Afbeelding
Mijn Job is Top

Gewichtscoach Marjolein Polderman

Actueel 1.306 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Wie wil afvallen onder begeleiding kan dat op vele manieren aanpakken. Marjolein Polderman raakte een aanzienlijk aantal kilo's kwijt volgens het Cambridge Weight Plan en was er zo enthousiast over dat zij de stap waagde om zelf als coach aan de slag te gaan. Het gaat haar goed af. "Contact met mensen loopt als een rode draad door mijn leven."

Op tienjarige leeftijd verhuisde Marjolein met haar ouders en zusje naar Canada. "Ik leerde Frans op school en Engels op straat en vond er mijn draai omdat ik mij gemakkelijk openstelde voor anderen. "Ik paste mij snel aan de nieuwe situatie aan, net zoals ik dat ook weer deed toen wij terug kwamen in Nederland waar we op meerdere plekken woonden. Ik wilde ballerina of stewardess worden. Van het eerste kwam het niet omdat ik te lang was en het tweede kwam - pas veel later - toch nog aan de orde. Van kleins af aan had ik interesse in mensen. Na de HEBO (Hogere Europese Beroepen Opleiding) in Den Haag ging ik werken als accountmanager maar ik besloot om alsnog naar de universiteit te gaan voor een master bedrijfskunde. Er volgde een baan bij Elseviers congressen en later kwam ik terecht in het HR (Human Resource) werk bij uitzendbureau Content, Bouwend Nederland en Syngenta Seeds."

"Het werken met mensen fascineerde mij elke keer opnieuw. Ik had met werknemers uit alle lagen van een bedrijf te maken. Inmiddels had ik een gezin en is het mij ook gelukt om een tijd als KLM stewardess de wereld over te reizen. Intussen kwam ik in aanraking met Cambridge waar ik met succes ben afgevallen en ook na het bereiken van mijn streefgewicht leerde ik dat te behouden. Ik was zo gelukkig met mijn gewicht en het leek mij heel fijn om voor andere mensen 'de stok achter de deur' te zijn. Na het volgen van de benodigde opleiding opende ik mijn praktijk Smart Balance waar ik fulltime cliënten begeleid. Ik werk volgens een theoretisch stappenplan maar de praktijk vraagt soms anders. Ik laat iedereen in zijn of haar waarde. Mensen die overgewicht hebben voelen zich vaak eenzaam of verstoppen zich voor de buitenwereld. Het allermooiste van dit werk is om eraan te mogen bijdragen dat iemand weer trots is op zichzelf. De mensenkennis die ik heb opgedaan kan ik hierbij goed gebruiken. Jong, oud, man, vrouw of mensen uit een andere cultuur. Allemaal krijgen ze steun van mij en ik begeleid hen om weer deel te nemen aan 'de grote wereld'. Hier ligt mijn hart en ik wil er ook graag mee verdergaan in de toekomst."

Uit de krant