Afbeelding
Burgerpanel

Onderzoek naar: geloof, religie en overtuiging

Actueel 1.021 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Geloof, religie en overtuiging spelen in Pijnacker-Nootdorp nog steeds een belangrijke rol. Dat blijkt uit een raadpleging onder ruim 500 deelnemers aan het lokale burgerpanel.

Een kwart van de respondenten bidt dagelijks en bijna 40 procent heeft een christelijke overtuiging. Zo'n 24 procent van de panelleden zit zelfs wekelijks in de kerk. Uit het onderzoek komt helaas ook naar voren dat er sprake is van xenofobisch gedrag in de gemeente, maar ook van positieve samenwerking en initiatieven tussen andere geloven. Zo is er in de Acker in Pijnacker wekelijks een succesvol samenzijn van moslims en christenen.

Een groot aantal van de inwoners ziet de kerk als een positieve bijdrage aan de maatschappij. Een bijdrage die nog breder getrokken mag worden, als het aan de panelleden ligt. Zo zou de kerk ook de deuren kunnen openen voor bijeenkomsten en cursussen. Er wordt zelfs de bouw van een brouwerij geopperd: "Zoals in Haarlem bijvoorbeeld bij de Jopenkerk", schrijft iemand.

Het complete onderzoek dat is uitgevoerd door de redactie van Telstar Uitgeverij in samenwerking met ds. Robert Stigter van de kerk in Delfgauw en Top Onderzoek uit Horst, is hieronder te lezen. Wilt u ook uw mening geven in het Burgerpanel van ruim 1500 deelnemers? Meld u aan op tippijnackernootdorp.nl.

Uit de krant