nl

11.01 uur
Voedselbank krijgt donatie
Voedselbank Delft/Pijnacker/Nootdorp krijgt een donatie uit het Rabobank Coöperatief Fonds. Met die donatie kunnen houdbare producten als pasta, rijst, boter en olie worden gekocht. Het Rabobank Coöperatief Fonds is speciaal in het leven geroepen in verband met de coronacrisis.

10.34 uur
Online groepsgesprekken
Binnenkort starten de eerste videogesprekken, in kleine groepjes en onder begeleiding van een mantelzorgconsulent. Om deel te nemen aan de online mantelzorgontmoeting is het noodzakelijk de beschikking te hebben over een apparaat met camera (laptop, PC, smartphone) zodat men kan videobellen. Aanmelden voor de mantelzorgontmoetingen kan bij de SWOP via 015-3 699 699 of mantelzorg@swop.nl. Mantelzorgconsulenten Nienke Oldenhuis en Josita Woesthuis nemen daarna contact op om een afspraak te maken voor een online ontmoeting.

Dinsdag 14 april 2020

15.37 uur
Kaartje vol steun
Onlangs schreef onze redactie over ‘een kaartje vol steun’. Vorige week hebben Anne en Merel van den Heuij de eerste lading kaarten, brieven, tekeningen en knutselwerkjes naar Woonzorgcentrum Veenhage in Nootdorp gebracht. “We zorgen ervoor dat iedere bewoner in ieder geval een kaart krijgt, daarnaast hebben we bij het verzorgingscentra van te voren nagevraagd hoeveel ouderen weinig sociale contacten hebben en daarom een extra attentie nog meer waarderen. Ook hebben we een grote kaart voor het personeel gegeven”, zegt Anne. “Het verzorgingscentrum verspreidt de kaarten na een paar dagen aangezien deze eerst een tijdje moeten liggen om corona veilig te zijn. Aangezien iedereen enthousiast mee doet en wij elke dag nieuwe post ontvangen kunnen we deze week nog meer ouderen gaan verblijden!  Wij gaan eind deze week naar verzorgingscentra in Delft en Lansingerland om ook daar de ouderen en verzorgers een hart onder de riem te steken”, vult Merel aan. “We hebben inmiddels al meer dan 150 stukken post gekregen! We vinden het ongelofelijk mooi om te zien hoe iedereen het oppikt en ons wil helpen met onze actie. Hoe meer post wij mogen ontvangen, hoe meer mensen wij in deze tijd kunnen steunen”, aldus Anne.

Doe mee via https://een-kaartje-vol-steun.jimdosite.com/ 

of stuur direct een kaart naar: 

 Kaartje vol steun
Hof van Teijlingen 14
2631 WT
Nootdorp

13.41 uur
Jouw felicitatie gratis in de Telstar/Eendracht
Ken jij iemand die in deze bizarre tijd wat te vieren heeft maar dit helaas niet kan doen? Denk aan een verjaardag, een geboorte, een huwelijk of iets anders? Verras hem of haar dan met een speciale felicitatie online en in de krant! Mail jouw stukje tekst (max. 40 woorden) en woonplaats o.v.v. felicitatie naar advertentie@telstar-uitgeverij.nl en wij plaatsen het volgende week gratis in het speciale felicitatie-overzicht!

11.45 uur
Winterpeen aangeboden
Ik heb van de Lidl een hele doos winterpenen voor 2 euro gekregen die al minder goed zijn, maar ik heb maar twee konijnen. Weten jullie mensen die ook winterpenen kunnen gebruiken voor hun dieren? Mogen ze gratis komen halen bij mij, meldt Elsbeth. App: 06-25456837.

10.15 uur
Kleuren met G-recreatie
G-recreatie heeft een leuke kleurplaat online geplaatst. Kleuren jullie met ons mee? Opslaan, printen en kleuren maar!  Download  ‘m hier!

07.43 uur
Reiko’s gaan optreden
De gezellige Reiko’s gaan optreden. Houd afstand. Beemdgras, alleen voor bewoners. Zaterdag 18 april!

07.13 uur
Kunst voor je raam
Ilo’s paintings doet mee aan #kunstvoorjeraam. Als alternatief voor de #berenjacht zet  Ilo’s paintings  (kleine) kunstwerkjes voor het raam voor een leuke alternatieve kunstroute. Zelfgemaakt of inspiratiebron; als je er maar happy van wordt! Doe je mee? Eikenduinen 6 in Pijnacker staan ze al!

Vrijdag 10 april 2020

10.55 uur
Denk in coronatijd ook aan Jayme
Jayme heeft de ernstige spierziekte SMA type 1. Bij deze ziekte mist een stukje DNA waardoor er steeds meer spieren uitvallen. Er is een medicijn dat het missende stukje DNA in het lichaam plaatst, Zolgensma. Het is het duurste medicijn ter wereld en kost 1,9 miljoen euro! Stichting Team Jayme wil Jayme helpen dit medicijn te krijgen. Help jij ook mee? Doneren kan ook via de  website .

08.02 uur
Boeken iets later
Door het grote succes van de bezorgservice van de bieb, kunnen de boeken ietsje later worden bezorgd.

06.30 uur
Keine Ahnung op tournee
Op zaterdag 11 april 2020 gaat Keine Ahnung op tournee en treedt op bij 3 verzorgingstehuizen (buiten op de binnenplaats of voor de ingang):
15:00 uur: Weidevogelhof te Pijnacker
15:45 uur: De Watersnip de Pijnacker
16:45 uur: Veenhage te Nootdorp

06.02 uur
Dringende oproep HTM
Met de Paasdagen in aantocht vraagt HTM de inwoners van de Haagse regio opnieuw om geen gebruik te maken van tram of bus als dat niet noodzakelijk is.

05.34 uur
Kevin Bom gaat bezorgen
De bekende KNVB-scheidsrechter Kevin Blom gaat aanstaande vrijdag en zaterdag op pad om bestellingen te bezorgen voor Mr. Kebab in Pijnacker-Nootdorp. Bestel bij voorkeur via de site bestellen.misterkebab.nl bellen mag ook, naar 015-3614047. Alle fooi gaat naar het coronafonds.

Foto: Ackershof 2

05.20 uur
Midden-Delfland Dag en wandeling Biesland gaan niet door
De Midden-Delfland Dag, dit jaar gepland op zaterdag 20 juni, wordt vanwege de coronacrisis voor het eerst niet gehouden. De MDV-themawandelingen op 2 mei (Bieslandse bos en kreken) en 6 juni (75 jaar bevrijding) gaan evenmin door. Al eerder werden de thema(vogel)wandeling in de Commandeurspolder in Maasland op 4 april en de stadsbijeenkomst in Lansingerland op 25 maart geannuleerd.

Donderdag 9 april 2020

11.01 uur
Bunnik Plants aan de deur
Weet u nog een leuke locatie waar zij zeker een doosje met plantjes verdienen? Geef het door aan Bunnik Plants en zij zorgen dat ze daar zo snel mogelijk op de stoep staan!

10.45 uur
DJ en boodschap inspreken
Zaterdag rijdt er een DJ langs de verschillende ouderen/verpleeghuizen in Pijnacker-Nootdorp. Tussen de muziek door willen we graag boodschappen van kinderen laten horen. Leuk als de kinderen eerst hun naam noemen, dan waar ze vandaan komen en daarna een leuke paasboodschap of groet. “Fijne paasdagen voor alle mensen die thuis zitten en niet naar buiten mogen” of zoiets. Een eigen tekst is natuurlijk nog leuker! Boodschappen kunnen tot vrijdag 12.00 uur via WhatsApp ingesproken worden op telefoonnummer 06-51616366. Mocht u niet weten hoe dit gaat, dan kunt u eerst even via WhatsApp vragen hoe dit moet. Dit nummer a.u.b. niet bellen. Doen jullie ook mee?

10.34 uur
Openbaar spreekuur
Vanuit Pietje Bell Jeugdhulp begrijpen wij dat het voor ouders een hele klus is om kinderen thuis te onderwijzen naast alle andere zaken welke er vaak spelen. Daarom hebben wij vanaf 1 april een openbaar spreekuur. U kunt tijdens dit spreekuur zonder verwijsbrief bij ons terecht met bijvoorbeeld opvoedvragen, welke wellicht nu opspelen ten tijde van deze crisis. Wij zijn te bereiken op volgend telefoonnummer: 085-0799721 en helpen u graag!

Woensdag 8 april 2020

12.34 uur
Win een gratis rolgordijn inmeten en montage - 10 winnaars!
Het spontane, gezellige team van Kok Wonen en Lifestyle in Pijnacker, wil graag wat doen voor de hardwerkende mensen in de zorg die woonachtig zijn in Pijnacker-Nootdorp. “Jullie staan op dit moment klaar voor de mensen met het coronavirus, daarom geven wij in samenwerking met BSL Raambekleding 10 verduisterende rolgordijnen weg! Zo kunnen jullie na een dag hard werken goed doorslapen”, laat het team van Kok weten! Deel je verhaal in de reactie via deze link of mail je verhaal naar info@kokwonenenlifestyle.nl Ze maken aankomende zaterdag de winnaars bekend. Uiteraard wordt het rolgordijn gratis ingemeten en gemonteerd.

10.29 uur
Doneer aan de Hartstichting
Gwendy uit Pijnacker is collectant van de Hartstichting en onderging zelf een hartoperatie. Ze collecteert digitaal. Doneer via: https://onlinecollecteren.hartstichting.nl/gwendy-de-bruijn

Dinsdag 7 april 2020

09.26 uur
Plaats nu uw bestelling bij Wereldwinkel Pijnacker
Helaas heeft de Wereldwinkel Pijnacker moeten besluiten om de winkel tijdelijk te sluiten in verband met het Corona-virus. Maar, niet getreurd, u kunt nu tijdelijk via de mail, info@wereldwinkelpijnacker.nl of via de website uw bestelling plaatsen. Op vrijdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur zal de winkel open zijn voor het afhalen van bestellingen. En mocht u nog lekkere paaseitjes (14 grote eitjes per zakje) of paasrepen willen bestellen, dan zijn deze nu extra voordelig, namelijk €2,95 per soort!

Maandag 6 april 2020

10.03 uur
Bloei weer open
Zorgkwekerij Bloei gaat weer open om de zorg te kunnen bieden aan de hulpkwekers die (alleen) thuis wonen. Er zullen ook hulpkwekers zijn die thuis blijven werken. Dit of omdat ze een risico groep zijn of omdat zij in een woongroep wonen waar zij de deur helaas niet uit mogen.

Dit betekent ook dat Land van Bloei weer open gaat! Er kunnen van maandag tot zaterdag van 9.00 tot 16.00 volop planten worden gekocht voor in huis maar natuurlijk ook voor de tuin! Het is heerlijk tuin weer dus hoe fijn is het dat hier vrolijke bloemen in komen te staan. De kraam zal aan de weg blijven staan dus voor een snelle bakfietsstop vol planten zit u bij ons ook nog goed!

Het zal er wel een beetje anders aan toe gaan dan u gewend bent. Met bijvoorbeeld eenrichtingsverkeer en een winkelwagentje is verplicht. Let daarom goed op de voorschriften voordat u naar binnen gaat. Zo houden we het voor iedereen fijn!

09.19 uur
Kaartjes bezorgen
Wil jij kaarten bezorgen in Pijnacker? Mail dan naar telefoonmaatjes@gmail.com

Zondag 5 april

11.04 uur
Noodkreet van Kinderboerderij Delftse Hout
Lees  hier het verhaal  van de bekende Kinderboerderij Delftse Hout. Gaan ze het nog wel redden?

10.55 uur
Steun onze zorgmedewerkers
Zorgorganisatie Careyn heeft sinds vandaag het platform SteunOnzeZorgMedewerkers.nl opgericht. Op het platform kunnen mensen online een persoonlijk bericht achterlaten voor een zorgmedewerker, een groep of team van zorgverleners.

10.02 uur
Tray voor KWF
Gisteren geen tijd gehad om een tray bromelia’s te halen aan de Hoefslag 1 in Pijnacker? Vandaag is dat ook nog mogelijk. De VOLLEDIGE opbrengst gaat naar het KWF!

10.14 uur
Fratelli bakt door!
Wat eten we vandaag? Bel vanaf 16.30 uur: 015-8200233! Daarna kunt u uw pizza of pasta ophalen in het Witte Huis.

Zaterdag 4 april 2020

16.34 uur
Optreden Watersnip
Om de bewoners en medewerkers van de Watersnip een fijn moment te bezorgen in deze moeilijke tijd, zoekt men een vrolijke muzikale noot in de binnentuin. Reageer via de Facebook van Rosita van den Boogert, gastvrouw Watersnip.

14.07 uur
Ben je eenzaam?
Heb je vragen, problemen of zorgen, ben je eenzaam of wil je gewoon even een praatje maken? Bel of mail van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur via 015-3 699 699 of info@swop.nl.

12.03 uur
1600 anthuriums  aangeboden voor goed doel
Wie o wie weet er een mooie bestemming voor maar liefst 1.600 anthuriums? Keukenhof kan dit jaar helaas niet open, terwijl de allermooiste anthuriums al stonden opgesteld in het paviljoen. Omdat er geen bezoekers zijn, is het natuurlijk zonde om de planten daar te laten staan en daarom is men op zoek naar een andere bestemming voor onze anthuriums. Stuur een mail naar info@anthurium.info. Dan gaat het team zich beraden over de mooiste bestemming!

10.49 uur
Kaartje
Wie stuurt mijn kleinzoon een kaartje? Zo laat Frieda Wigchert weten. Dinsdag is hij jarig. In de bus gooien mag ook

Neall
Grutto weide 1
2643 LR Pijnacker

Vrijdag 3 april 2020

19.30 uur
Taalhuis in Coronatijd 
Het zijn gekke tijden, voor iedereen een onbekende situatie. Ook het Taalhuis Oostland is door het Coronavirus voor diverse uitdagingen komen te staan. Gelukkig zijn de vrijwilligers en medewerkers van het Taalhuis gewend om in te spelen op de actualiteit en zijn ook nu niet achterover gaan leunen.

Alle vestigingen van de Bibliotheek Oostland zijn gesloten, dat betekent dat de Taalontmoetingen, Taalcafés, Taalmaatjes, Taalpunt, etc. ook niet door kunnen gaan. Althans, niet fysiek. Al snel meldde een aantal taalvrijwilligers zich die graag op afstand hulp wilde bieden. Zou ontstond het idee om een Digitaal Taalcafé te organiseren en een Taalontmoeting via Skype te geven.  Door de handvatten die aangereikt worden door partners als Stichting Lezen&Schrijven en Het Begint met Taal, via bijvoorbeeld Webinars, krijgen deze digitale bijeenkomsten nog beter vorm. 

Het aanbod blijft groeien, inmiddels zijn er al drie taalontmoetingen en twee Taalcafés van start gegaan. Daarnaast vinden veel vrijwilligers het prettig om één-op-één contact te onderhouden met de groep of hun Taalmaatje. Iedereen kan het op een eigen manier invullen. 

Het Taalhuis is altijd al een toegankelijke plek voor iedereen. Maar nu het Taalpunt gesloten is kunnen mensen zich niet formeel inschrijven. Daarom heeft het Taalhuis besloten om mensen die mee willen doen met de digitale lessen, die mogelijkheid te bieden. Indien nodig kunnen zij zich op een later moment wel formeel inschrijven. 

Ditzelfde geldt voor mensen die tijdelijk iets kunnen en willen betekenen voor het Taalhuis. Denk bijvoorbeeld aan eens per week een halfuurtje bellen met iemand die het Nederlands nog aan het leren is. Naast een leuk nieuw contact en een gezellig gesprek, kan de anderstaligen de Nederlandse spreekvaardigheid oefenen. Geïnteresseerde kunnen hiervoor contact opnemen met Kimberly Steenbergen via k.steenbergen@bibliotheekoostland.nl of 06 45 68 45 90.

De medewerkers van het Taalhuis kunnen helaas ook niet meer op de vestiging aan de slag. Daarom werken zij nu veelal vanuit huis. Het is voor hen erg wennen, ze spreken niet meer dagelijks vrijwilligers en deelnemers. Daarom wordt er nu met verschillende vrijwilligers gebeld om het contact warm te houden en om na te gaan of alles goed gaat. Daarnaast proberen zij iedereen via de mail zoveel mogelijk op de hoogte te houden van de ontwikkelingen. De vrijwilligers krijgen de mogelijkheid om diverse Webinars te volgen en met de speciale ‘Tips voor Thuisblijvers’ pagina proberen zij de deelnemers te wijzen op diverse leerzame en informatieve websites. 

Het Taalhuis zet alles op alles om mensen zoveel mogelijk te blijven helpen. Het gaat goed, maar zij hopen ook dat de activiteiten snel weer kunnen starten en de wereld weer samen mag komen in het Taalhuis. 

16.09 uur
Kaarsje branden
Zaterdagavond om 21.00 uur wordt gevraagd een kaarsje te branden in de tuin of balkon voor al onze overledenen tijdens deze coronacrisis.

15.25 uur
Lezing: 5 lessen van corona
Op zaterdag 11 april organiseert Evangeliegemeente De Deur een online lezing over 5 lessen die we kunnen leren van Covid-19. Ir. Gjalt Wijma, bekend van zijn lezingen over Geloof en Wetenschap, zal in deze lezing in gaan op thema’s als de wake-up call die we hebben gekregen, kansen die de crisis biedt, angst, en geloof. De lezing, die circa een uur zal duren, is als livestream te bekijken via www.dedeur.net. Aanvang 20.00 uur. Achteraf kunnen vragen worden gesteld, (zie instructies op de website) deze zullen zoveel mogelijk live worden beantwoord.

11.08 uur
HGOP zoekt verhalen, gedichten en tekeningen over corona-tijd
Bij de Hippers van het Historisch Genootschap Oud-Pijnacker (HGOP) is het idee ontstaan om een oproep aan de bevolking te doen, een verhaal te schrijven hoe zij deze Corona-tijd ervaren. “Het is ons namelijk opgevallen dat van epidemieën uit het verleden weinig opgeschreven is, in ons archief is b.v. slechts één verhaal bekend, hoe men de Spaanse Griep, overleefde. (Dagboek van Gerard Hazeu)”, zo laat Mieke van der Kuij weten. “Wij zouden aan inwoners van Pijnacker-Nootdorp willen vragen om hun verhaal of gedicht op te schrijven en in te sturen. Iedereen mag meedoen jong en oud. Ook tekeningen zijn welkom.” De Verbeelding kan het wellicht gebruiken en in ieder geval wordt het toegevoegd aan het archief van het HGOP.. Wie zich geïnspireerd voelt en mee wil doen kan zijn bijdrage sturen naar Mieke van der Kuij: m.vanderkuij@telfort.nl. “In spanning wachten wij uw reactie af”, aldus Mieke.

Donderdag 2 april 2020

21.10 uur
Alzheimer Café gaat niet door
Tot nader bericht geen Alzheimer Café. In verband met het corona virus zal het Alzheimer Café tijdelijk niet plaatsvinden.

20.06 uur
Bloemetje voor de zorg zoekt hulp
Graag vraag ik jullie aandacht voor ons crowdfunding initiatief Bloemetje voor de Zorg. Wij zijn vorige week zondag gestart met dit initiatief.

Doel: Zoveel mogelijk zorgverleners bedanken, zoveel mogelijk Nederlandse kwekers helpen en zo min mogelijk bloemen vernietigen.

Resultaat: Vandaag hebben wij 500 bossen bloemen bezorgd bij het UMC in Utrecht. De teller staat nu op 4000 bossen, 40.000 bloemen, 4000 zorgverleners en 4 kwekers.

Over ons: Met Getacrowd.nl en Starters Station wordt de campagne Bloemetje voor de Zorg ondersteund. Daarnaast zorg ik voor de contacten met de ziekenhuizen en de kwekers. Dit doen wij pro-bono met onze crowdfunding kennis, techniek, netwerk, (creativi )tijd en energie. 

Wij zijn hard op zoek naar particulieren en bedrijven die ons initiatief ondersteunen zodat wij wederom 500 bossen bloemen kunnen bezorgen bij het volgende ziekenhuis.

Bel Katja: 06-10146496

18.51 uur
Winactie Intertoys en Team4Talent
Bewegen is gezond en ook nu houden Team4Talent en Intertoys Pijnacker jou graag in beweging! Samen hebben we een winactie bedacht waar je geweldige prijzen mee kan winnen. Intertoys Pijnacker heeft een aantal te gekke buitenspeelspellen ter beschikking gesteld, waar jij je de komende tijd mee kan vermaken!

Wat moet je doen:
1. Maak een tof filmpje met een cool sporttrucje of sportbeweging
2. Post dit op social media en tag daarin Team4Talent Pijnacker-Nootdorp en Intertoys Pijnacker
3. Tag in jouw bericht 3 andere personen die jij deze uitdaging aan wil laten gaan

Team4Talent heeft alvast een te gekke video gemaakt met tal van voorbeelden:

Je hebt tot donderdag 16 april om jouw eigen filmpje online te zetten. Op vrijdag 17 april maken wij de winnaars bekend. Succes!

Sowieso iets kopen bij Intertoys Pijnacker?
Graag ondersteunen wij de lokale ondernemers, daarom het verzoek om bestellingen te doen via de app (+31 153694931) of mail (pijnacker@boekhandelvanatten.nl). Op de website kan je bekijken wat er allemaal te koop is. De betaling kan digitaal en de bezorgdienst kan jouw bestelde artikelen thuis bezorgen indien gewenst.

Mochten er nu ook andere lokale ondernemers kansen zien in een samenwerking met Team4Talent, stuur dan een mail naar info@team4talent.org. Wij staan graag klaar om mee te denken om lokale ondernemers een steuntje in de rug te bieden in deze lastige tijd. 

11.01 uur
Gratis bezorgen door Hubo
Heeft u klus- of verfspullen nodig? Hubo Delfgauw bezorgt kosteloos.

10.16 uur
Knutselen en tekenen
Voor een opdracht voor de pabo is Kimberly van Eijsden opzoek naar kinderen die in deze tijd creatief aan de slag zijn gegaan met knutselen of tekenen. Heeft uw kind mooie kunstwerken of tekeningen gemaakt in de Corona-tijd? “U zou mij enorm helpen door een foto van dit kunstwerk met mij te delen. Deze kunnen we dan meenemen in ons onderzoek”, zo laat ze weten. Reageren  kan hier !

woensdag 1 april 2020

20.56 uur
Nogmaals dringende oproep Pieter van Foreest
De zorghelden in Pijnacker-Nootdorp zetten zich dag en nacht in voor kwetsbare cliënten. Om hen en deze cliënten zoveel mogelijk te beschermen, maken ze gebruik van beschermingsmiddelen zoals mondmaskers, schorten en spatbrillen.

“Door de coronacrisis zijn er echter wereldwijd tekorten aan beschermende mondmaskers. Vooralsnog heeft Pieter van Foreest nog beschermingsmiddelen op voorraad, maar ook bij ons gaat het hard. We zijn ons hier van bewust en proberen op verschillende manieren aan extra materialen te komen”, zegt Manouk van Asten namens Pieter van Foreest. “Bij deze doen we dan ook een dringende oproep aan ondernemers: als u nog ongebruikte materialen in grotere hoeveelheden heeft, zouden wij deze graag van u overnemen.” Het gaat hierbij om de volgende artikelen: 

- Mondmaskers FFP1, FFP2 of FFP3
- Schorten lange mouwen (plastic)
- Schorten zonder mouwen (plastic)
- Spatbrillen
- Handalcohol

Heeft u bovenstaande materialen en zou u deze aan Pieter van Foreest aan willen bieden? Breng ze niet zelf! Maar neem contact op met Mark Leonard via m.leonard@pietervanforeest.nl. Alvast heel hartelijk dank!

Dinsdag 31 maart 2020

13.51 uur
Jouw zonnetje gratis in de krant
Wie verdient het om in het zonnetje gezet te worden? Heb jij iemand om iets liefs tegen te zeggen? Wil je iemand een hart onder de riem steken? Of heb je een andere positieve boodschap? Mail jouw stukje tekst (max 40 woorden) en woonplaats o.v.v. Zonnetje naar advertentie@telstar-uitgeverij.nl en wij plaatsen het volgende week gratis in het speciale zonnetjes-overzicht!

10.01 uur
Kaartje voor jarige dame van 92
Bewoonster van de Weegbree in Pijnacker wordt op 4 april 92 jaar! Door alle corona-omstandigheden kan ze haar verjaardag niet vieren.

Mevrouw Jarige Job
Weegbree 4
2643 HW Pijnacker

09.50 uur
Hulp met 3D-printers
Voor het printen van materialen in de zorg, wordt de hulp ingeroepen van mensen met een zogenoemde 3D-printer. Neem  hier  contact op. 

09.32 uur
Berkelseweg is de vergeethoek
Overal zijn mooie initiatieven, maar de Berkelseweg wordt vergeten. Dat is weg bij de Driesprong (valt onder de gemeente Pijnacker-Nootdorp.) Wie gaat daar aan de slag met een en ander? 

Maandag 30 maart 2020

13.32 uur
Videobellen met gratis iPads
Het is bekend dat veel ouderen (en vele anderen) door de maatregelen moeilijker contact kunnen onderhouden met vrienden en familie. Om dit contact te vergemakkelijken heeft Sandra twee gratis iPads, waarmee iemand kan videobellen of Skypen. Wie kan ik blij maken met deze iPads, vraagt ze. De iPads zijn teruggezet naar standaardinstellingen en er is een oplaadkabel aanwezig. Bij interesse kan je een e-mail sturen naar sanne-indira@planet.nl.

Zondag 29 maart 2020

18.02 uur
Een luisterend oor bij Debora
Inloophuis Debora, ontmoetingscentrum voor mensen met kanker en hun naasten, biedt ook in coronatijd een luisterend oor. Vanaf 30 maart 2020 is er van maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 12.00 uur de mogelijkheid tot een telefonisch contact met één van de gastvrouwen: 015-2572767.

17.31 uur
Kaartje vol steun
Anne en Merel hebben een mooi initiatief. Een “kaartje vol steun” voor mensen in verzorgingstehuizen. Het werkt simpel. Mensen wordt gevraagd een kaartje te maken of iets te knutselen. Zij kunnen dat afgeven op het postadres van Anne en Merel. Anne en Merel zorgen dat het op de goede plek komt, in verzorgingstehuizen binnen onze gemeente en in de regio. Het zou geweldig zijn als het een groot succes wordt omdat het een klein gebaar lijkt maar heel veel goed doet. Samen kunnen we een enorm verschil maken!  Klik hier  voor de website!

17.28 uur
Maak een mooie regenboog
Een trend uit Engeland: mensen die een regenboog voor hun raam hangen. Zo wordt de omgeving mooi opgevrolijkt en zijn de kinderen ook creatief bezig tijdens het thuis blijven. Tommy Beemer (6 jaar oud) deed het al in Keijzershof! Doen jullie mee?

13.03 uur
Baby Noud mag geen bezoek
Overspoel dit jonge, aan huis gekluisterde gezin zonder bezoek met een leuke kaart, tekening of brief met wat lieve woordjes!

Shaylene en Maarten en baby Noud
p/a Kraaienburg 23
2641 MB Pijnacker

12.34 uur
Vrijwilligers gezocht
De gratis bezorgdienst van Plus Sabine Zondag voor zeer kwetsbare inwoners in onze gemeente wordt steeds drukker. Sabine doet een oproepje voor meer vrijwilligers. Heb je een paar uurtjes over? Help mee! Je kunt een mailtje sturen naar: sabine.zondag@plus.nl of WhatsApp even naar: 06-30515858. Sabine neemt dan zo snel mogelijk contact op.

Zaterdag 28 maart 2020

13.05 uur
Sport op de lokale tv
Het team van sportcentrum de Viergang zendt zeven dagen per week tussen 06.00 en 12.00 uur elk uur een trainingsvideo uit voor ouderen. Het is een gezamenlijk initiatief van SKP, Telstar Uitgeverij en sportcentrum de Viergang. Stichting Kabeltelevisie Pijnacker biedt ruimte op tv-kanaal 23, Telstar verzorgt de publicatie en de stoere mannen en vrouwen van de Viergang maken de content.

Vrijdag 17 maart 2020

20.34 uur
Bromelia verkoop
De familie van der Lans uit Pijnacker moet noodgedwongen prachtige, gezonde bloeiende bromelia’s gaan weggooien. Dat gaat tegen elk natuurlijk gevoel in, dus gaan ze in de verkoop voor het KWF. De hele opbrengst hiervan wordt geschonken aan het Kankerfonds. Zaterdag 4 april tussen 09.00 en 15.00 uur wordt er aan de Hoefslag 1 een heuse drive-through georganiseerd. Er worden maar liefst 1000 trays met gemengde bromelia’s verkocht. De koper mag zelf bepalen wat ze willen schenken. De winkelwaarde is ongeveer 45 euro. De familie Van der Lans is al jaren zakenpartner van het KWF. U kunt op afstand van het personeel een tray verkrijgen en vervolgens een donatie doen. Iedereen wordt opgeroepen om zaterdag 4 april tussen 09.00 en 15.00 uur een bakkie bromelia’s te komen kopen.

10.18 uur
Gratis ICT-hulp voor ouderen
Problemen met communicatiemiddelen, zoals een laptop, iPhone of tablet. Bel Niek: 06-24645787 

08.37 uur
Ouderen infolijn geopend
Seniorenorganisatie KBO & PCOB heeft een speciale telefoonlijn geopend: de Ouderen-Infolijn: 030 – 34 00 600. Hier kunt u terecht met uw vragen over de coronacrises. U kunt ook bellen als u zorgen heeft over de thuiszorg, huishoudelijke hulp en andere ondersteuning. Heeft u wellicht behoefte aan een gesprek met een van onze ouderenadviseurs in Pijnacker-Nootdorp? Dan kunt u contact opnemen met Joke Koene, telefoon 06 – 244 79 209.

Donderdag 26 maart 2020

22.14 uur
Oproep Pieter van Foreest
De zorghelden in Pijnacker-Nootdorp zetten zich dag en nacht in voor kwetsbare cliënten. Om hen en deze cliënten zoveel mogelijk te beschermen, maken ze gebruik van beschermingsmiddelen zoals mondmaskers, schorten en spatbrillen.

“Door de coronacrisis zijn er echter wereldwijd tekorten aan beschermende mondmaskers. Vooralsnog heeft Pieter van Foreest nog beschermingsmiddelen op voorraad, maar ook bij ons gaat het hard. We zijn ons hier van bewust en proberen op verschillende manieren aan extra materialen te komen”, zegt Manouk van Asten namens Pieter van Foreest. “Bij deze doen we dan ook een dringende oproep aan ondernemers: als u nog ongebruikte materialen in grotere hoeveelheden heeft, zouden wij deze graag van u overnemen.” Het gaat hierbij om de volgende artikelen: 

- Mondmaskers FFP1, FFP2 of FFP3
- Schorten lange mouwen (plastic)
- Schorten zonder mouwen (plastic)
- Spatbrillen
- Handalcohol

Heeft u bovenstaande materialen en zou u deze aan Pieter van Foreest aan willen bieden? Breng ze niet zelf! Maar neem contact op met Mark Leonard via m.leonard@pietervanforeest.nl. Alvast heel hartelijk dank!

21.30 uur
Scholen online helpen
“Zelf help ik heel graag scholen, verenigingen en stichtingen om hun diensten online aan te bieden. Dit kan veelal via Gsuite of Office365, dat voor hen vaak gratis beschikbaar is. Maar ook voor voor onze lokale ondernemers wil ik meedenken over hoe hun product of dienst snel online en veilig kan worden aangeboden”, vertelt Niek. “Zo heb ik de afgelopen week de Casaschool geholpen om hun lessen volledig online aan te bieden, regelmatig met de leerlingen -op een veilige manier- te videobellen en opdrachten klaar te zetten. Als allround ICT’er en ZZP’ers in Pijnacker, draag ik zo graag mijn steentje bij in deze tijd. Informatie uNiek Solutions: 06-24645787.

21.21 uur
Beren voor het raam
Voor de Berenjacht. Morgen zitten we voor het raam. Wil je graag een beer? Briefje met je naam & telefoonnummer in de bus. Bij veel response wordt een lootje getrokken. We worden eerst even lekker gewassen. Marianne Oudshoorn-Rutten, Volkerak 14.

15.37 uur
Grote schoonmaak
Is uw bedrijf momenteel gesloten? Laat meteen een grondige schoonmaak uitvoeren en de boel desinfecteren. Dan kunnen uw medewerkers straks gezond aan de slag! Bel meteen SEM Specialistische Reiniging in Nootdorp: 06-18683751.

15.22 uur
Bezorg Iris en én Yvar
Naast het online bestellen via de webshop www.vanattenboek.nl of www.vanattenkantoor.nl is het nu tijdelijk ook mogelijk om gebruik te maken van ‘Bezorg Yvar’ voor Kantoorboekwinkel Van Atten en voor Intertoys Pijnacker ‘Bezorg Iris’. Stuur je bestelling via WhatsApp of bel naar: Van Atten Pijnacker +31 15 3692992 of Intertoys Pijnacker +31 15 3694931 Of mail naar: pijnacker@boekhandelvanatten.nl (geldt ook voor Intertoys Pijnacker). Ze zorgen ervoor dat de bestelling bij je thuis bezorgd wordt. Betalen kan via een tikkie. Tip: sla wel eerst het betreffende +31 nummer op voordat je een bericht stuurt.

14.59 uur
Belmaatjes gezocht!
Zijn er mensen in Pijnacker, Nootdorp, Oude Leede of Delfgauw die in deze tijd extra behoefte hebben aan een praatje via de telefoon? Misschien wilt u zelf wel gebeld worden of uw buurman, moeder, opa, tante?

En zijn er mensen die telefoonmaatje zouden willen worden? Wilt u telefoonmaatje worden of weet u iemand die graag gebeld wil worden mail dan naar telefoonmaatjes@gmail.com Vermeld even of het een dame of heer is en evtueel bijzonderheden i.v.m. gespreksstof. Als u iemand opgeeft zorg dan wel dat diegene die gebeld gaat worden er van af weet en dat diegene dus door “vreemd” nummer gebeld gaat worden. Dit om verwarring te voorkomen!

13.23 uur
Babyfoons gezocht
“Ik ben werkzaam als verpleegkundige in het buurtzorgpension in Zoetermeer. Voor het Buurtzorgpension ben ik op zoek naar gratis babyfoon’s i.v.m. coronapatiënten”, meldt Marit de Jong-Otto. Inleverpunt (bak buiten) Brink van Pinkeltje 19. Bij voorbaat dank!

10.44 uur
Berenjacht!
In Pijnacker-Nootdorp zijn al de eerste beren voor het raam gespot. De oproep om in deze verdrietige corona tijden met de kinderen buiten te komen en op berenjacht te gaan, wint steeds meer terrein. Tijdens een wandeling in de buitenlucht is het uiteraard wel de bedoeling om afstand van andere mensen te houden. Met uw gezin of kleinkinderen kunt dan een frisse neus halen en op zoek gaan naar beren! 

08.52 uur
Vloerstickers
Vloerstickers voor winkeliers! Formaat 50x50 cm. Bestellen (kortingscode LYON): https://lyonreclame.nl/houd-afstand-vloersticker

07.50 uur
Young Connection biedt hulp
Ken je een oudere of kwetsbare dorpsgenoot die nu veel alleen zit en graag gebeld wil worden of zelf geen boodschappen kan doen? De jongeren van Netwerk Young Connection helpen graag! Bel tussen 12.00 en 13.00 uur naar 06-17889361 en tussen 19.00 en 20.00 uur naar 06-5153 2946.

Woensdag 25 maart 2020

20.23 uur
Postactie Telstar/Eendracht
Deze poster treft u deze week in de lokale krant. Hang deze poster desgewenst voor uw raam. Samen staan we sterk!

17.23 uur
Walkman gezocht
Wie o wie heeft een nog goed werkende cd walkman thuis liggen? “Ik zou de dame die ik sinds een paar jaar begeleidt als vrijwilligster er heel blij mee maken! Ze is namelijk chronisch ziek en waar ik voorheen altijd met haar op stap kon of kon bezoeken kan dit inmiddels door het coronavirus niet meer helaas”, zegt Anita Warmerdam. Reageren via deze link

15.49 uur
Pieter van Foreest kaartenactie
Het ontvangen van post is een hele mooie manier om in contact te blijven met naasten. Hoe mooi is het om een tekening van kleinkind, een kaart van je dochter of een brief van je zoon te ontvangen. Het is al moeilijk genoeg om niet bij elkaar op bezoek te mogen. Veel van de Pieter van Foreest-bewoners genieten van deze kleine momenten. We doen dan ook een beroep op een ieder! Tekeningen en kaartjes zijn van harte welkom. Alles adressen tref je op deze pagina. Scrollen maar!

13.34 uur
Juiste studiekeuze maken
De juiste studiekeuze maken is enorm belangrijk en die keuze wordt op dit moment bemoeilijkt door het Corona-virus (geen infodagen, geen proefstuderen) Elivra uit Pijnacker deelt graag haar kennis! Info hier

10.45 uur
Bar West gaat koken
Bar West op de Westlaan in Pijnacker wil gaan koken voor mensen met vitale beroepen. Voor vragen mag je bellen 06-24719804. Op site van het horecabedrijf volgt later een menukaart.

Dinsdag 24 maart 2020

20.06 uur
Voedselbank Delft/Pijnacker-Nootdorp
Verse groenten en fruit is meer dan welkom. Schieweg 87K in Delft. Openingstijden: dinsdag om 9.00 uur tot 13.00 uur. Woensdag om 9.00 uur tot 14.00 uur en donderdag van 09.00 tot 17.00 uur. Bel voor informatie bel Bert Bos: 06-22379337 of 06-41763004. Mail: info@voedselbankdelft.nl.

16.15 uur
Lever onderstaande middelen in
De zorg heeft de volgende spullen hard nodig bij de strijd tegen Corona. Daarom coördineert het Rode Kruis een landelijke inzameling en herverdeling van deze spullen.

Tot en met vrijdag 27 maart kunnen spullen ingeleverd worden in de bakken bij de twee Lidl-vestigingen in Pijnacker of bij Mr Flowers aan het Hoefbladplein in Pijnacker. Indien u grotere hoeveelheden wilt doneren, stuur alsjeblieft een mail naar Lmvogt4@hotmail.com Dan komen ze graag bij u langs om de spullen op te halen.

Het gaat om:

- Maskers
- Wegwerpschorten
- Plastic handschoenen
- Beschermingsbrillen
- Vuurwerkbrillen

12.47 uur
Verkoop van orchideeën
Op dit moment vallen er harde klappen in de bloemensector. De kwekers mogen nog maar 30 procent van hun productie bij de veiling aanbieden, de rest moeten ze vernietigen, bij de planten is dit 50 procent van hun productie.

Het is van groot belang dat juist nu iedereen bloemen gaat kopen, zodat de binnenlandse markt een gedeelte van de export markt opvangt. Dit kan alleen als er massaal bloemen gekocht worden. Op de bloemenafdeling bij PLUS Sabine Zondag worden de bloemen en planten tegen fors lagere prijzen aangeboden om zo hier een steentje aan bij te dragen. Pijnacker-Nootdorp is omgeven door telers en het raakt ons dorp dus ook hard. PLUS Sabine Zondag wil hier graag iets in betekenen en is in contact gekomen met een orchideeën kweker die vanaf volgende week, per week 100.000 planten moet vernietigen, omdat deze niet geëxporteerd kunnen worden. 

Zaterdag gaat PLUS Sabine Zondag deze orchideeën verkopen tegen inkoopsprijs dit houdt in dat een plant € 3,- gaat kosten. Voor iedere plant die verkocht is doneert PLUS Sabine Zondag een plant aan iemand die in de zorg werkt, want deze mensen die zijn nu onze steun en toeverlaat om deze strijd te overwinnen. Het is verschrikkelijk dat ruim een kwart van de besmettingen van het corona virus bij mensen is die in de zorgsector werkzaam zijn. De verkoop start zaterdag om 09:00 uur, PLUS Sabine Zondag hoopt dat u massaal gehoor geeft aan deze oproep.

11.34 uur
Help de telers met de #FlowerBoostChallenge
Onze telers hebben het zwaar en ondanks alles zijn zij meer dan bereid om hun bloemen gratis uit te delen bij ziekenhuizen, bejaarden tehuizen en iedereen die verder een beloning verdiend!

SchermNed vond het hoog nodig om juist onze telers, ‘partners’ te ondersteunen. “Dit deden wij door mee te doen aan de #FlowerBoostChallenge van de Van der Ende Groep! Zelf hebben wij Valk Horti systems, Ludvig Svensson en Van der Ende Aluminium genomineerd om bloemen te halen voor hen personeel en / of klanten! Wij vragen andere bedrijven om onze telers te helpen door hun eigen #FlowerBoostChallenge op te zetten. Met elkaar komen we deze moeilijke periode door”, laat men weten.

09.50 uur
Hulplijn Rode Kruis voor ouderen en zieken
Het Rode Kruis heet een telefonisch hulplijn geopend. Zij beiden een luisterend oor, advies of extra hulp aan mensen die in quarantaine of thuisisolatie zitten. Het Rode Kruis richt zich in eerste instantie op hulp via de telefoon. Aan de mensen wordt bijvoorbeeld uitgelegd hoe ze online hun boodschappen kunnen doen. Als blijkt dat telefonische hulp niet voldoende is, wordt gekeken of een vrijwilliger kan worden ingezet. De Rode Kruis Hulplijn: 070-4455 888, dit nummer is van maandag tot en met donderdag bereikbaar tussen 8:30-21:00 uur, op vrijdag tussen 8:30-18:00 uur en op zaterdag tussen 10:00-16:00 uur. Zie ook dit bericht

09.28 uur
Word lid van Nextdoor in Pijnacker-Nootdorp
Nextdoor is de hub voor de buurt. Nextdoor is de beste manier om op de hoogte te blijven van wat er in je buurt gebeurt. Er zijn zoveel manieren waarop onze buren ons kunnen helpen. We hebben alleen een gemakkelijkere manier nodig om contact met hen te leggen. Dat kan via  Nextdoor .

08.44 uur
Ondersteuning vanuit LTO
LTO biedt leden psychosociale ondersteuning tijdens coronacrisis  LTO  wil leden die het moeilijk hebben de komende maanden maximaal ondersteunen. Naast financiële gevolgen door een dalende afzet, heeft een deel van de leden behoefte aan psychosociale ondersteuning. Die ondersteuning wordt de komende tijd gegeven door medewerkers die hier ervaren in zijn.

08.31 uur 
Bericht van de SWOP
Voelt u zich eenzaam en wilt u een praatje maken? Bel naar: 015-3699699 tussen 08.30 en 16.30 uur.

08.30 uur
Vrijwilligers SWOP: bel gerust
Het coronavirus houdt ons leven in de greep. Dit betekent dat onze gewone dagelijkse gang van zaken op een andere manier ingericht wordt. Ook het vrijwilligerswerk dat we normaal gesproken met z’n allen doen. Misschien liggen je werkzaamheden tijdelijk stil of heb je een andere invulling gevonden. Vrijwilligers hebben vaak een netwerk van medevrijwilligers om zich heen, laat elkaar weten dat je er nog bent én schroom niet om aan elkaar hulp te vragen als je dat nodig hebt. Als je het lastig vind om je eigen netwerk hiermee te belasten en heb je vragen, bel dan gerust de SWOP.

08.06 uur
Koop je patatje lokaal
Verhage in Delfgauw draait ook zo goed als het kan door. De hele week van 12.00 tot 20.00 uur! Bestel en betaal gemakkelijk online of bel naar 015-2852605. Alleen pinnen. Wees loyaal en koop lokaal! Meer informatie  hier 

08.02 uur
Mondkapjes maken
Wil je mondkapjes maken? Hieronder legt team  maakjemondkapje.nl  in een handige video uit hoe dat in zijn werk gaat!Maandag 23 maart 2020

21.02 uur
Busje beschikbaar
Krebbekx stelt een bestelbusje beschikbaar voor spulletjes en boodschappen die gebracht moeten worden. Informatie via:  Jack 

16.02 uur
Eierdozen gezocht voor Ipse de Bruggen
Heeft er misschien iemand lege eierdozen om iets moois mee te maken bij Ipse de Bruggen? Reageren  kan hier 

14.45 uur
Regenboogactie
Een oproep voor alle mensen uit Nootdorp, Pijnacker en Delfgauw; wie doet er mee met mijn regenboogactie om de boel wat op te vrolijken? Zou toch mooi zijn als we in de hele gemeente deze regenbogen op de ramen zien, zo laat de Nootdorpse Elly van Hoek weten.

10.39 uur
Kom helpen als vrijwilliger in het Reinier de Graaf
“We werken met elkaar hard aan de organisatie van al het werk binnen het Reinier de Graaf in deze intensieve tijden”, laat de ziekenhuisdirectie weten. “Veel van onze zorgverleners worden ingezet rondom de intensive care bedden. Veel niet-zorg werkzaamheden komen hierdoor beschikbaar voor medewerkers en vrijwilligers. We verwachten de komende tijd hulp nodig te hebben”, aldus Ramses van Rijn (Hoofd HR, Reinier de Graaf Groep). Aanmelden als vrijwilliger kan  hier 

10.01 uur
Online gitaarles aangeboden
Zijn er mensen die een online gitaarles willen? Eerste en tweede jaars die nu niet naar les kunnen? DM via dit account 

09.32 uur
Gratis paastakken
Aan de Langelandseweg 46a Nootdorp bij tuinder Wubben liggen gratis paastakken om het thuis een beetje gezellig te maken.

Zondag 22 maart 2020

19.41 uur
Gratis clown voor het raam
Meloentje komt graag (voor het raam) op bezoek in zorginstellingen, bij kinderen of zieke mensen. Je kunt haar gratis boeken via smitschuurman@casema.nl of bel 06-38 45 35 79.

17.59 uur
Maaltijden Veiligheid Op 1
De vrijwilligers van Veiligheid Op 1 bezorgen maaltijden voor kwetsbare mensen. Voor donaties of andere vragen neem contact op met noodnummer: 06-82420907.

16.13 uur
HTM vraagt reizigers om medewerking en begrip
HTM vraagt iedereen die gebruik maakt van tram of bus in deze periode om de richtlijnen van de Rijksoverheid in acht te nemen. Houdt afstand van elkaar, ook in tram of bus. Wacht anders op een volgende bus/tram, stel uw reis uit als deze niet strikt noodzakelijk is, of maak gebruik van een ander vervoermiddel als bijvoorbeeld een (deel)fiets. Afhankelijk van de situatie kan de trambestuurder of buschauffeur mensen verzoeken te blijven wachten op volgende bus/tram. HTM wil ervoor zorgen dat mensen met vitale functies die gebruik moeten maken van het OV dat ook kunnen blijven doen.

13.01 uur
De kerk in Nootdorp open
Vanaf woensdag 25 maart en de woensdagen erna is de Dorpskerk in Nootdorp open van 14.00 tot 16.00 uur voor iedereen die behoefte heeft om even een moment van bezinning te hebben of een kaarsje aan te steken. De klokken van de Dorpskerk zullen de komende weken op woensdagen van 19.00 tot 19.15 uur luiden, eveneens als teken van hoop, troost en bemoediging. Heeft u behoefte aan een gesprek dan is het fijn als u dit kenbaar maakt. Dit kan bij de kerkelijk werker Marja Griffioen, de ouderlingen of bij uw wijkhoofden en/of contactpersonen. Ook al is een pastoraal gesprek of contact van aangezicht tot aangezicht niet mogelijk in de periode van de coronacrisis, dan kan een telefoongesprek een goed alternatief zijn. U kunt bellen of mailen en dan nemen wij contact met u op, zo laat het kerkbestuur weten

10.27 uur
Neem een videoboodschap op voor onze ouderen
Telstar/Eendracht wil iets gaan proberen. Wij roepen iedereen op om een lieve videoboodschap van maximaal 30 seconden te Whats Appen naar 06-28792157. Wij willen al deze videoboodschappen achter elkaar gaan zetten en bij voldoende inzendingen elk uur gaan uitzenden op de kabelkrant van SKP. Ook zullen wij de video delen op onze website en social media-kanalen. Vooral via de kabelkrant kunnen wij heel veel ouderen bereiken. Inwoners, gezinnen in Pijnacker-Nootdorp, kids (alleen met toestemming van ouders), ondernemers (kassamedewerkers, personeel, eindbazen), organisaties, politici, noem maar op: spreek wat liefs in voor onze ouderen en mensen in onze gemeente die momenteel door alle omstandigheden of ziekte aan huis zijn gekluisterd. Geef ze een boodschap van hoop en troost. Wij hopen op heel veel inzendingen!

- Neem de video van maximaal 30 seconden op met je mobiel (houd je mobiel horizontaal)
- Whats App de video naar 06-28792157
- Zodra wij een hele rits video’s hebben, gaan we ze achter elkaar plakken en uitzenden!

- Woensdag aanstaande om 12.00 willen wij de video online zetten!

09.21 uur
Bandje biedt zich aan in Pijnacker-Nootdorp
Erik zit in een bandje, Wildcard Dukes Experience. “Wij willen voor de deur van een verzorgingstehuis optreden, publiek is dan op zijn eigen balkon (en coronaveilig), dan kunnen we een optreden geven! Er zijn natuurlijk varianten te bedenken! Wie wil met ons meedenken?” Direct contact via Facebook 

09.18 uur
Bromelia’s om inwoners in het zonnetje te zetten
In deze bijzondere tijd wil Zeestraten Vriesea als bedrijf graag een steentje bijdragen. “In het bijzonder willen wij de hulpverleners in het zonnetje zetten, de ouderen, hulpbehoevende mensen en mensen in de risicogroep een hart onder de riem steken. Daarom willen wij onze bromelia’s, rechtstreeks uit onze kwekerij aanbieden. Wie weet/kent een goed doel of organisatie in de buurt van Pijnacker-Nootdorp, die we blij kunnen maken met Bromelia’s van de beste kwaliteit? Wij zullen contact met u opnemen via Facebook “, laat men weten.

Zaterdag 21 maart 2020

22.55 uur
Boodschappenservice Plus Sabine Zondag
Ben u wat op leeftijd of valt u onder de groep kwetsbare inwoners? Bel 06-30515858 om uw boodschappen gratis te laten bezorgen. Dit telefoonnummer is dagelijks van 09.00 tot 16.00 uur bereikbaar.

22.49 uur
Mededeling voor reizigers Rotterdam-The Hague Airport
Luchtvaartmaatschappij Transavia schrapt alle vluchten van komende maandag tot en met 15 april. Het bedrijf is een van de belangrijkste luchtvaartmaatschappijen op Rotterdam-The Hague Airport. Ook British Airways annuleert alle vluchten vanaf Rotterdam tot 2 mei.

22.45 uur
Dirk gaat eerder open
Vanaf aanstaande maandag gaat Dirk in Ackershof om 7 uur open om alle mensen die een vitaal beroep uitoefenen eerder de boodschappen te kunnen laten doen. Dit om de verspreiding van het Corona Virus minimaal te beperken, zo laat Michel van Elleswijk van Dirk Ackershof weten.

22.02 uur
Oproep aan jarige kinderen door politie Pijnacker-Nootdorp
Ben jij in de aankomende twee weken jarig, zit jij op de basisschool en woon jij in onze gemeente? Stuur dan je naam, leeftijd, adres en telefoonnummer naar: sharon.schouten@politie.nl of berma.van.kampen@politie.nl Als wij in de gelegenheid zijn bellen wij jou op of bezorgen wij een kaartje, laat de lokale politie weten.

21.57 uur
Hulpvraag uit Lansingerland
De familie Holstege wil lezers van Telstar Online vragen om meneer Holstege een kaart te sturen. Hij zit in verpleeghuis de Tuinen, Oranjetuin 62, 2665 VJ Bleiswijk. Hij is sinds gisteren terminaal. De verpleeghuizen zitten volledig op slot voor bezoekers. Stuur deze man een kaartje!

21.53 uur
Klapwijk voor Elkaar
Klapwijk voor Elkaar draait geheel op vrijwilligers: buren die graag hun hulp aanbieden. Het gaat over burenhulp en brengt het aanbod- en de vraag naar hulp bij elkaar en heeft als doel buurtbewoners met elkaar in contact te brengen. Zij helpen op weg met (complexere) hulpvragen en verwijst zo mogelijk door. Klapwijk voor Elkaar is bereikbaar via: klapwijkvoorelkaar@gmail.com of telefoonnummer 06-148 77 310. Op werkdagen kunt u tussen 09.00 en 18.00 uur bellen. Wordt er niet direct opgenomen spreek dan de voicemail in. Uiterlijk de volgende werkdag word u teruggebeld. De e-mail wordt beheerd door één van de coördinatoren en deze neemt de volgende werkdag telefonisch contact met je op.

19.56 uur
Schuldhulpmaatje
Steeds meer mensen worden getroffen door de gevolgen van het coronavirus. De komende tijd zullen veel mensen onze hulp nodig hebben. SchuldHulpMaatje in Pijnacker-Nootdorp sluit zich aan bij de landelijke hulpactie #nietalleen. In dit initiatief bundelen kerken en andere christelijke organisaties hun krachten om praktische hulp te bieden. Ze roepen alle SchuldHulpMaatje-locaties, lokale kerken en andere lokale organisaties om zich met een gezamenlijk hulpaanbod aan te melden bij #nietalleen. Aansluiting bij dit initiatief vergroot de zichtbaarheid van deelnemende kerken bij de burgerlijke gemeente en het verbindt kerken en lokale initiatieven onderling. Samen staan we sterk!

19.24 uur
Hulp gezocht bij regionale daklozenopvang
Onze regio wil zoveel mogelijk dak- en thuislozen opvangen. Om het risico op verspreiding van het coronavirus in te dammen heeft de gemeente Den Haag samen met de Kessler Stichting, het Leger des Heils en het Rode Kruis onder meer twee extra opvanglocaties voor daklozen geopend. Beide locaties bieden 24-uurs opvang. Dit betekent wel een grotere inzet van begeleiding. Er zijn met spoed vrijwilligers nodig. Neem contact op met Erwin van den Oever (06-53789514 of erwin.vandenoever@denhaag.nl). Erwin inventariseert de diensten en dagen waarop je beschikbaar bent en noteert je naam en telefoonnummer. Er wordt daarna nader contact opgenomen.

19.12 uur
Verde zoekt spulletjes
Bij verloskundigepraktijk Verde uit Pijnacker is men heel erg geholpen met :FFP1 of FFP2 maskers; Veiligheidsbrillen; Flesjes alcohol (uit kraampakketten, mag ook al deels gebruikt). Heeft u iets liggen. Bel: 015-3030757 of mail naar: info@verloskundigcentrumverde.nl

19.09 uur
Dorpskerk open voor troost
De Dorpskerk aan het Koningshof in Pijnacker is vanaf heden dagelijks open van 10.00 tot 17.00 uur voor iedereen die behoefte heeft even in een rustige omgeving te bezinnen en/of om een kaarsje aan te steken.

19.05 uur
Heel Pijnacker-Nootdorp helpt
Ook op Social Media ontstaan initiatieven om mensen tot elkaar te brengen. Zo heeft onderneemster José Flaton de groep Heel Pijnacker-Nootdorp  helpt aangemaakt, waar mensen eveneens maatschappelijke dingen kunnen delen.

18.25 uur
Gratis boodschappenservice in Pijnacker-Nootdorp, Oude Leede en Delfgauw
Bel Young Connection tussen 12.00 en 13.00 uur op 06-1788 9361 en tussen 19.00 en 20.00 uur op 06- 5153 2946 Whatsapp’en kan ook naar deze nummers en is uiteraard niet gebonden aan tijd. De boodschappendienst is voor heel Pijnacker-Nootdorp en de boodschappen worden bij de supermarkt bij u in de buurt gedaan. Bel gerust er staan heel wat jongeren in de startblokken!

18.15 uur
Boeken thuisbezorgen
Ondanks het sluiten van alle bibliotheken, kunnen boekenliefhebbers in Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp gewoon blijven lezen. De Bibliotheek Oostland bezorgt boeken namelijk voor de deur, met alle voorzorgsmaatregelen die nodig zijn. Kijk op www.bibliotheekoostland.nl.

18.10 uur
Kaartjes, bloemen en cadeau’s voor de Weidevogelhof
Stuur of verzamel een leuke boodschap, een kaart, een gedicht, een persoonlijke boodschap met eventueel een tekening erbij. De spullen kunnen opgestuurd of gebracht worden (afgeven aan de deur) bij het kantoor (alleen tijdens kantooruren!) van Pieter van Foreest (achterzijde gebouw Patrijs) Raaigras 102. Daar verzamelen ze alles, en zo kan het personeel zorgen dat het bij de bewoners terecht komt. Bekijk hier alle postadressen.

18.08 uur
Jumbo extra open voor ouderen
Vanaf aanstaande maandag 23 maart opent Jumbo Nootdorp in de Parade speciaal onze deuren voor onze ouderen. Tussen 7:00 uur en 8:00 uur van maandag tot en met zaterdag.

17.55 uur
Koop een bossie gerbera’s voor het Rode Kruis
Zondag kun je aan het Oostlandpad, bij het bruggetje naar Koningshof, gerbera’s kopen. Voor 2 euro per stuk. De opbrengst gaat naar het Rode Kuis.

17.04 uur
Kaartjes naar Veenhage
De bewoners van Veenhage zijn heel blij met kaartjes in deze verdrietige dagen. Stuur een kaart naar: Bewoners Veenhage, Meidoornlaan 2, 2631 GC in Nootdorp.

16.12 uur
Help het Reinier de Graaf
Inwoners van Pijnacker-Nootdorp die het Reiner de Graaf Ziekenhuis willen helpen bij het naaien van mondmaskers, kunnen een email sturen naar mondmaskersreinier@rdgg.nl. Vermeld hierin je telefoonnummer. Het personeel vraagt iedereen dringend om niet zelf naar het ziekenhuis te komen om cadeaus of materialen af te geven, om zo de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

14.51 uur
Stuur een kaartje naar het Westpolderhuis
Het Westpolderhuis in Berkel en Rodenrijs. Het is geen Pijnacker-Nootdorp, maar de eenzaamheid is er net zo groot. Het Westpolderhuis is een huis waar 21 mensen wonen die dementie hebben. Nu zij geen visite mogen krijgen in deze tijd, zouden we ze toch enigszins een groot plezier kunnen doen met het krijgen van een brief, tekening of kaart. Het adres is: Het Westpolderhuis, Gouden Uillaan 131, 2652 KJ in Berkel en Rodenrijs.

14.38 uur
Kaartje sturen
Ilona Notenboom zou graag kaarten ontvangen met een lieve tekst erop voor haar schoonvader van 94 jaar. Hij zit in een verpleegtehuis, maar mag niemand ontvangen. Stuur uw kaart naar: Ru Paresingel 42 2642 CS in Pijnacker. Of gooi ‘m gewoon door de bus.

14.31 uur
Kaartje naar Villa Casper
De bewoners van Villa Casper zijn kaarten aan het maken voor de ouderen... Maar ze mogen zelf ook de deur niet uit. Het zou erg leuk zijn als ze worden verrast met post wie doet er mee? Dit is de centrale brievenbus: Villa Casper, Emmastraat 57, 2641 EB Pijnacker.

14.20 uur
Lever je oude babyfoon in bij Koningsvaren 2 in Nootdorp
Oproep vanuit het Sint Fransiscus ziekenhuis uit Rotterdam en Vlaardingen: ze gaan dit weekend opschalen. Lever je oude babyfoon in bij de Koningsvaren 2 in Nootdorp. “Mensen mogen wat mij betreft wel aanbellen. Vervolgens de babyfoon om te grond zetten, dan kan ik ze in ieder geval even met afstand bedanken”, zegt Marion Koolen. Deze Nootdorpse gaat ze naar de ziekenhuizen brengen. Zodat zij met de patiënten die in isolatie liggen kunnen blijven praten zonder zich steeds te moeten omkleden om zo isolatiemateriaal te besparen.

13.49 uur
Kaartje naar Fokus Wonen
Bij Fokus Wonen in Pijnacker zouden zowel de bewoners als de medewerkers heel erg blij worden van een kaartje, bloemetje of wat dan ook! Het adres: Fokus Wonen, Beemdgras 20, 62643 JC in Pijnacker

11.58 uur
Welkom bij de SWOP
Helaas heeft de SWOP alle activiteiten op last van de overheid tot nader bericht moeten stopzetten. “Wij zijn echter meer dan ooit gemotiveerd om je daar waar mogelijk in deze moeilijke tijd te helpen. Heb je vragen, problemen of zorgen, ben je eenzaam of wil je gewoon even een praatje maken?” laat men weten. Bel of mail van maandag tot en met vrijdag van 8.30- tot 16.30 uur via 015-3 699 699 of info@swop.nl.

11.01 uur
Clown voor het raam
Meloentje komt van de School voor Clown en Leven. In deze moeilijke tijden brengt Meloentje afleiding en plezier. “Ik speel buiten voor het raam van mensen die geïsoleerd thuis zitten. Voor zieken, jong en oud, jarigen die hun verjaardag niet kunnen vieren, bewoners van zorginstellingen, kortom voor allen die behoefte hebben aan een vrolijke noot”, laat Meloentje aan Telstar Online weten. Je kunt Meloentje gratis boeken via smitschuurman@casema.nl of bel: 06-38453579.

10.47 uur
Tom biedt sportles op enige afstand aan
Hij geeft dagelijks van 19.15 tot 20.00 uur op het plein van de Mariaschool in Klapwijk. Ieder een eigen matje. Lichaamsgewicht oefeningen. En wat afstand van elkaar. In ieder geval tot 6 april Als mensen mee willen doen kunnen ze zich melden. Tom: 06-4123874.

Meer berichten